none
db kopyalama RRS feed

  • Soru

  • Herkese selam

    arkadaşlar şuan sql express 2005 de üzerinde çalıştığım bir db nin bir örneğini ismini değiştirerek kullanmam gerekiyor. bunu nasıl gerçekleştire bilirim. orjinan db olduğu gibi kalmak zorunda ve kullanılmaya devam edecek.

    11 Nisan 2011 Pazartesi 12:36

Yanıtlar

  • Merhaba ,

    Management stdio da databasees klasorune sağ tıklayın cıkan ekranda restore database seceneğini secin. Gelen eklrandan destination for restore secenegine yeni db için bir isim yazın daha sonra Source for restore kısımdan from database seceneğinden iligil databasei secin ve ok butonuna basın. Ornek kod olarak

    RESTORE DATABASE [AdventureWorks_ydk] FROM DISK = N'C:\AdventureWorks_Full_20110401_093433.bak' WITH FILE = 1, 
     MOVE N'AdventureWorks_Data' TO N'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10_50.MSSQLSERVER\MSSQL\DATA\AdventureWorks_ydk.mdf', 
    MOVE N'AdventureWorks_Log' TO N'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10_50.MSSQLSERVER\MSSQL\DATA\AdventureWorks_ydk_1.ldf', 
     NOUNLOAD, STATS = 10
    GO
    
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Bahadır Ercan 12 Nisan 2011 Salı 12:33
    11 Nisan 2011 Pazartesi 14:34

Tüm Yanıtlar

  • Merhaba ,

    Management stdio da databasees klasorune sağ tıklayın cıkan ekranda restore database seceneğini secin. Gelen eklrandan destination for restore secenegine yeni db için bir isim yazın daha sonra Source for restore kısımdan from database seceneğinden iligil databasei secin ve ok butonuna basın. Ornek kod olarak

    RESTORE DATABASE [AdventureWorks_ydk] FROM DISK = N'C:\AdventureWorks_Full_20110401_093433.bak' WITH FILE = 1, 
     MOVE N'AdventureWorks_Data' TO N'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10_50.MSSQLSERVER\MSSQL\DATA\AdventureWorks_ydk.mdf', 
    MOVE N'AdventureWorks_Log' TO N'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10_50.MSSQLSERVER\MSSQL\DATA\AdventureWorks_ydk_1.ldf', 
     NOUNLOAD, STATS = 10
    GO
    
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Bahadır Ercan 12 Nisan 2011 Salı 12:33
    11 Nisan 2011 Pazartesi 14:34
  • İsmail Adar bey

    öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. cevabınızdan anladığım kadarı ile siz backup ı alınmış bir db nin geri döndürülmesini tarif etmişsiniz. benim istediğim var olan ve üzerinde çalışılmaya devam edilen bir db nin birebir aynısının farklı bir isim ve farklı bir konumda yeniden databade attach etmek gibi düşünebilirsiniz.

    12 Nisan 2011 Salı 11:31
  • Merhaba,

    Anlattığın sekilde istediğiniz gibi var olan bir db nin farklı bir isimle baska bir kopyasını olusturur.

    Test ortamınız vrsa deneyim.

    12 Nisan 2011 Salı 12:02
  • İsmail bey dediğinizi yapmayı dendim ama bununiçin öncelikle değiştirmek istdiğimiz db nin bir backup ı nı almamız gerekir ama ben onu yapamıyorum.

    12 Nisan 2011 Salı 12:10
  • İsmail bey selam

    öncelikle var olan db nin bir bacup unı aldım ve dediğiniz şekilde backup geri döndüm işlem halledilmiş oldu tekrar teşekkür ederim.

    12 Nisan 2011 Salı 12:17