none
"Entry Point Not Found" - Error when starting apps based on .NET Framework RRS feed

  • Question

  • When starting any .NET Framework based app I'm getting following error window "Any .NET based programme.exe - Entry Point Not Found. The procedure entry point I_RpcBindingSetPrivateOption could not be located in the dynamic link library RPCRT4.dll"

    When I afterwards click on OK software gets started but its annoying that I have to push OK Button every time I want to start some .NET app. I have one even in my startup (Intel Rapid Technologies IAstorIcon.exe) so Windows doesnt load all things on startup cos this error message pops up.

    I have Windows 7 64bit with .NET 4.5 withall updates installed...

    Any ideas? Thanx in advance!!!


    • Edited by Medeni73 Friday, June 14, 2013 4:23 AM
    Friday, June 14, 2013 4:22 AM

All replies

  • To check the integrity of your .NET Frameworks, download .NET Framework Verification Tool:

    http://blogs.msdn.com/b/astebner/archive/2008/10/13/8999004.aspx

    Run the tool with the following .NET versions selected (one at a time): 2.0, 3.0, 3.5, 4.0, 4.5.

    From the first run, post the first 15 lines AND the LAST 15 lines of the tool log here. For the other runs, post only the LAST 15 lines of the tool log here.

    Friday, June 14, 2013 1:29 PM
  • Here we go:

    Log from first run for 2.0 SP2

    [06/14/13,22:40:53] Beginning of new SetupVerifier activity logging session
    [06/14/13,22:40:53] Activity log file location: C:\Users\Ilici\AppData\Local\Temp\setupverifier_main_06-14-13_22.40.53.txt
    [06/14/13,22:40:53] Error log file location: C:\Users\Ilici\AppData\Local\Temp\setupverifier_errors_06-14-13_22.40.53.txt
    [06/14/13,22:40:53] Build created on September 10, 2012
    [06/14/13,22:40:53] Detected operating system: Windows 7 (x64)
    [06/14/13,22:40:53] For more information about repairing the .NET Framework, see http://support.microsoft.com/kb/2698555 and http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=246062
    [06/14/13,22:40:53] Install state for .NET Framework 1.0: not installed.
    [06/14/13,22:40:53] Install state for .NET Framework 1.1: not installed.
    [06/14/13,22:40:53] Install state for .NET Framework 2.0: installed with service pack 2.
    [06/14/13,22:40:53] Install state for .NET Framework 3.0: installed with service pack 2.
    [06/14/13,22:40:53] Install state for .NET Framework 3.5: installed with service pack 1.
    [06/14/13,22:40:53] Install state for .NET Framework 4 Client: installed with no service packs.
    [06/14/13,22:40:53] Install state for .NET Framework 4 Full: installed with no service packs.
    [06/14/13,22:40:53] Install state for .NET Framework 4.5: installed with no service packs.
    
    [06/14/13,22:41:15] Section [Registry GE - .NET Framework 2.0 SP2 (64-bit)] - stop parsing entries
    [06/14/13,22:41:15] Processing custom action 'Custom Action - .NET Framework 2.0 test application'
    [06/14/13,22:41:15] ExecutablePath = 'Netfx20TestApplication.exe'
    [06/14/13,22:41:15] FriendlyName = '.NET Framework 2.0 test application'
    [06/14/13,22:41:15] TimeoutSeconds = '300'
    [06/14/13,22:41:15] WaitOnExit = 'true'
    [06/14/13,22:41:15] Silent = 'true'
    [06/14/13,22:41:15] Launching process 'Netfx20TestApplication.exe' now
    [06/14/13,22:41:15] Process successfully launched. Waiting 300 seconds for it to complete.
    [06/14/13,22:41:18] Process 'Netfx20TestApplication.exe' exited with return code 0
    [06/14/13,22:41:18] Not running action 'Files - .NET Framework netfxperf.dll' for product '.NET Framework 2.0 SP2' because the OS condition does not match
    [06/14/13,22:41:18] Verification succeeded for product .NET Framework 2.0 SP2
    

    Log for 3.0 SP2

    [06/14/13,22:45:16] Section [Registry GE - .NET Framework 3.0 SP2 (Wow6432Node)] - stop parsing entries
    [06/14/13,22:45:16] Section [Files - .NET Framework 3.0 SP1AndLater (Common)] - start parsing entries
    [06/14/13,22:45:16] Section [Files - .NET Framework 3.0 SP1AndLater (Common)] - stop parsing entries
    [06/14/13,22:45:16] Processing custom action 'Custom Action - .NET Framework 2.0 test application'
    [06/14/13,22:45:16] ExecutablePath = 'Netfx20TestApplication.exe'
    [06/14/13,22:45:16] FriendlyName = '.NET Framework 2.0 test application'
    [06/14/13,22:45:16] TimeoutSeconds = '300'
    [06/14/13,22:45:16] WaitOnExit = 'true'
    [06/14/13,22:45:16] Silent = 'true'
    [06/14/13,22:45:16] Launching process 'Netfx20TestApplication.exe' now
    [06/14/13,22:45:16] Process successfully launched. Waiting 300 seconds for it to complete.
    [06/14/13,22:45:16] Process 'Netfx20TestApplication.exe' exited with return code 0
    [06/14/13,22:45:16] Not running action 'Files - .NET Framework netfxperf.dll' for product '.NET Framework 3.0 SP2' because the OS condition does not match
    [06/14/13,22:45:16] Verification succeeded for product .NET Framework 3.0 SP2

    Log for 3.5 SP1

    [06/14/13,22:46:13] Section [Registry GE - .NET Framework 3.5 SP1 (Wow6432Node)] - stop parsing entries
    [06/14/13,22:46:13] Section [Files - .NET Framework 3.0 SP1AndLater (Common)] - start parsing entries
    [06/14/13,22:46:13] Section [Files - .NET Framework 3.0 SP1AndLater (Common)] - stop parsing entries
    [06/14/13,22:46:13] Processing custom action 'Custom Action - .NET Framework 2.0 test application'
    [06/14/13,22:46:13] ExecutablePath = 'Netfx20TestApplication.exe'
    [06/14/13,22:46:13] FriendlyName = '.NET Framework 2.0 test application'
    [06/14/13,22:46:13] TimeoutSeconds = '300'
    [06/14/13,22:46:13] WaitOnExit = 'true'
    [06/14/13,22:46:13] Silent = 'true'
    [06/14/13,22:46:13] Launching process 'Netfx20TestApplication.exe' now
    [06/14/13,22:46:13] Process successfully launched. Waiting 300 seconds for it to complete.
    [06/14/13,22:46:13] Process 'Netfx20TestApplication.exe' exited with return code 0
    [06/14/13,22:46:13] Not running action 'Files - .NET Framework netfxperf.dll' for product '.NET Framework 3.5 SP1' because the OS condition does not match
    [06/14/13,22:46:13] Verification succeeded for product .NET Framework 3.5 SP1

    Log for 4 Client

    [06/14/13,22:58:47] Section [Registry - .NET Framework 4 Client (Wow6432Node)] - stop parsing entries
    [06/14/13,22:58:47] Processing custom action 'Custom Action - .NET Framework 4.0 test application'
    [06/14/13,22:58:47] ExecutablePath = 'Netfx40TestApplication.exe'
    [06/14/13,22:58:47] FriendlyName = '.NET Framework 4 test application'
    [06/14/13,22:58:47] TimeoutSeconds = '300'
    [06/14/13,22:58:47] WaitOnExit = 'true'
    [06/14/13,22:58:47] Silent = 'true'
    [06/14/13,22:58:47] Launching process 'Netfx40TestApplication.exe' now
    [06/14/13,22:58:47] Process successfully launched. Waiting 300 seconds for it to complete.
    [06/14/13,22:58:48] Process 'Netfx40TestApplication.exe' exited with return code 0
    [06/14/13,22:58:48] Verification succeeded for product .NET Framework 4 Client

    Log for 4 Full

    [06/14/13,22:59:56] Section [Registry - .NET Framework 4 Full (Wow6432Node)] - stop parsing entries
    [06/14/13,22:59:56] Processing custom action 'Custom Action - .NET Framework 4.0 test application'
    [06/14/13,22:59:56] ExecutablePath = 'Netfx40TestApplication.exe'
    [06/14/13,22:59:56] FriendlyName = '.NET Framework 4 test application'
    [06/14/13,22:59:57] TimeoutSeconds = '300'
    [06/14/13,22:59:57] WaitOnExit = 'true'
    [06/14/13,22:59:57] Silent = 'true'
    [06/14/13,22:59:57] Launching process 'Netfx40TestApplication.exe' now
    [06/14/13,22:59:57] Process successfully launched. Waiting 300 seconds for it to complete.
    [06/14/13,22:59:57] Process 'Netfx40TestApplication.exe' exited with return code 0
    [06/14/13,22:59:57] Verification succeeded for product .NET Framework 4 Full

    Log for 4.5

    [06/14/13,23:00:35] Section [Registry - .NET Framework 4 Full (Wow6432Node)] - stop parsing entries
    [06/14/13,23:00:35] Not running action 'Registry - .NET Framework 4.5 (32-bit)' for product '.NET Framework 4.5' because the OS condition does not match
    [06/14/13,23:00:35] Section [Registry - .NET Framework 4.5 (64-bit)] - start parsing entries
    [06/14/13,23:00:35] Section [Registry - .NET Framework 4.5 (64-bit)] - stop parsing entries
    [06/14/13,23:00:35] Section [Registry - .NET Framework 4.5 (Wow6432Node)] - start parsing entries
    [06/14/13,23:00:35] Key: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v4\Full
    	Value: Release
    	Actual Data:	REGISTRY VALUE FOUND
    [06/14/13,23:00:35] Section [Registry - .NET Framework 4.5 (Wow6432Node)] - stop parsing entries
    [06/14/13,23:00:35] Processing custom action 'Custom Action - .NET Framework 4.0 test application'
    [06/14/13,23:00:35] ExecutablePath = 'Netfx40TestApplication.exe'
    [06/14/13,23:00:35] FriendlyName = '.NET Framework 4 test application'
    [06/14/13,23:00:35] TimeoutSeconds = '300'
    [06/14/13,23:00:35] WaitOnExit = 'true'
    [06/14/13,23:00:35] Silent = 'true'
    [06/14/13,23:00:35] Launching process 'Netfx40TestApplication.exe' now
    [06/14/13,23:00:35] Process successfully launched. Waiting 300 seconds for it to complete.
    [06/14/13,23:00:35] Process 'Netfx40TestApplication.exe' exited with return code 0
    [06/14/13,23:00:35] Verification succeeded for product .NET Framework 4.5
    

    Friday, June 14, 2013 9:01 PM
  • Guys anyone with some idea????
    Wednesday, June 19, 2013 2:45 PM
  • I know that this is bit late, but I ran to this exact same problem and I thought to share my solution. I_RpcBindingSetPrivateOption is valid procedure in Windows 8 RPCRT4.dll but not in Windows 7.  Checked Project settings in Visual Studio and changed target framework to .NET 4. It worked like a charm and now that annoying error window is just a bad memory.
    Saturday, December 7, 2013 11:56 PM