none
visual studio issue while running the visual studio 2017 RRS feed

  • Question

  • hello All,

    Im facing below error when opening the visual studio 2017

     c:\program files (x86)\microsoft visual studio\2017\community\common7\ide\devenv.exe

    the application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect.please see the application event log or use the command-line sxstrace.exe tool for more detail.

    kindly help me resolve the issue

    thanks in advance,

    vijendra

    Wednesday, April 3, 2019 2:38 PM

All replies

  • Hi vijendra,

    Welcome to MSDN forum.

    Did you have the other version of visual studio installed?

    Firstly, please reboot your system and open visual studio installer from start menu to repair visual studio 2017. 

    In the installer, look for the edition of Visual Studio that you installed. Next, choose More, and then choose Repair.

    If it doesn't work, Try to uninstall visual c++ redistributable 2017 and reinstall it.

    Please let us know if it works for you!


    Best regards,

    Joyce


    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    Thursday, April 4, 2019 6:54 AM
  • Hi Joyce


    I did try to repair or uninstall the visual studio from installer but an error is being shown as below

    sorry, something went wrong

    The dependent package of 'Microsoft.VisualStudio.Product.Community,version=15.9.28307.586' cannot be found: Component.BAB64743-DA65-4501-B3A3-A73171C73D77,version=5.1.2.

    Thursday, April 4, 2019 12:42 PM
  • Hi,

    It looks like a file we use for managing your installations has become corrupted.  

    Please follow the cleanup steps and retry your VS install 

    • See if you have this file on your machine: "%programfiles(x86)%\Microsoft Visual Studio\Installer\resources\app\layout\InstallCleanup.exe" 
    • If so, please launch it from an admin command prompt with a -full param: 

    InstallCleanup.exe -full 

    • If not, please manually delete the "%programfiles(x86)%\Microsoft Visual Studio\Installer” folder 
    • Relaunch the newly downloaded vs_enterprise.exe (or vs_professional.exe or vs_community.exe…) 
    • Allow the first step to install the installer 
    • Once the installer comes up and you can see workload choices (.net desktop and the like), close it 
    • Go launch the same InstallCleanup.exe to clean up old build of VS 
    • Then relaunch vs_enterprise.exe and install VS 

     

    Please let me know if this works for you. 

    Best regards,

    Joyce


    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    Friday, April 5, 2019 8:48 AM