none
Barkod Tarayıcı Yapıyorum Barkod No'larını Access Veritabanını kullanarak çekmesini istiyorum. RRS feed

  • Genel Tartışma

  • Elimde access veritabanı olucak. Veritabanı Şu Şekilde..

    Barkod No / Ürün Adı / Ürün Fiyatı / İndirimli Fiyatı

    1234567890123 / TEST / 5,00 / 2,00

    (İNDİRİM VARSA ÜRÜN FİYATI ÜZERİNE ÇİZGİ ATICAK ORTADAN İNDİRİMLİ FİYATI GÖZÜKECEK.)

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    http://i.hizliresim.com/1MO16N.png şuradan barkod no'yu tarayıcı basıp otomatik enterlediği gibi.

    altında ürün adı.

    ürün fiyatı.

    indirim varsa eğer indirim fiyatı'da gözükecek.

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    Nasıl yapabilirim hocalarım?

    2 Şubat 2016 Salı 19:50

Tüm Yanıtlar

  • Access ile ilgili yorumlar daha önce yapıldı. O yüzden başka bir Veritabanı kullanabilirsin. Diğer sorun için textChanging veya keypress eventlerine abone olup enter key var ise ona göre diğer işlemlerini gerçekleştirmen. Mesela :

            private void txtBarcode_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)
            {
                if (txtBarcode.Text.Length == 13 ||e.KeyChar == (char)Keys.Enter)
                {
                    StartProcess();
                }
            }


    -

    3 Şubat 2016 Çarşamba 06:46
  • Hocam bu yaptığınız işlemi bende biliyorum. Ama benim dediğimi tam olarak anlamadınız, Ben forumun yenisiyim.

    Veritabanı Barkod No / Ürün Adı / Ürün Fiyatı / İndirimli Fiyatı bu bölünmlerden oluşacak.

    Barkod No girip enterlediğim zaman karşıdaki ürün adı ve ürün fiyatını vericek.

    3 Şubat 2016 Çarşamba 06:54
  • Bir connection ve Query açıp okutamıyor musunuz?

    -

    3 Şubat 2016 Çarşamba 07:00
  • Onu biliyorumda hocam şunu bilmiyorum ben şimdi barkod no giriceğim.

    Kendi yapmış olduğum programda girdiğim zaman aşağıda veritabanı var orada barkod nolar olacak şimdi onların listesi elimde var.. Örneğin Barkod 1234567890123 buradaki ürün no'sunun aynı satırdaki veritabanındaki ürün adı ve ürün fiyatını çekicek bide indirim fiyatı indirim varsa tabi. Bunu demek istiyorum.


    3 Şubat 2016 Çarşamba 07:38
  • bir süre önce bizim sistemimize uygun küçük bir uygulama yazmıştım. indirimli fiyat varsa onu gösterecek ve bir görsel çıkacak, yoksa 1. satış fiyatını verecek.

    private void textBox1_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e) { if (e.KeyChar == 13) { timer1.Enabled = true; islem_yap(); } } private void islem_yap() { baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Password=xxxx;User ID=xxx;Data Source=xxxxx.mdb;Persist Security Info=True;OLEDB:Database Password=xxxx"); DataTable dt = new DataTable(); OleDbDataAdapter adpt = new OleDbDataAdapter("select EXPLAIN, SELL_PRICE1, SELL_PRICE2 from STOCK_CARDS where CODE=( select STOCK_CODE from STOCK_BARCODES where BARCODE='" + textBox1.Text + "') ", baglanti); label3.Visible = true; baglanti.Open(); adpt.Fill(dt); if (dt.Rows.Count != 0) { foreach (DataRow satirrow in dt.Rows) { label4.Text = satirrow[0].ToString(); //ürün adı EXPLAIN if (Convert.ToInt32(satirrow[2]) > 0) { label2.Text = string.Format("{0:0.00}", satirrow[2]).ToString(); //2.fiyat pictureBox3.Visible = true; } else label2.Text = string.Format("{0:0.00}", satirrow[1]).ToString(); //1.fiyat } } else { label3.Visible = false; label4.ForeColor = Color.Red; label4.Text = "ÜRÜN BULUNAMADI :("; } dt.Clear(); }


    3 Şubat 2016 Çarşamba 08:39
  • İndirim alanını nullable yaparsın. Eğer Null değil ise indirimi çeker hesaplarsın.

    Mesela : 0,40 için :

    100*(1-0,40) bu.

    Yani : Fiyat*(1-İndirimOrani)

    Yoksa sorgu yazabiliyorum demişsin. OleDbCommand ve OleDbConnection istiyorsan o başka.

    Access şu şekilde demişlerdi.


    -

    3 Şubat 2016 Çarşamba 09:10
  • Hocam benim istediğime yakında fakat bu değil.

    Bir daha konuyu dikkatlice okuyunuz.

    Team viewer varsa yardımcı olurmusunuz..

    956 481 053

    8498

    3 Şubat 2016 Çarşamba 13:39
  • Team viewer varsa yardımcı olurmusunuz..

    956 481 053

    8498

    3 Şubat 2016 Çarşamba 13:40
  • Abicim yardım edin lütfen.
    5 Şubat 2016 Cuma 16:25
  • TextBox1.Text 13 haneli barkod kodu girip enterlediğim zaman access'deki barkod yerini bulucak,  diyelim kaçıncı sırada örnekteki gibi 000000000000000 haneli barkod no 1'nci sırada. Oradaki ürün adı , ürün fiyatı , indirimi bulucak.

    Altında sonuçlar çıkıcak labele yazı olarak çıkacak sonuçlar.


    5 Şubat 2016 Cuma 16:52