none
Satır içerisinde istenilen veriyi almak RRS feed

  • Soru

  • Merhaba Arkadaşlar,

    C# aşağıdaki testdb adını dosya okuyarak almak istiyorum line.IndexOf("Initial Catalog")+16; ile = den sonraya geliyorum testdb bittikden hemen sonra ; karaktere kadar almam gerekiyor  yardımcı olursanız sevinirim.

    Data Source=localhost;Initial Catalog=testdb;User ID=sa;Password=1

    11 Temmuz 2020 Cumartesi 14:47

Yanıtlar

Tüm Yanıtlar

  • 	var str = "Data Source=localhost;Initial Catalog=testdb;User ID=sa;Password=1";
    	var istenen = new Regex("Initial Catalog=(\\w*);").Match(str).Groups[1].Value; //testdb


    www.cihanyakar.com

    11 Temmuz 2020 Cumartesi 15:29
  • Boyle soruları sorarken, neden yapmak istediğinizi, nerede vs gibi kısacası amacinizi da yazmalisiniz.

    Spor olsun diye, soyle de yapabilirsiniz:

    string s = "Data Source=localhost;Initial Catalog=testdb;User ID=sa;Password=1";
    SqlConnectionStringBuilder sb = new SqlConnectionStringBuilder(s);
    Console.WriteLine(sb.InitialCatalog);
    



    Blog
    How to create a Minimal, Reproducible Example
    The way to Go.
    World's most advanced open source (object-) relational Database.
    Flutter (for mobile, for web & desktop.


    Not: Temelin geri zekali arkadasi Idris bu mesaja da atlayip ne kadar aptal oldugunu bir kez daha belgeleyebilir. Kendisinin tek marifeti beni takip edip, neden her soruya cevap verdigimi, yardim etmeye calistigimi sorgulamaktir. Bu beyinsiz zavalliya, aptal oldugunu hatirlatmayi unutmayiniz.

    13 Temmuz 2020 Pazartesi 13:43
    Yanıtlayıcı
  • Abi yapmak istediğim kısaca belirteyim, bir txt dosyasında çok sayıda satır satır connection string ekli aşağıdaki gibi, bütün bu connection stringleri bir treelist e txt den çekiyorum ve çift tıklayınca o bağlantıyı açıyor bende text adını aşağıdaki gibi getirmekten ise db adlarını göstermek istedim sadece, yukardada yazdığım gibi başlangıç index olarak textdb nin başına kadar yani t den başlıyorum işte bitişi ise testdb den sonra ; yazan yere kadar almaktı amacım.
    Data Source=localhost;Initial Catalog=testdb;User ID=sa;Password=1
    13 Temmuz 2020 Pazartesi 17:32
  • Abi vermiş olduğunuz örn çok güzel çalıştı fakat db adında - var ise boş getiriyor örn test-db gibi aynı şekilde db adında turkce karakter var ise yine boş getirmekte
    13 Temmuz 2020 Pazartesi 17:41
  • :) O zaman daha kolayı var.

    Data Source=localhost;User ID=sa;Password=1;

    ile baglanip, mevcut databaseleri listele.



    Blog
    How to create a Minimal, Reproducible Example
    The way to Go.
    World's most advanced open source (object-) relational Database.
    Flutter (for mobile, for web & desktop.


    Not: Temelin geri zekali arkadasi Idris bu mesaja da atlayip ne kadar aptal oldugunu bir kez daha belgeleyebilir. Kendisinin tek marifeti beni takip edip, neden her soruya cevap verdigimi, yardim etmeye calistigimi sorgulamaktir. Bu beyinsiz zavalliya, aptal oldugunu hatirlatmayi unutmayiniz.

    13 Temmuz 2020 Pazartesi 20:12
    Yanıtlayıcı