none
Yönetici Ekranı RRS feed

  • Genel Tartışma

  • Merhabalar,

                    Şimdi benim sormak istediğim belli adımlarda bazı konular mevcut. İlk olarak programımız için veritabanını sql server menagement studio üzerinden yeni database diyerek oluşturuyoruz. Bu database içerisine de gerekli tablolar, views, triggers oluşturmaktayız. Şimdi programın ilk açılışında ben yönetici paneli diye bir alan oluşturmayı ve bu panelden de program için firma bilgileri oluşturmayı istiyorum. Bu firmaya ait de her seneye ait bir çalışma yılı oluşturmak istiyorum. Yani 2016 yılı olarak oluşturduğum çalışma yılı bilgilerini 2017 senesi içerisinde görmek istemiyorum. Ancak bakiye gibi şeyler var ise devir bakiyesi olarak görmek istiyorum. Bu çalışma yılı mantığını da yönetici panelinden firma ve o firmaya ait çalışma yılı oluştururken sql server da oluşturduğum veritabanının otomatik çoğaltmasını ve bu çalışma yılları arasında bağlantı kurmasını istiyorum. Yani otomasyon2016 veritabanı nı yönetici ekranından oluşturdum. Bu veritabanı 2016 senesine ait verilere ait olmalı, otomasyon2017 veritabanı da 2017 senesine ait verilere ait olmalı. Bunun  yanında yönetici ekranından program girişleri için kullanıcılar oluşturmayı ve bu kullanıcılara program için yetkilendirmeler verilmesini sağlamak istiyorum. Aslında yapmak istediğim durum tümüyle bu şekilde bir durum. Bu yapıyı nasıl sağlayabilirim. Umarım kafamdaki yapıyı tam anlamı ile anlatabilmişimdir. İyi  çalışmalar.

    6 Haziran 2017 Salı 14:42

Tüm Yanıtlar

  • Durumu tam olarak anlatamadım sanırım. Şimdi aslında ben Linq To Sql yapısını kullanıyorum. Yapmaya çalıştığım programın veritabanını sql server üzerinden "otomasyon" ismi ile oluşturdum. Bunun içinde gerekli tabloları yaptım. Benim asıl istediğim olay şudur. Program üzerinden her sene bir çalışma yılı belirmek. Mesele geçen sene 2016 senesi idi. Bu sene içerisinde kullanmış olduğum programın veritabanı ismi "otomasyon2016" şeklinde iken 2017 senesine geçtiğimde, çalışma yılı 2017 olarak oluşturma ve bu oluşturma esnasında da yeni bir veritabanı olarak "otomasyon2017" olarak oluşturulmasını istiyorum. "otomasyon2016" içindeki tablo vs ler ile "otomasyon2017" içerisindeki tablo vs ler hep aynı kalacaktır. Yani aslında bir kopyalama işlemi olacak, sadece içeriğindeki sadece verilerde bazı faklılıklar olacaktır. Mesela stok isimleri duracak, ancak stok adetleri 2016 dan 2017ye devir adet bakiye olarak gözükmesini istiyorum. Bir örnek daha verirsem cari isim kayıtları duracak, cari kayıtların borç veya alacak bakiyeleri ise 2016 dan 2017 ye devir bakiyesi olarak gözükmesini istiyorum.  İlk olarak aslında veritabanı kopyalama işlemini yapmak ve bu yeni veritabanı ile program arasındaki bağlantıyı kurmam lazım. Bunun için bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. Aslında mantıksal olarak düşündüğünde olmaması için bir neden yok, ancak bunları kod aşamasında nasıl yapacağımı kestiremiyorum. Sizlerden yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.
    7 Haziran 2017 Çarşamba 08:10
  • Bunun için öncelikle senin de söylediğin gibi cari kartlar, stok kartları , alacak, verecek, o an ki stok miktarları vs bunları belirlemen gerek. Belirledikten sonra benim aklıma gelen ilk yöntem olan  eski yılın database'ini alıp yei yıl için bir kopyasını oluşturursun. Bu yeni yıl için oluşturduğun database içerisinde ilgili depo hareketleri vs giriş çıkış kayıtlarını (yeni yılda olmaması gereken kayıtları) temizlersin. Temizleme sonrasında stok kartları, cari kartları vs hazır olan fakat içerisine hiç bir hareket kaydı bulunmayan temiz bir database olmuş olur.

    Sonrası için ise devir kayıtları ile ilgili gereken sql scriptleri oluşturup onları çalıştırırsın. Database yapısında bir değişiklik olmadığı sürece her sene aynı scripti kullanabilirsin.

    Bu mantığı manuel olarak değilde program üzerinden de yönetilecek bir şekilde yapabilirsin.

    7 Haziran 2017 Çarşamba 08:37
  • İşte program üzerinden bunu yapabilecek kod yapısını nasıl yapabilirim. Bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. Yani program üzerinden veritabanının kopyasını nasıl oluşturabilirim. Aslında bunu hallettikten sonra diğerinide adım adım yapmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim.
    7 Haziran 2017 Çarşamba 09:08