none
gridview ile gelen veriye link verme RRS feed

  • Soru

  • Arkadaşlar oluşturduğum gridviewe verileri çekiyorum istediğim şey bir sütundaki veriye link vererek üzerine tıklandığında başka bir sayfada o veri ile ilgili açıklayıcı notlara kullanıcıyı ulaştırmak. Bunun için gridviewin ilgili sütununu HyperLink ile oluşturdum verilerin gelmesinde de bir sorun yok ama NavigateUrl için öyle bir kod yazmalıyım ki ilgili veriye ait açıklama gelebilsin. yapmak istediğim şey aslında rehberlik.osym.gov.tr üzerinde bulunan bir tercih robotunda olduğundan farksız zaten bunun ile ilgili fotoyu ekledim. Fotoda kırmızı olan sayılara tıklanıldığında hemen sizi ilgili açıklamaya getirebiliyor. yardımlarınız bekliyorum... 

    kuyu

    3 Ağustos 2012 Cuma 22:26

Yanıtlar

  • Merhabalar;

    Sadece bir string içindeki kelimeler üzerinden denediğim şu örneği inceleyebilir misiniz rica etsem ?

    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            Label1.Text = "";
            string yazi = "google yahoo youtube";
            string[] dizi = new string[10];
            int bosluk;
            for (int i = 0; i < dizi.Length; i++)
            {
                bosluk = yazi.IndexOf(" ");
                if (yazi != "")
                {
                    if (bosluk != -1)
                    {
                        dizi[i] = yazi.Substring(0, bosluk);
                        yazi = yazi.Substring(bosluk + 1, yazi.Length - (bosluk + 1));
                        Label1.Text = Label1.Text +" "+ dizi[i].Replace(dizi[i], "<a href='http://www."+dizi[i]+".com'>" + dizi[i] + "</a>");
                        
                    }
                    else
                    {
                        Label1.Text = Label1.Text +" "+yazi.Replace(yazi, "<a href='http://www."+yazi+".com'>" + yazi +"</a>");
                        yazi = "";
                    }
                        
                        
                }
                else
                    break;
            }
            
        }

    probleminize çözüm olacağını düşünüyorum.

    Saygılar.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    9 Ağustos 2012 Perşembe 10:45
  • Selam tekrar;

    Veritabanının ilgili satırındaki veriyi string olarak tanımladığın bir değişkene atarsın. Daha sonra o değişkeni yukarıda örneklediğim gibi boşluklara göre ayırıp linklerle birlikte düzenledikten sonra gridview da olması gereken sütuna kaydedersin.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    9 Ağustos 2012 Perşembe 12:54

Tüm Yanıtlar

  • navigate urlde , aciklamasayfasi.aspx?aciklanacaklinkId= <%# Eval("Id") %>    şeklinde querystringle sayfaya yönlendirebilir yönlendirdiğiniz sayfanın loadında da querystringe göre bir where ile o sayfada gösterebilirsiniz 
    • Yanıt Olarak Öneren Koray Düzgün 4 Ağustos 2012 Cumartesi 09:30
    • Yanıt Önerisini Geri Alan Muratfix 9 Ağustos 2012 Perşembe 13:13
    4 Ağustos 2012 Cumartesi 08:57
  • hocam dediğiniz yöntem dışında yukarıdaki soruyu biraz daha açayım: Öncelikle gridviewe veriler vt den geliyor. örnek resimde de olduğu gibi üzerine tıklandığı zaman açıklama çıkmasını istediğim veriler örneğin  (2 43  66 ) gibi yanyana. Ama her biri ayrı bir açıklama sayfasına yönlenecek verilerdir.Yani 2 yi tıkladığımda farklı bir açıklamaya 43 ü tıkladığımda farklı bir sayfaya kullanıcıyı yönlendirmem gerekiyor. Bu yüzden sanırım HyperLink sorunu çözmüyor. Aslında yukarıda anlatmaya çalıştığım işlemi rehberlik.osym.gov.tr adresine girildiğinde herhangi bir tabloda süzme işlemi yapıldığında üstte ki resim de olduğu gibi bir yapı görülecek ve sormak istediğim soru daha anlaşılır olacak diye düşünüyorum. Sanırım Ösym sitesinde kullanılan bu yapı javascribt kodlarıda içeriyor. inceleyebilir veya buna benzer faklı bir yöntem biliyorsanız ve paylaşırsanız sevinirim 

    kuyu


    • Düzenleyen Muratfix 4 Ağustos 2012 Cumartesi 14:42 düzeltme
    4 Ağustos 2012 Cumartesi 14:39
  • 2 43 66 yı ayrı alanlar olarak kaydedirseniz veritabanında öyle çekip hyperlinki dinamik oluşturursunuz yada 2,43,66 yı unique olarak kullanıp tek alanda bir ayıraç ile yazarak (2,43,66) sorguyu split ile ona göre çekersiniz, yenisayfa.aspx?Id=2,yenisayfa.aspx?Id=43, yenisayfa.aspx?Id=66 şeklinde gelir ve böyle yeni sayfaya yönlendirmiş olursunuz, ama gride gelen verilerin tablosu ile bu açıklama tablosunu ayrı tablolar yapıp ilişkilendirirseniz işleminiz daha kolay olacaktır, 

    Tablo 1

    Id

    ÜniversiteAdi

    ProgramAdi

    İl

    AciklamaId (int)

    Tablo 2 (Açıklama)

    AciklamaId (PK,int)

    Kodu

    Açıklama

    bu tablolarda tablo 2 deki AciklamaId ile Tablo 1 deki AciklamaId yi ilişkilendirebilirsiniz

    4 Ağustos 2012 Cumartesi 14:50
  • hocam bir çok noktayı hallettim ama şu (2 43 66)  gibi ifadeleri yukarıda ifade ettiğiniz şekilde nasıl ayrı ayrı yönlendirebileceğimi bilemedim. Bu verileri ayrı ayrı sütunlar ile bir araya getirmek hakikaten çok zor ve büsbütün diğer yapı elemanlarını ortadan kaldırabilir. Siz veriler arasına virgül koyun demişsiniz ama ÖSYM sitesinden de görebileceğiniz gibi bu veriler aralarında boşluk olacak şekilde geliyor ve hangisinin üzerine tıklanırsa o sayfaya yönleniyor. benim de takıldığım nokta tam da burası işte Hyperlink in UrlNavigate içerisinde Format bölümüne kosullar.aspx?kosullar={0} şeklinde yazdım sütunda ki ifade eğer (2 20 34) ise tıklanınca açılan sayfa kosullar.aspx?kosullar=2%20%2034 oluyor.. Sütundaki veri tek bir sayı olunca sorun olmuyor hemen ilgili sayfayı bulabiliyor. Bu aşamada ne yapılabilir? Not: Sütundaki database den gelen verileri aralarında virgül ile oluşturabilirim farketmez...

    kuyu


    • Düzenleyen Muratfix 4 Ağustos 2012 Cumartesi 19:18 dzltm
    4 Ağustos 2012 Cumartesi 17:17
  • virgülü göstermenize gerek yok ben ayırmanız açısından öyle yapabilirsiniz diye demiştim ama bunları tek navigate url d eoluşturmanız biraz zor olabilir, foreach ile dönüp hyperlinkleri dinamik oluşturmak gerekir ve buda gridview içinde çok zor olur ama bunu bir araştırabilirsiniz isterseniz, ama şöyle de yapsanız olacaktır, koşulları eklediğiniz textboxa html izni verip veritabanına html olarak <a href="siteadresi.com/kosullar.aspx?kosulId=43">43</a> şeklinde de yazdırarak daha kolay oluşturabilirsiniz dediğim gibi ilk yöntemi denemek, araştırmak lazım asıl çözümü odur  
    5 Ağustos 2012 Pazar 00:49
  • hocam tabii haklısınız benim asp.net ile ilgili seviye mi nereden bileceksiniz...hemen söyleyeyim çok düşük bir seviyede ama örnek bir kullanımı, kodu uygulayarak değerlendirebilirim. siz az önceki cevapta textboxtan falan bahsetmişsiniz ben textbox kullanmadım Gridview var sadece ayrıca html izni vermek ne demek onu da bilmiyorum. Size Ösym sitesinden bahsetmiştim inceleme fırsatınız oldu mu acaba? Ben birde şöyle bir yol olabileceğini düşünüyorum bir fonksiyon veya script yardımı ile gridview içerisinde istenilen kelime veya sayı yakalanır ve hyperlik ile sayfaya yönlendirilebilir. Tabii böyle bir fonksiyon veya script varsa... 

    kuyu

    5 Ağustos 2012 Pazar 11:11
  • bu konu ile ilgili cevap verebilecek arkadaşlar lütfen yardım...

    kuyu

    6 Ağustos 2012 Pazartesi 22:29
  • günlerdir yardım bekliyorum yok mu ayrıntılı bir yardımda bulunabilecek bir arkadaş...

    kuyu

    7 Ağustos 2012 Salı 12:51
  • Merhaba Muratfix;

    http://www.kariyervideo.com/Kategorileme_Mantigi_Videoizle_387  belki bu video işinize yarayabilir burda dediğiniz gibi kategorileme yapılıyor yani bir gridviewdan tıklanınca başka gridview açılıyor açıklama gibi umarım işinize yarar

    İyi Çalışmalar.

    7 Ağustos 2012 Salı 12:56
  • hocam teşekkür ederim ama video çalışmıyor...

    kuyu

    7 Ağustos 2012 Salı 13:24
  • yok yok yok hiç bir yerde aradığım bilgiye ulaşamadım her biri sadece gelen veri ne ise toplamına link atamak için. Yani gelen veri "bugün nasılsınız" gibi bir şey olsun bu iki kelimeye ayrı ayrı link verdirmiyor.

    <asp:TemplateField HeaderText="Koşullar" SortExpression="kosullar">
                <ItemTemplate>
                    <asp:HyperLink ID="HyperLink1" runat="server" 
                        NavigateUrl='<%# Eval("kosullar", "{0}") %>' 
                        Text='<%# Eval("kosullar", "{0}") %>'></asp:HyperLink>
                </ItemTemplate>
                <HeaderStyle ForeColor="White" />
                <ItemStyle Font-Bold="True" ForeColor="#CC0000" />
            </asp:TemplateField>

    //veya şöyle:

    <asp:TemplateField HeaderText="Koşullar" SortExpression="kosullar"> 
                <ItemTemplate> 
    <a href='kosullar.aspx?kosullar=<%#Eval("kosullar") %>'><%#Eval("kosullar")%></a> 
                </ItemTemplate> 
                <HeaderStyle ForeColor="White" /> 
                <ItemStyle Font-Bold="True" ForeColor="#CC0000" /> 
            </asp:TemplateField>

    Arkadaşlar benim istediğim gelen veriler içerisinde istediğim sayıya veya kelimeye link verebilmek. Yukarıda sanırım fazlasıyla açıkladım. 


    kuyu

    7 Ağustos 2012 Salı 21:16
  • Merhaba;

    Linke bir göz atabilir misiniz ?

    http://www.r10.net/asp-hazir-kodlar/69484-yazi-icindeki-kelimelere-link-vermek.html

    Saygılar.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    8 Ağustos 2012 Çarşamba 06:19
  • Merhaba Muratfix;

    siteye üye olup izleyebilirsin.eğer sorunu çözdüysen gerek yok zaten

    8 Ağustos 2012 Çarşamba 06:28
  • hocam sırf cevap vermiş olmak için mi yazıyorsun böyle herhalde siteye üye oldum ona rağmen izlenmiyor ayrıca eğer sorunu çözdüyseniz gerek yok zaten cümlenize ne demeli: Sorunun çözüldüğünü kim söyledi, nereden çıkarıyorsunuz. Allah aşkına sorunun ne olduğu okumadan bir takım cevaplar vermesin kimsin...

    kuyu

    8 Ağustos 2012 Çarşamba 12:12
  • Ali Rıza Bey sağolun ama çözüme ulaşamadım

    kuyu

    8 Ağustos 2012 Çarşamba 14:23
  • Merhabalar;

    Sadece bir string içindeki kelimeler üzerinden denediğim şu örneği inceleyebilir misiniz rica etsem ?

    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            Label1.Text = "";
            string yazi = "google yahoo youtube";
            string[] dizi = new string[10];
            int bosluk;
            for (int i = 0; i < dizi.Length; i++)
            {
                bosluk = yazi.IndexOf(" ");
                if (yazi != "")
                {
                    if (bosluk != -1)
                    {
                        dizi[i] = yazi.Substring(0, bosluk);
                        yazi = yazi.Substring(bosluk + 1, yazi.Length - (bosluk + 1));
                        Label1.Text = Label1.Text +" "+ dizi[i].Replace(dizi[i], "<a href='http://www."+dizi[i]+".com'>" + dizi[i] + "</a>");
                        
                    }
                    else
                    {
                        Label1.Text = Label1.Text +" "+yazi.Replace(yazi, "<a href='http://www."+yazi+".com'>" + yazi +"</a>");
                        yazi = "";
                    }
                        
                        
                }
                else
                    break;
            }
            
        }

    probleminize çözüm olacağını düşünüyorum.

    Saygılar.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    9 Ağustos 2012 Perşembe 10:45
  • hocam teşekkür ediyorum üstte bahsedilenlerden çok daha farklı bir yol gibi görünüyor. Yalnız ben bunun en baştan beri yazdığım gibi Gridview içerisinde nasıl kullanırım anlayamadım...  

    kuyu

    9 Ağustos 2012 Perşembe 12:35
  • Selam tekrar;

    Veritabanının ilgili satırındaki veriyi string olarak tanımladığın bir değişkene atarsın. Daha sonra o değişkeni yukarıda örneklediğim gibi boşluklara göre ayırıp linklerle birlikte düzenledikten sonra gridview da olması gereken sütuna kaydedersin.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    9 Ağustos 2012 Perşembe 12:54
  • teşekkür ederim hocam yukarıdaki diğer cevaplara göre çok daha mantıklı bir çözüm önerisi ama işin içinden çıkabileceğimi düşünmüyorum çünkü bu soruyu ilk sorduğum şekilde üst taraftan okursanız beni anlayacağınızdan şüphem yok :(  

    kuyu


    • Düzenleyen Muratfix 9 Ağustos 2012 Perşembe 13:12 dzltm
    9 Ağustos 2012 Perşembe 13:07