none
C# herhangi bir siteden veri çekme nasıl yapılır? RRS feed

  • Soru

  • C# herhangi bir siteden veri çekme nasıl yapılır?

    Html tagları arasında span içerisinde bulunan id yi textbox a yazdırmak istiyorum. Mesela bu sitenin menülerini textbox lara yazmak istiyorum. Bunu nasıl yapa bilirim?

    23 Ekim 2015 Cuma 07:42

Yanıtlar

  • public void KurGuncelle()
    {
    	WebBrowser1.ScriptErrorsSuppressed = true;
    	HtmlElementCollection bilgiler = WebBrowser1.Document.All;
    	foreach (HtmlElement bilgi in bilgiler) {
    		if (bilgi.GetAttribute("title").Contains("Dolar Satış")) {
    			ComboBox1.Items.Clear();
    			ComboBox1.Items.Add(bilgi.InnerText);
    		}
    	}
    }

    WebBrowser1.Navigate("http://www.piyasadoviz.com/");


    Bilgisayar,Hayallerini, Mantığını Kullanarak Gerçekleştirir...

    23 Ekim 2015 Cuma 07:46
  • Bu olabilecek en kötü yöntem.

    HttpClient / WebClient , HtmlAgilityPack ... gibi başlıkları araştırın. Forumda oldukça fazla geçiyor çok uzaklara gitmeyin.

    23 Ekim 2015 Cuma 10:35

Tüm Yanıtlar

  • public void KurGuncelle()
    {
    	WebBrowser1.ScriptErrorsSuppressed = true;
    	HtmlElementCollection bilgiler = WebBrowser1.Document.All;
    	foreach (HtmlElement bilgi in bilgiler) {
    		if (bilgi.GetAttribute("title").Contains("Dolar Satış")) {
    			ComboBox1.Items.Clear();
    			ComboBox1.Items.Add(bilgi.InnerText);
    		}
    	}
    }

    WebBrowser1.Navigate("http://www.piyasadoviz.com/");


    Bilgisayar,Hayallerini, Mantığını Kullanarak Gerçekleştirir...

    23 Ekim 2015 Cuma 07:46
  • Çok Teşekkür ederim.
    23 Ekim 2015 Cuma 08:11
  • Rica ederim.Ama konu açmadan Lütfen forumda arayınız çünkü aynı konudan 6-8 tane var galiba

    Bilgisayar,Hayallerini, Mantığını Kullanarak Gerçekleştirir...

    23 Ekim 2015 Cuma 08:37
  • Bu olabilecek en kötü yöntem.

    HttpClient / WebClient , HtmlAgilityPack ... gibi başlıkları araştırın. Forumda oldukça fazla geçiyor çok uzaklara gitmeyin.

    23 Ekim 2015 Cuma 10:35
  • bişi sorabilir miyim cihan bey benim elimde a.aspx dosyası var ama sadece bu aspx dosyası var tek başına zaten bi işe yaramıyor bu dosyanın içindeki taglardan ben ID lerin runat lerin isimlerini çekebilir miyim ?
    2 Eylül 2016 Cuma 07:59