none
Veritabanı storedprocedur tablo vs güncelleme RRS feed

  • Soru

  • Arkadaşlar bir veritabanında verilere zarar vermeden stored procedur table vs nasıl güncellenir. Diyelim ki bir stored procedur de ve ya bir tablonun bir stünunda bir değişiklik yaptık ve müşterideki veritabanını güncellememiz gerekiyor. Bu nasıl yapılıyor ?
    23 Kasım 2013 Cumartesi 12:18

Yanıtlar

  • :) Cihangir veri tabanında 1000 tane müşteri de olsan eğer veri tabnın Procedurleri alter haliyle exceute edersen .Hepsi için çalşir.

    Ama sen 250 tane veri tabanın varsa. O zaman procedurlerin için bir  Alter script olusturusun ve bu script her veri tabanına gonderip execute edersin . Boylece işini halletmiş olursun...


    • Yanıt Olarak İşaretleyen ChngrSr 24 Kasım 2013 Pazar 21:32
    24 Kasım 2013 Pazar 17:35

Tüm Yanıtlar

  • Merhaba Cihangir;

    Procedure oluşturuken başina create yeine alter yazarsan var olan proceduru değiştiriir.Aşağidaki orenği veri tabnına gonderirsen.Procedurunu yada tablonu değiştirebilirsin.

    ALTER PROCEDURE uspGetAddress @City nvarchar(30)
    AS
    SELECT * 
    FROM AdventureWorks.Person.Address
    WHERE City LIKE @City + '%'
    GO

    23 Kasım 2013 Cumartesi 15:25
  • malesef bunu biliyorum fakat anlatmak istediğim bu değil. Nasıl bir programı güncellemek için güncel dosyayı üzerine yüklüyorsan veritabanında da böyle bir durum var mı ? 
    23 Kasım 2013 Cumartesi 22:25
  • Cihan neler geciyor aklında bilmiyom. Bu veri tabanı not defteri değil.Yada tam olarak yapmanı istediğin şeyi anlat biz anlatmaya çalişalım. İşlerini kodlarla yapman daha mantıklıklı olcak.Aşadağikiş ornekler bak.Belki işine yarar.

    "ALTER TABLE table_name
    ADD column_name datatype" 

    ALTER TABLE table_name
      RENAME TO new_table_name;

    http://www.w3schools.com/sql/sql_alter.asp

    http://www.techonthenet.com/sql/tables/alter_table.php


    24 Kasım 2013 Pazar 00:05
  • :)))) Mehmet, aklım başımda değil bu aralar :D şimdi bak bir veritabanında 10 tane stored procedure değişti diyelimki. Fakat bu veritabanı nerden baksan 250 müşteride var. Sen bu 250 müşteriya tek tek gidip ALTER komutu ile bu stored procedur leri güncelleyecekmisin ? Bende bunun basit bir yolu var mı onu arıyorum inşallah bu sefer anlatabilmişimdir :)
    24 Kasım 2013 Pazar 10:47
  • :) Cihangir veri tabanında 1000 tane müşteri de olsan eğer veri tabnın Procedurleri alter haliyle exceute edersen .Hepsi için çalşir.

    Ama sen 250 tane veri tabanın varsa. O zaman procedurlerin için bir  Alter script olusturusun ve bu script her veri tabanına gonderip execute edersin . Boylece işini halletmiş olursun...


    • Yanıt Olarak İşaretleyen ChngrSr 24 Kasım 2013 Pazar 21:32
    24 Kasım 2013 Pazar 17:35
  • :) Anladım Mehmet sağolasın demek ki benim düşündüğüm gibi bir olay yok. Senin dediğin gibi bir script ile yapacağım ;) Eyvallah :)
    24 Kasım 2013 Pazar 21:32
  • :) Anladım Mehmet sağolasın demek ki benim düşündüğüm gibi bir olay yok. Senin dediğin gibi bir script ile yapacağım ;) Eyvallah :)
    24 Kasım 2013 Pazar 21:32
  • Ne demek bir işe yaradıysak ne mutlu bizlre....Kolay gelsin;

    24 Kasım 2013 Pazar 23:44