Soran
c# ve pic programlama..

Genel Tartışma
-
Merhaba arkadşalar.. PIC PROGRAMLAMA EGİTİMİ almak için kolları sıvadım özel bi hoca tutmayı düşünüyorum FAKAT BEN C# ÜZREİNDEN UZMAN OLDUGUM İÇİN c# ile pic programlama yapabiliyormyuz .. VEYAHUTTA HANGİ DİL İLE YAPARSAK DAHA VERİMLİ olur. daha sonra ileri düzey devrelerde c# yeterli olurmu gibi konularda kafam cok karışık alacagım egitim boşa gitmesin. DİE DÜŞÜNDÜM siz degerli hocalarıma danışmaya karar verdim teşekkürler. yorumlarınızı bekliyorum.
ek olarak pic programlama konusunda hangi konuları ögrenmemi öneriyorsunzu bilginiz varsa sıralarsanız ona göre hareket ederim. teşekkürler.
Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun
- Düzenleyen Yaşar Tunç 24 Ağustos 2012 Cuma 15:36
Tüm Yanıtlar
-
Niye PIC? .NET Microframework destekleyen boardlar var, Netduino, FEZ bence bunları araştır
Eğer doğru cevap vermiş isem lütfen yanıtlandı olarak işaretleyin, yardımcı olmuş isem lütfen yardımcı olarak oylayın.
Please mark my reply as answered if it works or vote as helpful if it gives you some idea. -
Hocam ben bu zamana kadar hep windows üzeirnden calıştım web sitesi masaüstü programlama. v.s ELEKTRONİK YANİ ELEKTRONİK PROGRAMLAMA HAKKINFA UFAK Bİ BİLGİM DAHİ YOK. bana İLERİKİ ZAMANLARIMDA YARDIMCI OLABİLECEK en karmaşık devreleri yapabilecegim. BİR yardımcı lazım. yani yardımcıdan kasıt ne önerdiginiz... TEŞEKKÜRLER. İNCELECEGİM TÜRKCE KAYNAK SİTESİ ÖNERİRSENİZ SEVİNİRM Bİ YERDEN BAŞLAMAK İSTİYORUM.
not olarak hobi amaclı deil ciddi düşünüyorum :)
Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun
- Düzenleyen Yaşar Tunç 24 Ağustos 2012 Cuma 16:15
-
PIC programlama kolayca öğrenilebilecek birşey değil, hele ki elektronik devreler hakkında hiç bir fikriniz yoksa. Bu adresten Umut hocamın .NET Microframework için hazırladığı makaleleri incelersen iyi olur, burası da işine yarayabilir
Eğer doğru cevap vermiş isem lütfen yanıtlandı olarak işaretleyin, yardımcı olmuş isem lütfen yardımcı olarak oylayın.
Please mark my reply as answered if it works or vote as helpful if it gives you some idea. -
Merhabalar Hocam öncelikle teşekkür ederim.. BENİM İÇİN 1 YIL 2 YIL ZAMAN ÖNEMİ yok.. Önemli olan en iyisini en kalitelisni ögrenmem.. BU SÖZLERİMİ DİKKATE ALARAK TAHMİNİMCE PİC PROGRAMLAMA ÖGREN DERSİNİZ HAKLIMIYIM.
-
Geliştireceğiniz sistem ne ile ilgili, nasıl birşey yapacaksınız bilemiyorum. C# ile geliştirmek istiyorum dediğiniz için .NET Microframework'ü önerdim. PIC entegreleri Microchip firmasına ait, bunun dışında Atmel, ARM kullanabilirsiniz. Bence elektronikle uğraşmış uzman biri ile görüştükten sonra kararınız verin. Sonuçta burası Microsoft'a ait teknolojilerin tartışıldığı bir forum.
Hocam cok teşekkür ettim.. İlginiz için. Dediklerinizi araştıracam tekrar teşekkürler Kolay gelsin.
- Düzenleyen Yaşar Tunç 24 Ağustos 2012 Cuma 18:48
-
Merhaba. C# bildiğinizi ve elektronik üzerinde deneyim sahibi olmadığınızı hesaba katarsak, .NET Micro Framework altyapısını kullanan .NET Gadgeteer sistemini öneririm.
Nasıl bir masaüstü uygulaması geliştirirken pencereye buton gibi nesneleri sürüklüyorsanız, .NET Gadgeteer'da da sisteminizde kullanacağınız donanımları önce görsel olarak tasarlarsınız. Visual Studio size hangi kabloyu nereye bağlamanız gerektiğini gösterir. Daha sonra, masaüstü uygulaması geliştirme mantığıyla mikrodenetleyici uygulamanızı geliştirirsiniz.
Verimlilik açısından .NET platformu ile mikrodenetleyici programlamanın artıları ve eksileri var. Bu yüzden sistemi iyi tanıyıp, doğru yerde kullanmak gerekiyor. Mikrodenetleyici içerisinde .NET platformunun çalışması, işlemlerin 1-2 ms gecikmeli başlamasına neden olur. Çoğu proje için bunun hiçbir önemi yoktur, üstelik ürününüzü pazara çok daha hızlı sürersiniz. Ancak, bir aracın airbag yazılımını tasarlayacak olursanız, 1-2 ms'lik süre kaybında iş işten geçmiş olacaktır...
İlerleyen zamanda, elektronik konusuna hakim oldukça AVR programlama gibi alanlara da girerek sahip olduğunuz bilgiyi arttırabilirsiniz. (AVR Programlama da artık Visual Studio ile yapılıyor.) Bu aşamadan sonra, elinizdeki projeye göre doğru teknolojiyi seçerek sağlam uygulamalar geliştirebilirsiniz.
.NET Gadgeteer ile ilgili bilgi almak için http://www.uerkal.com/post.aspx?pid=85 adresindeki yazıma göz atmanızı tavsiye ediyorum... -
Merhaba
Bildiğiniz gibi c#, bir framework üzerinde çalışıyor. Yani derlediğiniz kod, direk olarak cpu'nun anlayabileceği bir makine koduna çevrilmiyor.
Onun yerine MSIL dediğimiz ve framework içindeki sanal makinenin anlayabileceği bir koda derleniyor.
Bu nedenle c# ile pic kodu yazmayı unutmalısınız. Zaten pic içinde bellek çok sınırlı. Kullandığınız PIC'in modeline bağlı olarak KB 'lar mertebesinde. Bu belleği verimli kullanabilmek için C veya Assembly ile kodlamanız çok önemli.
Biz de şirketimizde elektroniğin ve yazılımın bir arada olduğu ürünler gerçekleştiriyoruz.
http://www.bustron.com/Tekstil-Performans-Verimlilik-Olcum-Otomasyonu.aspx
http://www.bustron.com/Devre-Tasarimi-ve-Gomulu-Sistemler.aspx
Bu ürünlerde PIC içindeki kodu her zaman C ile yazıyoruz.
Size CCS C'yi önerebilirim. Ansi C standartlarını karşılamıyor olsa da oldukça pratik bir derleyicidir.
Sizin gereksinimlerinizi uzun yıllar karşılayacak kadar iyidir. İleride çok profestonel olduğunuzda ASM ile alt seviye rutinleri yazar ve onları yine C ile çağırırsınız.Projenizde başarılar, Kolay gelsin