locked
Cannot install Microsoft Visual Studio Emulator for Android on Windows 10 10230, meanwhile cannot find item named this emulator. RRS feed

  • Question

  • Can this tool install on windows 10 10240? I have set up all the required environments(Hyper-V...).

    the log shows below.

    [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: emulator.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: emulator.vsix.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: licensing.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: manager.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: manager.plugin.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: platform.api17.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: platform.api19.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: platform.api21.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: platform.api22.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: telemetry.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: vcredist.x64.exe, state: Present, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: vcredist.x86.exe, state: Present, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: xde.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i101: Detected package: xde.plugin.msi, state: Absent, cached: None [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i000: MUX: Setup update feature is enabled. Evaluating conditions to determine whether to run setup update. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i000: MUX: Checking for update. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i000: MUX: Failed to download the update xml file from Setup will not be updated. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i052: Condition '(VersionNT < v6.1) OR ((VersionNT = v6.1) AND (NTProductType < 3)) OR (NOT VersionNT64)' evaluates to false. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i052: Condition '(HypervisorSupported = "0") AND (CurrentOperation = "Install")' evaluates to true. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i052: Condition '(VersionNT = v6.3) AND (KB2919355_amd64_CurrentState <> 112 AND KB2919355_x86_CurrentState <> 112)' evaluates to false. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i000: MUX: Stop Block: HypervisorNotSupportedBlock : This computer does not support the Windows Phone emulator, which requires the 64-bit edition of Windows 8.1 Pro and a computer that supports Hyper-V. For more information, see !$!http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=394063!,!System requirements for Windows Phone Emulator!@!. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i000: MUX: Detect Completed [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:10]i000: MUX: Wait for View to be loaded [1728:18B0][2015-07-27T12:34:10]i000: MUX: Detect Completed, now create view [1728:18B0][2015-07-27T12:34:11]i000: MUX: Online feed url authoring not found [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:11]i000: MUX: View loaded [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:11]i000: MUX: Stop Block: HypervisorNotSupportedBlock : This computer does not support the Windows Phone emulator, which requires the 64-bit edition of Windows 8.1 Pro and a computer that supports Hyper-V. For more information, see !$!http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=394063!,!System requirements for Windows Phone Emulator!@!. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:11]i000: MUX: Go to Blocker page. [1728:1BC0][2015-07-27T12:34:11]i199: Detect complete, result: 0x0

    Cannot find an item about Emulator of Visual Studio.

    Monday, July 27, 2015 4:45 AM

All replies

  • Hello wulixu.william,

    I've tested it on my machine and you can see the emulator from the following image:

    So can you open Hyper-V manager on your OS? Do you mind to share a screenshot about your Hyper-V to us? I suspect the problem is still pending on Hyper-V which is not supported on your OS. We have to check it for details.

    Best regards,


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.
    Click HERE to participate the survey.

    Tuesday, July 28, 2015 2:51 AM
  • Thanks Barry, I have checked Hyper-V related feature again.

    Saturday, August 8, 2015 6:34 AM
  • @wulixu.william

    Then I guess it is a system level issue. Your Visual Studio cannot find the supported Hyper-V feature on your OS. But you've already set it in your BIOS.

    Could you please search for a Hpyer-V related forum to ask for some troubleshooting steps?

    Best regards,

    Barry


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.
    Click HERE to participate the survey.

    Monday, August 10, 2015 1:53 AM