none
Windows Tuş Engelleme RRS feed

  • Soru

  • Merhabalar. Yaptığım programda aşağıdaki yazıdığım örnek tuşları yada tuş kombinasyonlarını devre dışı bırakmak istiyorum. Biraz araştırdım. Msghook yada lowlevelkeyboardproc gibi şeyler buldum fakat kullanımlarını tam anlayamadım bunu nasıl yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim.

    Örnek tuş kombinasyonları : 

    ctrl + alt + del

    Windows tuşu

    ctrl + alt + esc

    alt + tab vs...

    28 Eylül 2013 Cumartesi 17:16

Yanıtlar

  • Merhabalar. Yaptığım programda aşağıdaki yazıdığım örnek tuşları yada tuş kombinasyonlarını devre dışı bırakmak istiyorum. Biraz araştırdım. Msghook yada lowlevelkeyboardproc gibi şeyler buldum fakat kullanımlarını tam anlayamadım bunu nasıl yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim.

    Örnek tuş kombinasyonları : 

    ctrl + alt + del

    Windows tuşu

    ctrl + alt + esc

    alt + tab vs...

    Selam arkadaşım, ne yalan söyleyeyim bende araştırdım, bakmadığım yer kalmadı bir sürü örnekde buldum hatta, bende sana benzer bir uygulama yapmak istiyordum ama benim aksine engellemek değil yakalamakdı, mesela ctrl+shift+l ye basınca arkaplanda çalışan uygulamam, o an hangi program ekranda etkinse direk olarak kill procces.kill(); metodunu kullanarak öldürmek yani ctrl+shift+esc ye basdığımızda açılan görev yöneticimizde ki programı bulup sonlandırmakdı amacım ama, bulamadım vaz geçdim :-)

    Yapdığım şeyde gelebildiğim yeri anlatmak istiyorum, aslında uygulamam ctrl den tutunda her tuşu algılayıp bana bildirebiliyordu, sorun ya çoklu bir şekilde basılan tuş kombinasyomu gelirse onu nasıl yakalardım onu yapamadım zaten, keyup ile keydown olayları var o Msghook dediğimiz olayla ilgili olan windows'un apileri kullanarak yapılıyor o işlem, onda keyup ile keydown altında bulunan olaylarda gelen parametrelerle yakalayabileceğimi düşündüm ama olmadı, nasıl derseniz.

    Parametelerde ( sender, e ) ile e'nin altında control alt shif property'leri var bunlar normalde formun yada başka komponent'in olaylarında tetiklendiğinde çalışan property'ler... Mesela eğer shift'e basılmışsa o property true oluyor, bu diğerleri içinde aynı, ama o msghook'da işe yaramamıyor saçmalık burda başlıyor işte, eğer onlar olsaydı size yardım edebilirdim belki ama... :-) malesef... Eğer bulursanız bir yolunu banada mail atarsanız sevinirim :-) :p Kolay gelsin iyi çalışmalar.


    Biraz uzun bir yazı oldu ama, bilgilendirmek istedim sizi, umarım işinize yarar kolay gelsin....
    29 Eylül 2013 Pazar 10:43