none
c# switch - case yapısında bir hata alıyorum RRS feed

  • Soru

  • Merhaba arkadaşlar benim bir projem var bir oyun için hazırladığım bir proje fakat bir yerde takıldım.. 

    konumuz şu herhangi bir oyuncu oyun içinde bana /benicek yazdığında benim oyun içerisindeki karakterim bunu yazan kişiyi otomatik olarak yanıma getiriyor.. 

     http://i.hizliresim.com/Y4Labl.png

    case yapısına thread ekleyemiyorum bu şekilde görmüyor illaki yukardaki resimdeki  (string Target) yazısını silmem gerekiyor görmesi için ama onu silincede bana /benicek yazdıklarında hiçbir işlem yapmıyor..  case kısmına burdaki OyuncuCagirma yı nasıl ekleyebilirim..

    NOT: bu kodu bir buton ve texbox ekleyip içerisine isim yazıp butonu çalıştırdığımda kod çalışıyor.  ama benim isteğim butonsuz olarak yani yazıldığı zaman işleme geçmesini sağlamak..

    http://hizliresim.com/88v31Q

    bu konuda yardım edebilecek olan varsa çok iyi olacak.. şimdiden teşekkür ederim..

    buda hatanın bir resmi

    http://i.hizliresim.com/ZYBB6A.png



    • Düzenleyen Moltanica 14 Ekim 2016 Cuma 10:59
    14 Ekim 2016 Cuma 01:05

Yanıtlar

  • new thread(..).start("/benicek");

    yani o beni cek oraya gelmesi gereken kod bu şekilde çağıracan parametre burdan gidecek hangi değişkeni kullandığını bilemediğim için. Gerçi oraya ne yazman gerektiğinden de emin değilim o çağırdığın fonksiyonun alması gereken değer nedir bilemiyorum orada ne yaptığnı o fonksiyona geçirmen gereken şey ne ise onu buradan geçireceksin.


    Fullstack Developer


    14 Ekim 2016 Cuma 11:47

Tüm Yanıtlar

  • Target nerede tanımlı?

    http://pgnchess.com
    http://dergikapaklari.com

    14 Ekim 2016 Cuma 05:26
  • neden switch içinde yapıyorsun ki thread çağırmayı. Senin threadlarını yöneten bir fonksiyon olsa en azından sen onu tetiklesen bu şekilde threadleri de oradan rahatlıkla yönetebilirsin. Bu tabi en basit mantık aslında bir nesne de olabilir bu herneyse ama böyle yapman mantıken yanlış. OyuncuCagirma delegatende muhtemelen bir erişim hatası var üzerine geldiğinde ne hata veriyor onu da söyleseydin daha iyi olurdu.

    Fullstack Developer

    14 Ekim 2016 Cuma 06:44
  • hocam target  o ilk resimdeki (string Target) yazısında.. onun altında writeascii(Target) koyduğumda ise onu görüyor.. ayrıyetten target tanımlamaya gerek varmıki ?
    14 Ekim 2016 Cuma 10:55
  • hocam kusura bakma düşünemedim hatayı resimlemeyi :) 

    http://i.hizliresim.com/ZYBB6A.png

    bu dediğiniz sistemi nasıl yapabilirim.. çünkü şu anda benim mesaj sistemim çalışıyor sadece bu konuda biraz sıkıntı yaşadım.. peki sizin dediğiniz sistemi nasıl yapabilirim ve başlatabilirim ?

    14 Ekim 2016 Cuma 10:59
  • He tamam birincisi senin metodun parametreleri varya hah onlar sıkıntı oluyor senin başına senin metodun tek parametresi olmalı ve bu object tipinde olmalı. Aksi halde çalışmaz! Ayrıca parametreleri de start fonskiyonun içinden göndermen gerekiyor. Bunları yap bi bakalım çalışıyor mu ondan sonra diğer hususa da değiniriz.

    Fullstack Developer

    14 Ekim 2016 Cuma 11:14
  • " http://i.hizliresim.com/Y4Labl.png

    case yapısına thread ekleyemiyorum bu şekilde görmüyor illaki yukardaki resimdeki  (string Target) yazısını silmem gerekiyor görmesi için ama onu silincede bana /benicek yazdıklarında hiçbir işlem yapmıyor.. "

    Demişsin ya  Onu silince target tanımsız kalıyor o yüzden sordum. 

    Yalnız SRO'da oyuncunun bu şekilde sınırsız seyehat hakkı mı var yoksa bu GM'e özel bir şey mi?


    http://pgnchess.com
    http://dergikapaklari.com

    14 Ekim 2016 Cuma 11:27
  • object sisteminde hata vermedi ama mesajı yazınca şöyle bir hata verdi.. 

    http://i.hizliresim.com/G3AMEv.png

    14 Ekim 2016 Cuma 11:31
  • Resimde görülmüyor ama start("/benicek") yazdın mı?

    Fullstack Developer

    14 Ekim 2016 Cuma 11:35
  • @Antecurs bu benim hazırladığım özel bir etkinlik botu.. otomatik eventler falan yapıyor.. daha doğrusu yapacak :) o yüzden kendi bilgisayarımda kurdum ve denemeler yapıyorum.. sorunun cevabı evet GM lere özel kodlar ile oyunuculara birçok şey yapılabiliyor.. oyundan atma yanına çekme şehre gönderme vs vs
    14 Ekim 2016 Cuma 11:36
  • evet yazdım oyundayken program işlem yapmadı ve direk böyle bi hata verdi oyun programa yönlendirdi ve hatayı gösterdi yani..

    pardon yaa o start beni çek olayını nereye yazacağız ben oyunda yazdımda :) ve oyunda yazdın mı diye soruyorsunuz sandım :)


    • Düzenleyen Moltanica 14 Ekim 2016 Cuma 11:45
    14 Ekim 2016 Cuma 11:38
  • new thread(..).start("/benicek");

    yani o beni cek oraya gelmesi gereken kod bu şekilde çağıracan parametre burdan gidecek hangi değişkeni kullandığını bilemediğim için. Gerçi oraya ne yazman gerektiğinden de emin değilim o çağırdığın fonksiyonun alması gereken değer nedir bilemiyorum orada ne yaptığnı o fonksiyona geçirmen gereken şey ne ise onu buradan geçireceksin.


    Fullstack Developer


    14 Ekim 2016 Cuma 11:47
  • new thread(..).start("/benicek");

    yani o beni cek oraya gelmesi gereken kod bu şekilde çağıracan parametre burdan gidecek hangi değişkeni kullandığını bilemediğim için. Gerçi oraya ne yazman gerektiğinden de emin değilim o çağırdığın fonksiyonun alması gereken değer nedir bilemiyorum orada ne yaptığnı o fonksiyona geçirmen gereken şey ne ise onu buradan geçireceksin.


    Fullstack Developer


    hocam çok çok teşekkür ederim sonunda oldu :) değişken Sender yani gönderen kişiydi o benicek yazısını mesajı yazan kişi değişkeni ile değiştirdim ve düzeldi :) çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için.. sizin gibi üstadlar başımızdan eksik olmadıkça bizde birşeyler kapmaya gayret edeceğiz :)
    14 Ekim 2016 Cuma 12:07
  • Estafurullah bizde ne öğrendiysek onu anlatıyoruz dostum

    Fullstack Developer

    14 Ekim 2016 Cuma 12:23