none
Kendi üyelik sistemimi yazmak istiyorum, nelere dikkat etmeliyim ? RRS feed

  • Soru

  • Merhabalar,

    Microsoftun sağlamış olduğu üyelik sistemini değilde kendi yaptığım sistemi kullanmak istiyorum.

    Bu konuda nelere dikkat etmeliyim, kullanıcının oturumun açık olup olmadığını nasıl kontrol etmeliyim ? (login işlemi gereken her sayfada)

    Şifreleme için MD5 algoritmasını kullanmayı düşünüyorum, bu konuda önerileriniz neler?

    Yetkilendirmeyi nasıl yapmalıyım ?

    Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

    29 Kasım 2012 Perşembe 12:34

Yanıtlar

Tüm Yanıtlar

  • Bu konuda önemli olan tabiki veritabanın doğru bi şekilde açılmış olup tableların doğru olması geri kalanı zaten veri tabanı kayıt yapacaksın .

    Oturumun açık olup olamadığını Session kontrolu yapabilirsin

    Şifrelemede MD5 gayet başarılı benim kendi görüşüp tabi ki de..

    Yetkilendirme konusu daha bugün konusu geçti buraya bi göz at derim
    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/tr-TR/aspnettr/thread/194ac649-2b66-45d2-b341-c2be02dd0451



    servetyasintarhan.com

    29 Kasım 2012 Perşembe 13:44
  • Session konusunda kafamda şöyle bir yapı oluşturdum,  Kullanıcı Login ekranına geldiğine eğer giriş başarılı ise Kullanıcının ID sini bir değişkene atayıp login gereken her sayfada değer null mu değilmi diye kontrol ettirmeyi düşnüyorum..

    29 Kasım 2012 Perşembe 13:58
  • kontolu şu şekilde yapabilirsin master.page in load kısmına bu kodu eklersin

    if (Session["YoneticiId"].ToString() != null)
    
    {
    
    Response.Redirect("Default.aspx");
    
    }
    

    ayrıca şu konuyada bi göz atmanı tavsiye ederim.

    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/tr-TR/aspnettr/thread/194ac649-2b66-45d2-b341-c2be02dd0451


    29 Kasım 2012 Perşembe 14:00
  • Session konusunda kafamda şöyle bir yapı oluşturdum,  Kullanıcı Login ekranına geldiğine eğer giriş başarılı ise Kullanıcının ID sini bir değişkene atayıp login gereken her sayfada değer null mu değilmi diye kontrol ettirmeyi düşnüyorum..

    aynen yapman gereken tam olarak mantığı bu şekilde 

    servetyasintarhan.com

    29 Kasım 2012 Perşembe 18:42
  • asp.net zaten üyelik sistemi daha zor bence kullanımı mudahele etmek daha zor oluyor 

    uye girşlerini mutlaka yekilendirme yap yetki sorgusu koy girek kullanıcı 

    if((Session["Kullanıcı "] as BayiGiris).Kullanıcı =="1")
    {
    //Kullanıcı ya Ait bilgileri cıkarta bilirsin
    }
    else
    {
    // eyer istediğin o kullanıcı o yetki değilse ona o sayfaları yetkisi vermezsin .. ! 
    }


    Eğer buraya bana yardıma geldinse evine dön, ama eğer bu mücadeleyi kendi mücadelenin bir parçası olarak görüyorsan birlikte bir şeyler yapabiliriz. www.guvenlikcim.com www.emedyaweb.com www.tufekciler.com.tr www.forumwin8.com

    2 Aralık 2012 Pazar 14:39