none
SQL SERVER Server Name RRS feed

  • Soru

  • Server Name kısmına çeşitli şeyler denedim ama hepsinde resimdeki hatayı verdi 

    ".", "(localdb)", "(localhost)", "(localdb)\mssqllocaldb" gibi bir çok farklı bilgi denedim ama olmadı oraya ne yazmam gerektiğini nereden öğrenebilirim ?

    İlgi için teşekkürler.

    16 Ağustos 2016 Salı 14:46

Yanıtlar

  • Ulasmaya calistigin kendi makinende mi kurulu? Oyle ise servisin calistigindan emin olmalisin.

    Baslat menusunden Microsoft SQL Server\SQL Server Installation Center'i ac. Tools\Installed SQL Server features discovery report sec. Gelen listede Feature kolonunda "Database Engine Services" yazan satirlara bak. Instance kolonunda ne yaziyorsa o "instance", ornegin "SQLEXPRESS". O zaman, Desktop-5JVS... senin kendi makinen ise:

    .\SQLExpress 

    yazman gerekiyor.

    SQL server configuration wizard ile de SQL Server Services altinda nelerin calistigini kontrol et. SQLExpress kurulu ama calismiyor olabilir.

    • Yanıt Olarak Öneren Abdullah Altıntaş 17 Ağustos 2016 Çarşamba 10:14
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Perturbado 18 Ağustos 2016 Perşembe 15:20
    16 Ağustos 2016 Salı 15:14
  • Herhangi bir database instance kurulmamis. Sadece localdb var. Sanirim SSMS kullanarak baglanmaya calisiyorsun ona, o zaman:

    (localdb)\v11.0 

    dene (2016'da v11.0 yerine 12 ya da 13 olabilir bilmiyorum). Express kurup kullanmak bence daha kolay.

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Perturbado 18 Ağustos 2016 Perşembe 15:20
    16 Ağustos 2016 Salı 16:19

Tüm Yanıtlar

  • Ulasmaya calistigin kendi makinende mi kurulu? Oyle ise servisin calistigindan emin olmalisin.

    Baslat menusunden Microsoft SQL Server\SQL Server Installation Center'i ac. Tools\Installed SQL Server features discovery report sec. Gelen listede Feature kolonunda "Database Engine Services" yazan satirlara bak. Instance kolonunda ne yaziyorsa o "instance", ornegin "SQLEXPRESS". O zaman, Desktop-5JVS... senin kendi makinen ise:

    .\SQLExpress 

    yazman gerekiyor.

    SQL server configuration wizard ile de SQL Server Services altinda nelerin calistigini kontrol et. SQLExpress kurulu ama calismiyor olabilir.

    • Yanıt Olarak Öneren Abdullah Altıntaş 17 Ağustos 2016 Çarşamba 10:14
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Perturbado 18 Ağustos 2016 Perşembe 15:20
    16 Ağustos 2016 Salı 15:14
  • Sanırım bazı eksiklerim var ?

    16 Ağustos 2016 Salı 15:41
  • Herhangi bir database instance kurulmamis. Sadece localdb var. Sanirim SSMS kullanarak baglanmaya calisiyorsun ona, o zaman:

    (localdb)\v11.0 

    dene (2016'da v11.0 yerine 12 ya da 13 olabilir bilmiyorum). Express kurup kullanmak bence daha kolay.

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Perturbado 18 Ağustos 2016 Perşembe 15:20
    16 Ağustos 2016 Salı 16:19
  • Maalesef sonuç gene aynı.

    v11.0 'dan v15.0 'a kadar hepsini denedim lakin gene bağlanamadım.

    16 Ağustos 2016 Salı 17:46
  • Microsoft bu. Birseyleri bozmayi her zaman cok seviyorlar. Isimlendirmeyi degistirmisler (2014 icin de degismis):

    (LocalDB)\MSSQLLocalDB

    ancak sen bunu denedigini yazmistin :( Ben olsam express kurarim. 

    Command Prompt'a cikip sunu dener misin:

    "C:\Program Files\Microsoft SQL Server\130\Tools\Binn\SqlLocalDB.exe" info

    Orada sana instance icin kullanman gereken adi (adlari) vermesi lazim. Ben denedim, MSSQLLocalDb ve v11.0 yazdi. 

    (LocalDb)\MSSQLLocalDb
    (LocalDb)\v11.0

    yazarak ikisine de baglandim.

    16 Ağustos 2016 Salı 18:02
  • Çıkan sonuç bu, nerede hata yaptım acaba..


    • Düzenleyen Perturbado 16 Ağustos 2016 Salı 20:25
    16 Ağustos 2016 Salı 20:25
  • Local db ye bağlanmak baya sıkıntılı bir husus ben sürekli bundan sıkıntı yaşayan biriyim. Projelerimde geliştirme sürecini portable yapabilmek için kullanmaktayım. Tavsiyem VS nin server explorer penceresine erişmen orada localdb instance lerine ulaşabilirsin. Buradan veritabanı yönetmen de mümkün. Proje dışında normal bir veritabanı olarak kullanmamak gerek. SQL Express production da kullanmak mantıklı olabilir. Proje sürecinde de kullanırsan VS nin kendi araçları dışında da bağlantı kurma derim. VS içerisinde zaten localdb eklemişsen çift tıklayıp VS içerisinde SQLSMS gibi bir şey var. Aktarmak filan istersen buradan da başka bir db ye yapı veya data aktarman mümkün. Yani development aşamasından geçerken de pek zahmet çekmezsin. Okuduğum bloglar da da bu aracın daha çok bu süreçte kullanmayı faydalı görenler var.

    Fullstack Developer

    16 Ağustos 2016 Salı 22:01
  • Bilemiyorum :( Ben bastaki onerimi tekrarlayacagim, Express kurup kulllan. O sorunsuz, filestream gibi LocalDb'nin kisitlamalari da yok. 
    16 Ağustos 2016 Salı 23:40
  • İlk defa SQL kuruyorum, daha doğrusu daha önce MySQL filan kullanmıştım lakin ASP.NET ile veri ekleme, yazma, okuma kısaca hiçbir şeyi bilmiyorum.. Bir tavsiye üzerine indirdim lakin kurmayı da beceremedim :) İnternet üzerinden ders izliyorum, orada da bunu kullanıyor..
    17 Ağustos 2016 Çarşamba 15:20
  • Ama kurulmasi cok kolay. Sen sanirim bu adresteki ilk secenekten LocalDB aldin. Onun yerine ikincisi ya da ucuncusunden expressi al. Buyuk ihtimalle SSMS'i kurdun zaten (o mySQL workbench gibi yonetim ekrani), SQLEXPR'yi al ve kur.

    Not: Istersen SQL server 2016 veya 2014 developer edition da alabilirsin. Enterprise ozelliklerine sahip, ancak sadece development icin (icinde profiler filan gibi araclar oldugu icin daha faydali ). 


    • Düzenleyen CetinBasoz 17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:56
    17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:47
  • Bu sefer de express'i indirdim,, 

    3,1 mb bir şey indi. Tıkladım download başladı %90 civarına gelince hata verdi ve indirmeyi durdurdu.

    17 Ağustos 2016 Çarşamba 22:14
  • Dogrusunu istersen ben henuz 2016 kurmamistim, denedim. Sorunsuz indirdim ve kurdum. Hata mesajinda yazanlara gore belki cozebilirsin ama ne diyebilirim haklisin, MS urunleri kurulumlari her zaman sorunsuz giden islemler degil.
    18 Ağustos 2016 Perşembe 11:50
  • Uğraştırdığım herkese teşekkür ediyorum, artık farklı bir yol deneyeceğim :)

    Bu arada hata mesajı yoktu, internet ile ilgili bir sıkıntı dedi ve ms sitesi linki vardı. Lakin internetim gitmedi o sıra, siteden kaynaklı bir problem olabilir..

    18 Ağustos 2016 Perşembe 15:21