none
yabancı siteden kur alma RRS feed

  • Soru

  • merhaba,

    ben aşağıdaki web sitesinden tarih değişkenine göre kurları "USD,EUR,TL" kurlarını indirmek istiyorum, yardımcı olabilirmisiniz,

    http://www.cbr.ru/currency_base/daily/?date_req=10.12.2018

    11 Aralık 2018 Salı 06:31

Yanıtlar

  • Burada bankanın hazırladığı web api var.


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    11 Aralık 2018 Salı 07:09

  • mrb,

    ben, malesef öyle ileri düzey değilim :)

    tcmb den kur indirme daha önceden paylaşılmış verilerden toparladım, çalıştırdım, ama bu site ile ilgili paylaşılmış veri de yok, malesef,

    Veri yok malesef demişsiniz ama Murat bey size linki vermiş? neden yok dediniz? Birde site yabancı olunca ne değişiyor? Yerli siteler ile farkı ne?

    muhtemelen tcmb dende yanlış yöntemle aldınız. Bu siteden ve tcmden kurları almak 1 en fazla 2 satır kod.

    var kurlar = System.Xml.Linq.XDocument.Load("http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml");
    Verdiğiniz sitenin ise tcmb ye göre daha gelişmiş bir yapısı var. WebService'i var. Bunu kullanın.
    Projenize bir service reference ekleyin, Murat beyin verdiği linki verin. sonra istediğiniz verileri döndüren methodu çağırın.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen canleveent 15 Aralık 2018 Cumartesi 15:04
    11 Aralık 2018 Salı 09:15
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • HttpClient ile bu adrese gidip içeriği indirdikten sonra HtmlAgilityPack adlı kütüphane (nugetten indirebilirsin) ile HTML içeriğini parçalayabilirsin. Biraz DOM, HTML, CSS bilgisine ihtiyacın var. Bunun dışında HAP kullanmadan yine indirdiğin HTML verisini Regex ile parçalayıp istediğin kısımları alabilirsin.

    TR| Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt Olarak Öner" olarak işaretleyin, eğer faydalı bir yorum ise "Oy Ver"erek forumun işleyişine katkıda bulunabilirsiniz. EN| If this is the answer to your problem, mark "Propose as Answer" and if it is helpful, you can contribute to the workig of the forum by "Voting".

    11 Aralık 2018 Salı 06:41
  • HttpClient ile bu adrese gidip içeriği indirdikten sonra HtmlAgilityPack adlı kütüphane (nugetten indirebilirsin) ile HTML içeriğini parçalayabilirsin. Biraz DOM, HTML, CSS bilgisine ihtiyacın var. Bunun dışında HAP kullanmadan yine indirdiğin HTML verisini Regex ile parçalayıp istediğin kısımları alabilirsin.

    TR| Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt Olarak Öner" olarak işaretleyin, eğer faydalı bir yorum ise "Oy Ver"erek forumun işleyişine katkıda bulunabilirsiniz. EN| If this is the answer to your problem, mark "Propose as Answer" and if it is helpful, you can contribute to the workig of the forum by "Voting".

          Bende bir kaç opsiyon sunayım;

         1-Selenium (nugettan yükle) ile basitçe yaklaşık 10 satırda istediğin şeyi yaparsın.(xpath kullan)

         2-Webrequest (bilindik istemci sunucu mantığı request atarsın dönen response ile işini yaparsın) Httpclient benzeri bir opsiyon.

         3-Webbrowser (kötü bir opsiyon) canavar gibi ram tüketir ancak kullanımı basittir.

         Yukarıda saydıklarım arasında en kolay seçenek selenium.

         Ancak belirtmeliyim bir siteden habersiz onun verileri çekip kullanmak legal mi bilmiyorum.Araştırmanızı öneririm.

    Kolay gelsin.

    11 Aralık 2018 Salı 07:02
  • Burada bankanın hazırladığı web api var.


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    11 Aralık 2018 Salı 07:09
  • Burada bankanın hazırladığı web api var.


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    Web Siteleri "insanlar kullansın" diye yapılır. API'lar ise "programlar kullansın" diye yapılır. Dolayısıyla programla bir siteye erişiyorsanız ilk tercih her zaman API olmalı. API yoksa sayfa tasarımı değiştiği an programınız da çöker... Ayrıca yasal bir iş yapmamış oluyor da olabilirsiniz.

    www.cihanyakar.com

    11 Aralık 2018 Salı 07:30
  • HttpClient ile bu adrese gidip içeriği indirdikten sonra HtmlAgilityPack adlı kütüphane (nugetten indirebilirsin) ile HTML içeriğini parçalayabilirsin. Biraz DOM, HTML, CSS bilgisine ihtiyacın var. Bunun dışında HAP kullanmadan yine indirdiğin HTML verisini Regex ile parçalayıp istediğin kısımları alabilirsin.


    TR| Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt Olarak Öner" olarak işaretleyin, eğer faydalı bir yorum ise "Oy Ver"erek forumun işleyişine katkıda bulunabilirsiniz. EN| If this is the answer to your problem, mark "Propose as Answer" and if it is helpful, you can contribute to the workig of the forum by "Voting".

          Bende bir kaç opsiyon sunayım;

         1-Selenium (nugettan yükle) ile basitçe yaklaşık 10 satırda istediğin şeyi yaparsın.(xpath kullan)

         2-Webrequest (bilindik istemci sunucu mantığı request atarsın dönen response ile işini yaparsın) Httpclient benzeri bir opsiyon.

         3-Webbrowser (kötü bir opsiyon) canavar gibi ram tüketir ancak kullanımı basittir.

         Yukarıda saydıklarım arasında en kolay seçenek selenium.

         Ancak belirtmeliyim bir siteden habersiz onun verileri çekip kullanmak legal mi bilmiyorum.Araştırmanızı öneririm.

    Kolay gelsin.

    mrb,

    bu kurlar, bankanın web sitesinden  tüm dünyaya servis ediliyor. kendim finasçıyım. bu sayfa herzaman önümde açık. biz bu kurları verileri raporlamada kolaylık olmasını düşünerek, kullanıyoruz. prgcı depilim. boş vakitlerimde excell ile yaptıpım işleri prg avantajından faydalanmak için boş vakitlerde yazmaya çalışıyorum.

    tcmb xml yayınlıyor. bunu herkes kullanıyor. bu sayfadaki kura prg da ihtiyaç oldupu için düşündüm

    11 Aralık 2018 Salı 07:39
  • Burada bankanın hazırladığı web api var.


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    mrb,

    ben, malesef öyle ileri düzey değilim :)

    tcmb den kur indirme daha önceden paylaşılmış verilerden toparladım, çalıştırdım, ama bu site ile ilgili paylaşılmış veri de yok, malesef,

    11 Aralık 2018 Salı 07:47

  • mrb,

    ben, malesef öyle ileri düzey değilim :)

    tcmb den kur indirme daha önceden paylaşılmış verilerden toparladım, çalıştırdım, ama bu site ile ilgili paylaşılmış veri de yok, malesef,

    Veri yok malesef demişsiniz ama Murat bey size linki vermiş? neden yok dediniz? Birde site yabancı olunca ne değişiyor? Yerli siteler ile farkı ne?

    muhtemelen tcmb dende yanlış yöntemle aldınız. Bu siteden ve tcmden kurları almak 1 en fazla 2 satır kod.

    var kurlar = System.Xml.Linq.XDocument.Load("http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml");
    Verdiğiniz sitenin ise tcmb ye göre daha gelişmiş bir yapısı var. WebService'i var. Bunu kullanın.
    Projenize bir service reference ekleyin, Murat beyin verdiği linki verin. sonra istediğiniz verileri döndüren methodu çağırın.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen canleveent 15 Aralık 2018 Cumartesi 15:04
    11 Aralık 2018 Salı 09:15
    Moderatör

  • tcmb den kur indirme daha önceden paylaşılmış verilerden toparladım, çalıştırdım, ama bu site ile ilgili paylaşılmış veri de yok, malesef,

    Web servislerinin kullanımı ile ilgili çok sayıda örnek var.

    Birini incelerseniz, kolaylıkla uygulamanıza ekleyebilirsiniz.


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    11 Aralık 2018 Salı 09:33

  • mrb,

    ben, malesef öyle ileri düzey değilim :)

    tcmb den kur indirme daha önceden paylaşılmış verilerden toparladım, çalıştırdım, ama bu site ile ilgili paylaşılmış veri de yok, malesef,

    Veri yok malesef demişsiniz ama Murat bey size linki vermiş? neden yok dediniz? Birde site yabancı olunca ne değişiyor? Yerli siteler ile farkı ne?

    muhtemelen tcmb dende yanlış yöntemle aldınız. Bu siteden ve tcmden kurları almak 1 en fazla 2 satır kod.

    var kurlar = System.Xml.Linq.XDocument.Load("http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml");
    Verdiğiniz sitenin ise tcmb ye göre daha gelişmiş bir yapısı var. WebService'i var. Bunu kullanın.
    Projenize bir service reference ekleyin, Murat beyin verdiği linki verin. sonra istediğiniz verileri döndüren methodu çağırın.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    Önay bey,

    herkes her alanda herşeyde uzman olamaz, ben nacizane bu konudaki durumumu ifade ettim. hal böyle olunca sizlerle tartışmaya girmem de uygun olmaz. Şuanda tcmbden kuru alıyorum. bu fenim fevkalede işimi görüyor. sizler belki 3 satırda işi çözebilirsiniz olamaz depil, bu konudaki edindiğiniz bilgilere saygı duyarız. şuan buraya kuru indirdipim kodları copy/paste etsem herkes bir yorum düşer, sonuç ise şuandaki gibi iyi veya kötü genel anlamda çöplük olur, ki zaten biz de ifademizde belirttiğimiz üzere paylaşılmış verilerden derlenmiş  olanı kullanıyoruz. umarız çalışmalar bize bişeyler kazandırır, benim için önemli olan bu,

    Biz gerek açıklayıcı gerekse kodlar ile tüm desteklerinize teşekkür ederiz. yazılan bir soruya cv dönmeniz bile yeterli,

    11 Aralık 2018 Salı 09:57
  • Eksik olmayın.

    "Akıl hocaları bizim hatalarımızı başka insanlardan daha fazla görürler."

    Akıl vermeye çalışıyoruz. Kod paylaşmaktan ziyade bakış açısı kazandırmaya çalışıyoruz.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    11 Aralık 2018 Salı 10:26
    Moderatör
  • size şimdi burdan güzel yanıt dönerdim ama,

    burada çok kıymetli insanlar var, onlara saygısızlık olur, yapamam,

    bakış açını, birazda uslubuna ver, son verdiğiniz yanıtlara göz atın, ne demek istediğimi anlayacaksınız,

    11 Aralık 2018 Salı 10:49
  • Bizde de bol yanıt var merak etmeyin. Eski akadaşlar da esirgemediğimi bilirler. Bence siz yazılanları yanlış anladınız ya da acele okuyorsunuz.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    11 Aralık 2018 Salı 11:29
    Moderatör