none
Microsoft Ads not displaying in UWP App RRS feed

  • Question

  • Hi, I build an UWP desktop app, that is launching an exe inside it, It requires full trust permission, app is working fine, but when I integrated Microsoft ads in it, Test ads were displaying fine but when I publish it to store live ads are not displaying. I contact Microsoft support, they didn't reply with clear answer, here is what they say

    "Thank you for following up with me. After some research to your app, it is not launching correctly which pauses a problem as far as even receiving ads. You will need to code your app correctly in order for it to launch correctly and show ads. We do not provide implementation support and do recommend if you do need assistance, to post your questions on the Technical Forums OR contact Paid Technical Support."

    I am wondering what is wrong with launching app. I tried both interstitial and banner ads(with size specified by Microsoft) but neither of them work.

    Thanks

    Monday, December 9, 2019 11:52 AM

All replies

  • Hi,

    Could you share the ticket number created from Contact us here? So that I could send the ticket number to the team for further information.

    Best regards,

    Roy


    "Developing Universal Windows apps" forum will be migrating to a new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    We invite you to post new questions in the "Developing Universal Windows apps" forum’s new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    For more information, please refer to the sticky post.

    Tuesday, December 10, 2019 1:23 AM
  • Thanks Roy,
    This is the ticket number SRX1488224147ID
    Tuesday, December 10, 2019 6:07 AM
  • Hi,

    I've send the ticket number to the team and I'm waiting for more information about this. 

    Best regards,

    Roy


    "Developing Universal Windows apps" forum will be migrating to a new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    We invite you to post new questions in the "Developing Universal Windows apps" forum’s new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    For more information, please refer to the sticky post.

    Tuesday, December 10, 2019 10:05 AM
  • Hi, 
    Any update?
    Thursday, December 12, 2019 5:38 AM
  • Hi,

    After communicated with the team, the team told me there is a problem that ad request is not filled by AppNexus Tpan. The issue is not related to our end. The team is actively working on this with AppNexus Tpan team.

    Best regards,

    Roy


    "Developing Universal Windows apps" forum will be migrating to a new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    We invite you to post new questions in the "Developing Universal Windows apps" forum’s new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    For more information, please refer to the sticky post.

    Friday, December 13, 2019 3:29 AM
  • Hi,
    Means I don't have to change the code? But I am facing this issue since October 2019, 2 months and they didn't resolve it? and why did they reply me that I have to change the launching code?
    Friday, December 13, 2019 6:35 AM
  • Hi,

    I don't know much details about this issue but the team only told me the issue is related to AppNexus Tpan. You could keep your original code and check if the ad works well when the issue is solved. 

    Best regards,

    Roy


    "Developing Universal Windows apps" forum will be migrating to a new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    We invite you to post new questions in the "Developing Universal Windows apps" forum’s new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    For more information, please refer to the sticky post.

    Monday, December 16, 2019 7:05 AM
  • Hi,
    Thank you for your help, but question is how would I know that issue is resolved?

    Tuesday, December 17, 2019 5:53 AM
  • Hi,

    We cannot confirm when this will be fixed。 This depends on how the backend team works with the AppNexus Tpan team. 

    Best regards,

    Roy


    "Developing Universal Windows apps" forum will be migrating to a new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    We invite you to post new questions in the "Developing Universal Windows apps" forum’s new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    For more information, please refer to the sticky post.

    Thursday, December 19, 2019 2:14 AM
  • Hey Roy,

    I am also getting same issue.

    I have launched new apps in Nov and Dec month but not getting any ads.

    Thanks!

    Friday, December 20, 2019 1:40 AM
  • Same Problem for my recent app.
    Thursday, January 9, 2020 10:45 PM
  • Hi,

    We cannot confirm when this will be fixed。 This depends on how the backend team works with the AppNexus Tpan team. 

    Best regards,

    Roy


    "Developing Universal Windows apps" forum will be migrating to a new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    We invite you to post new questions in the "Developing Universal Windows apps" forum’s new home on Microsoft Q&A (Preview)!
    For more information, please refer to the sticky post.

    It's been 3 months and still no Ads at all.
    Friday, January 10, 2020 7:09 AM