none
Sql'den veri çekip labela aktarıyorum fakat hiç birşey gözükmüyor RRS feed

Yanıtlar

  • ana_sayfa ana = new ana_sayfa();

    Bu kodlar ile oluşturduğunuz ana_sayfa sınıfından türeyen ana nesnesinde tc değişkeni varsayılan değerdedir.

    Siz, şu anda açık olan, ana_sayfa sınıfından türeyen formun tc değişkenine ulaşmalısınız.

    Ayrıca İslemler formunun içerisindeki kisibilgileri metodunun içerisinde neden İslemler formunun bir kopyasını oluşturduğunuzu anlamadım.

    İslemler formunuzda adsoyad bir label ise,

    adsoyad.Text = "Burada Ad Soyad olmalı";

    şeklinde atama yapmalısınız. Kodlarınızı düzenlersek;

        public partial class İslemler : Form
        {
            public İslemler()
            {
                InitializeComponent();
            }
    
            void kisibilgileri()
            {
                ana_sayfa ana = (ana_sayfa)(Application.OpenForms[0]);
                using (SqlConnection cnn = new SqlConnection("Data Source=KEREM;Initial Catalog=ATM;User ID=sa;Password=123"))
                {
                    using (SqlCommand cmd = new SqlCommand("Select * from MUSTERILER where TC=@deger ", cnn))
                    {
                        cmd.Parameters.AddWithValue("@deger", ana.tc);
                        cnn.Open();
                        SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader();
                        if (dr.Read())
                        {
                            adsoyad.Text = dr["ADSOYAD"].ToString();
                            kartno.Text = dr["KARTNO"].ToString();
                            sonkul.Text = dr["SONKULLANIMTARIH"].ToString();
                            bakiye.Text = dr["BAKIYE"].ToString();
                        }
                        dr.Close();
                    }
                }
            }
        }


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    • Düzenleyen MuratAKSARAY 16 Mayıs 2018 Çarşamba 20:16
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Kerem Şimşek 19 Mayıs 2018 Cumartesi 12:25
    16 Mayıs 2018 Çarşamba 20:14

Tüm Yanıtlar

  • Aktarma kodlarını nerede kullanıyorsunuz.?.

    Form1_Load metodunda değilse açılışta boş gelmesi normal bir durumdur...


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    14 Mayıs 2018 Pazartesi 10:06
  • Load metodunda kullanıyorum. Labelın properties ayarlarından bi değişikilk mi yapmam gerekiyor acaba

     
    14 Mayıs 2018 Pazartesi 18:35
  • İlgili kodu paylaşırsanız yardımcı olabilirim...

    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    14 Mayıs 2018 Pazartesi 19:22
  • using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Windows.Forms; using System.Data.Sql; using System.Data.SqlClient; namespace _4244_KeremŞimşek { public partial class İslemler : Form { public İslemler() { InitializeComponent(); } ana_sayfa ana = new ana_sayfa(); void kisibilgileri() { SqlConnection cnn = new SqlConnection("Data Source=KEREM;Initial Catalog=ATM;User ID=sa;Password=123"); cnn.Open(); SqlCommand cmd = new SqlCommand("Select * from MUSTERILER where TC=@deger ", cnn); cmd.Parameters.AddWithValue("@deger", ana.tc); SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader(); while (dr.Read()) { adsoyad = dr["ADSOYAD"].ToString(); kartno = dr["KARTNO"].ToString(); sonkul = dr["SONKULLANIMTARIH"].ToString(); bakiye = dr["BAKIYE"].ToString(); } dr.Close(); cmd.Dispose(); cnn.Close(); İslemler islemler = new İslemler(); islemler.adsoyad = adsoyad; islemler.bakiye = bakiye; islemler.sonkul = sonkul; islemler.kartno = kartno;

    bu şekilde bi metod oluşturup load metodunda kullandım. Saçma hatalar yapmış olabilirim sanırım yapmışsam kusura bakmayın .


    16 Mayıs 2018 Çarşamba 19:30
  • adsoyad = dr["ADSOYAD"].ToString(); kartno = dr["KARTNO"].ToString(); sonkul = dr["SONKULLANIMTARIH"].ToString(); bakiye = dr["BAKIYE"].ToString();

    bu aktardığın değişkenler ne sql'de 100 tane bilgin olsa dahi bir tane değişkene atıyorsun. Datareader'dan bilgileri

    bir table, list, dizi vs. alıp sonra bunları datagrid veya datalist şeklinde gösterebilirsin. Yada tek bir bilgin var ise onu

    adsoyad.text = dr["ADSOYAD"].ToString(); şeklinde direk textbox atabilirsin.

    16 Mayıs 2018 Çarşamba 19:59
  • ana_sayfa ana = new ana_sayfa();

    Bu kodlar ile oluşturduğunuz ana_sayfa sınıfından türeyen ana nesnesinde tc değişkeni varsayılan değerdedir.

    Siz, şu anda açık olan, ana_sayfa sınıfından türeyen formun tc değişkenine ulaşmalısınız.

    Ayrıca İslemler formunun içerisindeki kisibilgileri metodunun içerisinde neden İslemler formunun bir kopyasını oluşturduğunuzu anlamadım.

    İslemler formunuzda adsoyad bir label ise,

    adsoyad.Text = "Burada Ad Soyad olmalı";

    şeklinde atama yapmalısınız. Kodlarınızı düzenlersek;

        public partial class İslemler : Form
        {
            public İslemler()
            {
                InitializeComponent();
            }
    
            void kisibilgileri()
            {
                ana_sayfa ana = (ana_sayfa)(Application.OpenForms[0]);
                using (SqlConnection cnn = new SqlConnection("Data Source=KEREM;Initial Catalog=ATM;User ID=sa;Password=123"))
                {
                    using (SqlCommand cmd = new SqlCommand("Select * from MUSTERILER where TC=@deger ", cnn))
                    {
                        cmd.Parameters.AddWithValue("@deger", ana.tc);
                        cnn.Open();
                        SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader();
                        if (dr.Read())
                        {
                            adsoyad.Text = dr["ADSOYAD"].ToString();
                            kartno.Text = dr["KARTNO"].ToString();
                            sonkul.Text = dr["SONKULLANIMTARIH"].ToString();
                            bakiye.Text = dr["BAKIYE"].ToString();
                        }
                        dr.Close();
                    }
                }
            }
        }


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    • Düzenleyen MuratAKSARAY 16 Mayıs 2018 Çarşamba 20:16
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Kerem Şimşek 19 Mayıs 2018 Cumartesi 12:25
    16 Mayıs 2018 Çarşamba 20:14