none
ASP.NET SUNUCU ÜZERİNDEN DOSYA GÖSTERİMİ RRS feed

  • Soru

  • MERHABALAR,

    ARKADAŞLAR KLASİK OLARAK BASİT BİR WEB SİTESİ İŞLEYİŞİNİ DOSYA SİL-GÜNCELLE-GÖSTER İŞLERİNİN YAPILMASINDA YETERİNCE BİLGİM VAR ONDA SIKINTI YOK FAKAT ..KURUMSAL BİR FİRMADA İŞE BAŞLADIM KENDİ SERVER LARI VAR.YAZDIĞIM SİTEYE DIŞARDAN BİR SERVER A YÜKLEDİK ÖYLE GEREKİYORDU ..FAKAT VERİ GÜVENLİĞİ İÇİN DOSYA KAYIT İŞLEMLERİNİN HEPSİNİN BİZİM ŞİRKETİN SERVER INDA OLMASI GEREKİYOR..SİSTEM OLARAK ÇOK BİR BİLGİM YOK EKSİK ANLATIYOR YADA YETERSİZ ANLATIYOR OLABİLİRİM ..ŞİRKET BANA BİR SERVERDA DOSYALARIN KAYIT EDİLECEĞİ YERİN İP SİNİ VERDİ  ÖRNEĞİN(192.???.?.???) BENDE BURADA BİR EVRAKLAR KLASÖRÜ OLUŞTURDUM..BU KLASÖRE EVRAK EKLEYEBİLİYORUM VEDE SİLEBİLİYORUM ONDADA SIKINTI YOK ...YAPMAM GEREKEN SADECE GÖSTERMEK KALDI KULLANICIYA ONU YAPAMADIM BİR TÜRLÜ NASIL YOL İZLEYECEĞİMİ BİLEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

    BU ARADA ŞU ŞEKİLDE GÖSTERMEYİ DENEDİM OLMADI DAHA ÖNCE DEDİĞİM GÜVENLİK DOLAYISIYLA KULLANICI ADI VE PASS SORUYOR...

    192.???.?.???/EVRAKLAR/YAVUZ123.JPG   'ŞEKLİNDE BU YOLLA ZATEN OLAMAYICAĞINI DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ DİREKT GÖSTERİM HİÇBİR FTP GÜVENLİK AYARLARINI YAPMADAN...

    BU ARADA ŞİRKETTEKİ DİĞER YAZILIMCI ARK.BANA ÖNCE TEMP E AT GÖSTER DAHA SONRA SİL DEDİ  VE BEN BUNU HİÇ BİLMİYORUM..SİZCE EN HIZLISI-MANTIKLISI HANGİ ŞEKİLDE NASIL OLMALIDIR...  TEŞEKKÜR EDERİM...

    30 Temmuz 2014 Çarşamba 11:11

Yanıtlar

  • sanal klasörde olmayan görseli gösteremezsin. Şunu yapabilirsin bir generichandler ekleyebilirsin bu generic handler dosyanın byte larını servis eder. Generic handlere dosya adını get ile gönderirsin oda byteları stream eder.

    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Canseven 4 Ağustos 2014 Pazartesi 10:55
    30 Temmuz 2014 Çarşamba 13:45
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • var files = Directory.GetFiles(@"\\192.???.???.???\Evraklar").Select(p=> new FileInfo(p).Name).ToList();
    
    dataGrid1.DataSource = files;
    dataDrid1.DataBind();

    şeklinde giride doldurabilirsin. Yanlız application pool user'inin bu network yoluna erişebiliyor olması gerekiyor


    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com


    30 Temmuz 2014 Çarşamba 11:55
    Moderatör
  • gridde değil bunu image da göstermem gerekiyor dosya adına göre tek bir imaj onu nasıl yapabilirim ..?? Teşekkürler..
    30 Temmuz 2014 Çarşamba 12:51
  • sanal klasörde olmayan görseli gösteremezsin. Şunu yapabilirsin bir generichandler ekleyebilirsin bu generic handler dosyanın byte larını servis eder. Generic handlere dosya adını get ile gönderirsin oda byteları stream eder.

    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Canseven 4 Ağustos 2014 Pazartesi 10:55
    30 Temmuz 2014 Çarşamba 13:45
    Moderatör