none
select sorgusu RRS feed

  • Soru

  • Merhaba,

    SELECT Lokasyon,Barkod,dbo.STOK_KODUNU_BUL(Barkod,'001')as StokKodu,
    dbo.STOK_ISMINI_BUL_to_Karsilas(dbo.STOK_KODUNU_BUL(Barkod,'001'),'001') as StokAdi,
    dbo.LOKASYON_YERI_BUL('001','001','2014-06-03',Lks_Baslangic) as AlanAdi,
     Marka,Grup,
     dbo.SAYIM1_TOPLA_to_Karsilastirma('001','001','2014-06-03',Barkod,Lokasyon) as Toplam,
     Lks_Baslangic FROM SAYIM_BILGILERI left join 
     STOKLAR on SAYIM_BILGILERI.FirmaKodu=STOKLAR.FirmaKodu 
     where SAYIM_BILGILERI.FirmaKodu='001' and SubeKodu='001' and SayimTarih='2014-06-03'  
     group by Barkod,Lokasyon,Grup,Marka,Lks_Baslangic

    Böyle bir kod parçam var. Burda eğer Marka ve Grup alanlarını çıkarırsam sorunsuz şekilde kod çalışıyor. Fakat o alanları ekleyince sonuç alamıyorum. O alanlar STOKLAR tablosundan geliyor. İndex'lerimde mevcut. Aslında çalışıyordu ya da tabii düzgün olamdığı için şu ana kadar çalışıyordu şu an çalıştıramıyorum. Buradaki o alanları da dahil ederek bu sorguyu nasıl düzenleyebilirm?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    15 Eylül 2014 Pazartesi 15:58

Tüm Yanıtlar

  • Calistiramiyorum darken neyi kastediyorsun ?

    Not: Dogrusu ben bu kodun Marka ve Grup olmadan da nasil calistigini anlamis degilim.

    15 Eylül 2014 Pazartesi 16:29
  • Çetin  Hocam, açıkçası zamanında nasıl çalışmış bende anlamadım  tecrübesizlik böyle bişey :))  zamanla  daha iyi olacağız :)

    Oradaki marka ve grup alanı zaten her halükarda yanlış geliyor çünkü hangi stoğun markasını getirecek. 

    marka ve grup olmadan diğer alanlar gerekli bi de onları da görüntülemem lazım. Onları da stoklar tablosundan çekiyorum.

    Açıkçası şöyle bir şey yaptım orada marka ve grup içinde bir fonksiyon yazdım o fonksiyonda hangi firmanın hangi stoğunun ise onu getiriyor. 

    Da yanlış olan şeyler var ama nasıl düzenleyebilirim?

    Hocam orada 4 farklı tablodan bilgi çekiliyor ama ana tablom sayım bilgileri o yüzden fonksiyonlarım haylice fazla

    15 Eylül 2014 Pazartesi 16:56
  • Anliyorum, uzgunum, databasein kendisi elimde olmadan ben yardim edemeyecegim (genelde yazdigim kodu test edebilmek isterim). Umarim bu sekliyle problem gorup cevap verebileck birisi cikar (ve umarim ben cevap yazarak baska birisinin daha iyi bir cevap vermesini engellememisimdir).

    Yine de bos bir atis yapayim:

    Group By'i kaldir ve ne geldigine bak once (benim asil kafami karistiran da o group by varken nasil calistigi)

    15 Eylül 2014 Pazartesi 17:06
  • Tek tek hepsini kaldırıp çalıştırdım sıkıntıyı marka ve grup ta çıkarıyor hocam. Sanırım başta da nedeni hangi stokğun markasını grubunu getireceğiini bilemediğinden yapıyordu. Şu anda elimde müşterideki kadar kayıt olmadığı için bende deneyemiyorum. Oradaki işlemi de fonksiyon haline getirdim bakalım sıkıntı çıkacak mı. Çalışıyor ama 20 30 kayıtla müştride bu sayı 1 milyarı buluyor :) 

    Ama olmazsa hocam başınızı tekrardan ağırtabilirim müsadenizle :)

    15 Eylül 2014 Pazartesi 17:18