none
Kaynak kod şifreleme RRS feed

  • Soru

  • Merhaba,

    Başlıkta da belirttiğim gibi uygulamamın kaynak kodlarını şifrelemek istiyorum. Forumda falan baktığımda smart assembly gibi programlar mevcut ama ücretli . Bu işi sağlam yapacak ücretsiz programlar var mı? Bu konuda pek bilgim yok araştırmaya devam ediyorum. Eğer yol gösterirseniz benim için çok iyi olur.

    Ya da microsoft'un sunduğu bi uygulama var mı varsa ne derece etkili?

    Şimdiden teşekkürler..

    7 Ağustos 2014 Perşembe 09:45

Yanıtlar

Tüm Yanıtlar

  • Kaynak kodu şifreleme derken ? yazdığın tüm kodları mı şifrelemek istiyorsun yoksa sadece belirli bir kısmı mı ? 

    (Response ettiğin bir kısımı mı yani )

    7 Ağustos 2014 Perşembe 09:55
  • Publish edip göndermek haricindeki bir kod şifrelememi soruyorsunuz?
    7 Ağustos 2014 Perşembe 09:55
  • Kısaca .exe'yi
    7 Ağustos 2014 Perşembe 09:58
  • 20 gün denem sürümü olan bir tool var bunu dene istersen.
    7 Ağustos 2014 Perşembe 09:58
  • Deneme sürümü kullanmak istemiyorum ki ben sorumda da belirttiğim gibi
    7 Ağustos 2014 Perşembe 10:00
  • Burada bir uygulama var ve gayet başarılı. Ücretsiz. Bazen bende bunu kullanıyorum.

    İletişim

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Canseven 14 Ağustos 2014 Perşembe 06:49
    7 Ağustos 2014 Perşembe 10:00
    Moderatör
  • burada da bahsedilmiş
    7 Ağustos 2014 Perşembe 10:01
  • Yavuz Bey teşekkür ederim ama oradaki de ücretli. 

    Barış Bey teşekkür ederim hemen inceliyorum. 

    7 Ağustos 2014 Perşembe 10:27
  • Kaynak kodlarını şifrelemeden önce değişken, tür vb. isimlerinde değişiklik yapabilirsin. Ayrıca değişken türlerini dynamic yapabilirsin. Bu derleyeceğin programın ters mühendislik yapılmasını geciktirecektir:

    okunabilir kod:

    public class Sınıf
    {
    	
            string metin = "";
    	void Hesapla()
    	{
    		metin = "metin değeri";	
            }
    }

    okunması zorlaştırılmış kod:

    public class a
    {
    	dynamic b = "";
    	void c()
    	{
    		b = "metin değeri";
    	}
    }


    7 Ağustos 2014 Perşembe 10:44
  • Barış Hocam size tekrardan soru soracağım ama ben programı denedim daha sonrada reflector ile tekrardan oluşan exeyi açmaya çalıştım nasıl göründüğüne bakmak için Yalnız reflector exe'nin üzerinde ünlem işareti olup 

    "METROSAYIM, Index was outside the bounds of the array." böyle bir açıklama yazıyor. Neden böyle bişey yazıyor olabilir sizce? exeyi karıştırırken bi hata almıyorum 

    7 Ağustos 2014 Perşembe 11:18
  • Barış Hocam size tekrardan soru soracağım ama ben programı denedim daha sonrada reflector ile tekrardan oluşan exeyi açmaya çalıştım nasıl göründüğüne bakmak için Yalnız reflector exe'nin üzerinde ünlem işareti olup 

    "METROSAYIM, Index was outside the bounds of the array." böyle bir açıklama yazıyor. Neden böyle bişey yazıyor olabilir sizce? exeyi karıştırırken bi hata almıyorum 

    Exe'yi şifrelerken hata yapıyor olabilirsiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki şekilde yaparsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.

    Daha sonra aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi ayar yapıp apply diyin.


    İletişim


    7 Ağustos 2014 Perşembe 11:40
    Moderatör
  • Denedim ama benzer şekilde sorun çıkıyor ki şifrelerken ilk önce nasıl yapıldığına bakmıştım.  biraz daha kurcalayayım olmazsa tekrardan soru soracağım :)
    7 Ağustos 2014 Perşembe 12:03
  • Denedim ama benzer şekilde sorun çıkıyor ki şifrelerken ilk önce nasıl yapıldığına bakmıştım.  biraz daha kurcalayayım olmazsa tekrardan soru soracağım :)
    Ben bu şekilde şifreleme yapıyorum. Zaten uygulamadaki amaçta, reflactor tarzı programların kodları açmaması. Uygulamanız sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa, bence sorun yok :)

    İletişim

    7 Ağustos 2014 Perşembe 12:08
    Moderatör
  • Amaç o ama bir hata var işte Barış Hocam benim derdim şifrelediğim halde gözükmesi değil ki reflector de tekrardan baktığımda .net module not found diye hata çıkıyor. Ve ben bu exe ile setup oluştururken de bu hatayı veriyor kullanamıyorum yani :) Sizce dll 'lerden dolayı yapar mı? Çıkış yolu bulmaya çalışıyorum da çok soru sorabilirim :)
    8 Ağustos 2014 Cuma 08:23
  • dll'lerden dolayı sorun olabilir tabi. Bakmak lazım.

    İletişim

    8 Ağustos 2014 Cuma 08:32
    Moderatör
  • Peki uğraşmaya devam o vakit.
    8 Ağustos 2014 Cuma 08:38