none
c# devexpress gridkontrol-> datagridview özelliklerinden 1 kaç sey soracagım yardım edermisiniz RRS feed

  • Soru

  • Devexpress kullanarak bir uygulama yapıyorum. datagridview kullanıyorum devexpresin. 

    https://i.hizliresim.com/V9alRr.png burdaki "Drag a column Header here the group by.." denen yerin textini değitirmek istiyorum 

    birde form açılınca datagridviewin 1. satırı otomatik olarak seçili geliyor bunu engellemek istiyorum.

    birde herhangi bir sutuna bastıgımda datagridview içinde bana textini değitirme imkanı sağlıyor bunu engellemek istiyorum https://i.hizliresim.com/16vY3A.png  burda.

    şimdiden teşekkür ediyorum.

    2 Ocak 2019 Çarşamba 09:22

Tüm Yanıtlar

  • datagridview'e sağ tıklayın edit colomns tıklayın orda soldan şeçtiğin colonun özellikleri var readonly true yaparsanız sadece okunabilir olur

     private void tabControl1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
            {
                dataGridView1.ClearSelection();
            }

    Tabcontrolün için yukrıdaki eventi ekle, çözülsün.

    2 Ocak 2019 Çarşamba 13:13
  • Hocam bu verdiginiz kodu yazdım bir değişikşik olmadı gene il gelince 1. sıradaki secili geldi  readyonly oldu ama kodu calıstıramaadım tabcontrol dediginiz ney onu cozemedım grid kontroldenmi bahsediyorsunuz?

    https://i.hizliresim.com/V9alRr.png burdaki "Drag a column Header here the group by.." denen yerin textini değitirmek istiyorum  bunun hakkında bilginiz varmıdır

    2 Ocak 2019 Çarşamba 13:53
  • gridView1.GroupPanelText = "İstediğin Yazı";

    Olarak dener misin? Eğer beklentini karşılamıyorsa DevExpress'i Localize etmen gerekebilir. Ona da buradaki kaynaktan ulaşabilirsin.

    İletişim

    3 Ocak 2019 Perşembe 06:04
    Moderatör
  • Teşekkür ediyorum oldu hocam, peki form açıldığında 1. satırı otomatik olarak seciyor onu nasıl engelleyebilirim?

    private void tabControl1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
            {
                dataGridView1.ClearSelection();
            } 

    Umut hocam bunu yazmış ama nereye yazsam olmadı tabcontrol nedir bunu nereye yazacam?

    3 Ocak 2019 Perşembe 06:53
  • SEFA BEY FORMUN LOAD OLAYINA YAZIN BU KODU 

    dataGridView1.ClearSelection();

    FORM İLK AÇILDIĞINDA SEÇİLİ GELMEMESİ LAZIM 

    3 Ocak 2019 Perşembe 20:56