none
failed to launch visual studio 2015 RRS feed

  • Question

  • Hello Everyone,

    Facing issue after installing the Visual studio enterprise in my laptop(windows 7). it throws error failed to launch visual studio 2015.

    i tried repairing, install again,but still no luck. see error below.

    Tuesday, December 6, 2016 11:18 AM

All replies

  • Hi kumarsmknl,

    Welcome to MSDN forum.

    I couldn’t see the error, if you are not allowed to attach the pictures, you need to ask for a requirement in the following thread to verify your account:

    https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/23148b73-9258-42a7-9d38-ad2e910d18a4/verify-your-account-37?forum=reportabug

    Firstly, Visual Studio Enterprise 2015 is supported on Windows 7 Service Pack 1. Please make sure your OS already upgraded to SP1 and Windows update up-to-date.

    Meanwhile, please disable any Anti-Virus or Anti-Spyware software on your computer.

    In addition to this, you could have a try with delete or rename the following folders:

    • C:\Users\<your users name>\AppData\Local\Microsoft\VisualStudio\14.0
    • C:\Users\<your users name>\AppData\Roaming\Microsoft\VisualStudio\14.0

    If this issue persists, I need your help to collect installation log. Please use http://aka.ms/vscollect to gather the installation logs. After using it, you will find vslogs.zip under %temp% folder. Please upload the file to https://onedrive.live.com/ and share the link here.

    Best regards,

    Joyce


    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    Wednesday, December 7, 2016 2:18 AM