none
2 Gridview arası senkron RRS feed

  • Soru

  • Merhabalar,

    Geliştirmekte olduğum program dual monitör kullanıyor dolaysıyla iki adet form aynı anda açılıyor biri  A monitörde kullanıcı için diğer form B monitöründe  müşteri için, Kabaca A monitördeki formun içindeki gridview de ne oluyorsa B monitöründe olan formdaki gridview de aynısı olmaını istiyorum, bir türlü çözüm bulamadım yardımlarınız bekliyorum.  

    • Düzenleyen The TNT 11 Şubat 2016 Perşembe 14:04
    11 Şubat 2016 Perşembe 14:04

Yanıtlar

  • örnek bi kodu yok ki bunun,

    bişeybişeyTableAdapter.Fill(dataset1.BişeyBişey);
    İstersen sen bana bir teamviewer id ver

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Canseven 13 Şubat 2016 Cumartesi 14:33
    12 Şubat 2016 Cuma 10:00
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • Arkadaşlar fikri olan yok mu?
    11 Şubat 2016 Perşembe 19:08
  • Ben olayın tümünü bilemediğim için bir mantık oluşturamıyorum, ondan fikrimde oluşmuyor. Bu haliyle "neden ekranları klonlamıyorsun" dan başka bişey gelmiyor aklıma.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    12 Şubat 2016 Cuma 06:26
    Moderatör
  • Hocam Merhaba, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim,

    Şöyle anlatmaya çalışayım, şimdi ikinci montiör müşterinin göreceği ekran bu ekrandaki ikinci form çalışıyor burada müşterinin görmesi gereken nesneler var bunlardan bir tanesi gridview bu girdview birinci montörde açık olan formun içindeki gridview den gerçek zamanlı satırları çekecek.

    Umarım anlatabilmişimdir.

    12 Şubat 2016 Cuma 07:19
  • Şimdi anladım,

    Form1 de bir public event olmalı değişiklik tamamlandığı anda raise olmalı. Form2 de bu evente ait bir handler eklerseniz bu handler içinde gridi yenilerseniz istediğiniz olur sanırım.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    12 Şubat 2016 Cuma 07:44
    Moderatör
  • Peki bindingSource oluştursanız iki gridview i de aynı bindingSource kaynağına bağlasanız işinizi görmez mi?

    Herkes mevcut projesi bitince daha iyi ve güvenli kod yazmaya başlayacakmış. Hazır olun Türkiye'de yazılım çağ atlamak üzere

    12 Şubat 2016 Cuma 07:45
  • Merhaba Olcay bey cevabınız için teşekkür ederim. bindingSource aklıma geldi denedim timer ile ikinci formdaki gridviwe timer vasıtasıyla datasource refresh letiyorum olmuyor.

    Farklı ne yapabilirim?

    12 Şubat 2016 Cuma 09:31
  • BindingSource kendini yenilemez ki onu bişeyin Fill etmesi lazım. O bişey TableAdapter, dediğim gibi event handler eklemek çok mu zor da Timer gibi riskli işler yapmaya çalışıyorsunuz? Koyun handler'in içine tableadapter in Fill methodunu olsun bitsin.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    12 Şubat 2016 Cuma 09:39
    Moderatör
  • Hocam rica etsem örnek olacak kod verebilir misiniz? zahmet olmaz ise.

    Teşekkür ederim.

    12 Şubat 2016 Cuma 09:54
  • örnek bi kodu yok ki bunun,

    bişeybişeyTableAdapter.Fill(dataset1.BişeyBişey);
    İstersen sen bana bir teamviewer id ver

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Canseven 13 Şubat 2016 Cumartesi 14:33
    12 Şubat 2016 Cuma 10:00
    Moderatör
  • Önay bey teşekkür ederim. Teamviwer ID size mail il gönderdim.
    12 Şubat 2016 Cuma 11:40
  • Kafama takılan bir şeyi sormak istedim. Bu BindingSource kullanırken iki formda da aynı bindingSource u verebiliyoruz. Form1 de seçili satır otomatik olarak form2 de seçili oluyor. Form1 de yaptığımız filtreleme Form2'de de geçerli oluyor. Hatta Form1 den yeni kayıt ekleyip Fill fonksiyonunu çalıştırdığımızda Form2 yi de güncelliyor. Bu şekilde kullanmanın bir sakıncası var mı? Yoksa ben olayı yanlış mı anlıyorum :)

    Herkes mevcut projesi bitince daha iyi ve güvenli kod yazmaya başlayacakmış. Hazır olun Türkiye'de yazılım çağ atlamak üzere

    12 Şubat 2016 Cuma 12:57
  • Kafama takılan bir şeyi sormak istedim. Bu BindingSource kullanırken iki formda da aynı bindingSource u verebiliyoruz. Form1 de seçili satır otomatik olarak form2 de seçili oluyor. Form1 de yaptığımız filtreleme Form2'de de geçerli oluyor. Hatta Form1 den yeni kayıt ekleyip Fill fonksiyonunu çalıştırdığımızda Form2 yi de güncelliyor. Bu şekilde kullanmanın bir sakıncası var mı? Yoksa ben olayı yanlış mı anlıyorum :)

    Herkes mevcut projesi bitince daha iyi ve güvenli kod yazmaya başlayacakmış. Hazır olun Türkiye'de yazılım çağ atlamak üzere

    Doğru söylüyorsun Olcay, dediğin çok mantıklı ama arkadaşın BindingSource yaklaşımı çok farklıymış, projesine baktım da :)

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    12 Şubat 2016 Cuma 15:08
    Moderatör