none
Web sitesinden veri çekip resim değiştirme RRS feed

  • Soru

  • Merhaba,

    Ben web sitemden veri çekerek forumum'daki resmi yönetmek istiyorum.
    Örn;  "www.siteadi.com/verified.txt" bu text dosyasının içinde "License" yazarsa "1.png" adlı resim, "NotLicense" yazarsa "2.png" adlı resim gösterilsin istiyorum. 

    28 Eylül 2013 Cumartesi 08:23

Yanıtlar

  • picturebox.imagelocation="http://www.filanca.com/dosya.jpg"

    Şeklinde kullanmak yeterli. Dosya indirmeye gerek yok.

    30 Eylül 2013 Pazartesi 19:45
    Moderatör
  • Of.... Bir kodu bulduğuma bu kadar sevinemezdim. Dosyayı doğru düzgün indirmek ayrı, onu indirdikten sonra göstermek ayrı dert.. Puff... :) Kodlarda şunlar;

     public void DogrulamaResmi()
            {
                
                string indirilecek = @"Adres/Deneme.png";
                WebClient webClient = new WebClient();
                webClient.DownloadFile(new Uri(indirilecek), @"Yol\Deneme.png");
    
                if (System.IO.File.Exists(@"Yol\Deneme.png") == true)
                {
                    pictureBox1.Image = Image.FromFile(@"Yol\Deneme.png");
                }
    
             }

    Public Sub DogrulamaResmi()
    
    	Dim indirilecek As String = "Adres/Deneme.png"
    	Dim webClient As New WebClient()
    	webClient.DownloadFile(New Uri(indirilecek), "Yol\Deneme.png")
    
    	If System.IO.File.Exists("Yol\Deneme.png") = True Then
    		pictureBox1.Image = Image.FromFile("Yol\Deneme.png")
    	End If
    
    End Sub

    Üzerimden bir yük kalktı kardeş.. :)

    29 Eylül 2013 Pazar 23:37

Tüm Yanıtlar

  • O yoldaki dosyanın erişimi sendeyse oraya direk imajı atıp picturebox'ın imageurl özelliğine adresi versen daha pratik olmaz mı?
    28 Eylül 2013 Cumartesi 09:49
    Moderatör
  • O yoldaki dosyanın erişimi sendeyse oraya direk imajı atıp picturebox'ın imageurl özelliğine adresi versen daha pratik olmaz mı?
    Lisans sistemi yapıyorum hocam, o yüzden bu şekilde lazım bana
    28 Eylül 2013 Cumartesi 12:47
  • Şu üç linke (1-2-3) bir göz at veri çekmeyi görürsün herhalde. Sonrada if kullanarak işi halledersin diye düşünüyorum.
    28 Eylül 2013 Cumartesi 13:18
  • Puf.. Az bilgi olunca zor oluyor tabi.. Yaptım. Aşağıdaki kod ile "License" yazarsa veya yazmazsa resim değiştirebilirsin..

    public void LisansDogrulama()
            {
                System.Net.WebClient Kaynak = new System.Net.WebClient();
                string Test = Kaynak.DownloadString("https://dl.dropboxusercontent.com/u/64553948/verified.txt");
    
                string lisans = Test.Trim();
                if (lisans.Trim() == "License")
                {
                    string ResimYolu = @"D:\Deneme.png";
                    pictureBox1.Image = Image.FromFile(ResimYolu);
                }
                else {
                    string ResimYolu = @"D:\vcredist.bmp";
                    pictureBox1.Image = Image.FromFile(ResimYolu);
                }
            }
            private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                LisansDogrulama();
            }

    • Yanıt Olarak Öneren Abdullah4372 28 Eylül 2013 Cumartesi 16:05
    • Yanıt Önerisini Geri Alan lTheZionl 28 Eylül 2013 Cumartesi 16:06
    28 Eylül 2013 Cumartesi 14:25
  • Puf.. Az bilgi olunca zor oluyor tabi.. Yaptım. Aşağıdaki kod ile "License" yazarsa veya yazmazsa resim değiştirebilirsin..

    public void LisansDogrulama()
            {
                System.Net.WebClient Kaynak = new System.Net.WebClient();
                string Test = Kaynak.DownloadString("https://dl.dropboxusercontent.com/u/64553948/verified.txt");
    
                string lisans = Test.Trim();
                if (lisans.Trim() == "License")
                {
                    string ResimYolu = @"D:\Deneme.png";
                    pictureBox1.Image = Image.FromFile(ResimYolu);
                }
                else {
                    string ResimYolu = @"D:\vcredist.bmp";
                    pictureBox1.Image = Image.FromFile(ResimYolu);
                }
            }
            private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                LisansDogrulama();
            }

    Sanırım verdiğiniz bu kod c# için vb.net dili için istemiştim.
    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:06
  • Sen herhalde VB.NET mişsin. Kodu internetten dönüştürdüm ona;

    Public Sub LisansDogrulama()
    	Dim Kaynak As New System.Net.WebClient()
    	Dim Test As String = Kaynak.DownloadString("https://dl.dropboxusercontent.com/u/64553948/verified.txt")
    
    	Dim lisans As String = Test.Trim()
    	If lisans.Trim() = "License" Then
    		Dim ResimYolu As String = "D:\Deneme.png"
    		pictureBox1.Image = Image.FromFile(ResimYolu)
    	Else
    		Dim ResimYolu As String = "D:\vcredist.bmp"
    		pictureBox1.Image = Image.FromFile(ResimYolu)
    	End If
    End Sub
    Private Sub button1_Click(sender As Object, e As EventArgs)
    	LisansDogrulama()
    End Sub

    • Yanıt Olarak Öneren Abdullah4372 28 Eylül 2013 Cumartesi 16:06
    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:06
  • Teşekkür ederim resim yollarını proje içerisinden çekebiliyormuyuz? 

    Örn; Proje.My.Resources.Resources.verified
    bu şekilde denedim fakat gelmiyor resim. 

    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:25
  • VB.NET halini de verdim. Sonradan fark ettim kusura bakma..
    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:25
  • Çekilecek resim programın içersindeyse onun yolunu belirtmeniz yeterli zaten.. Ama resmide netten çekecekseniz onu bilmiyorum. Üzerinde 30-60 dk. uğraşmam lazım belki bulurum: Acemiyim :)
    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:31
  • Klasörden çekiyor fakat proje içerisinden çekemedim resmi :D
    • Düzenleyen lTheZionl 28 Eylül 2013 Cumartesi 16:41
    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:34
  • Projede kullandığınız resimleri özel klasörde tutarsanız daha rahat edersiniz kanımca.
    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:49
  • Şu an internetten resim çekmeye çalışıyorum.. :)))
    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:52
  • Birde şu linki incelerseniz bulursunuz belki resim indirmeyi. Ama dediğim gibi projenin resimlerinin tutulduğu bir klasör oluşturmanız bence yeterli olur.

    http://www.codeproject.com/Articles/24232/How-To-Convert-Pictures-on-the-Fly-Downloading-Con

    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:54
  • Şu an internetten resim çekmeye çalışıyorum.. :)))
    İnternetten çekmeyi denedim fakat olmuyor.
    28 Eylül 2013 Cumartesi 16:57
  • Oluyor da beceremedim..
    28 Eylül 2013 Cumartesi 17:00
  • Oluyor da beceremedim..
    Yapabilirsen söylersin hocam.
    28 Eylül 2013 Cumartesi 17:30
  • İndirdim bu seferde dosyayı bozuk indiriyor.. Bakıyorum :)
    28 Eylül 2013 Cumartesi 17:59
  • Yok bir türlü yapamadım..
    28 Eylül 2013 Cumartesi 18:46
  • Bilen arkadaş varsa yardımcı olabilirmi.
    29 Eylül 2013 Pazar 06:24
  • Of.... Bir kodu bulduğuma bu kadar sevinemezdim. Dosyayı doğru düzgün indirmek ayrı, onu indirdikten sonra göstermek ayrı dert.. Puff... :) Kodlarda şunlar;

     public void DogrulamaResmi()
            {
                
                string indirilecek = @"Adres/Deneme.png";
                WebClient webClient = new WebClient();
                webClient.DownloadFile(new Uri(indirilecek), @"Yol\Deneme.png");
    
                if (System.IO.File.Exists(@"Yol\Deneme.png") == true)
                {
                    pictureBox1.Image = Image.FromFile(@"Yol\Deneme.png");
                }
    
             }

    Public Sub DogrulamaResmi()
    
    	Dim indirilecek As String = "Adres/Deneme.png"
    	Dim webClient As New WebClient()
    	webClient.DownloadFile(New Uri(indirilecek), "Yol\Deneme.png")
    
    	If System.IO.File.Exists("Yol\Deneme.png") = True Then
    		pictureBox1.Image = Image.FromFile("Yol\Deneme.png")
    	End If
    
    End Sub

    Üzerimden bir yük kalktı kardeş.. :)

    29 Eylül 2013 Pazar 23:37
  • Hocam bu şekilde olmaması lazım 3 saniye içinde dosyaları indirip okuması bazı bilgisayarlara zarar verebilir bunu shield sistemimde kullanacağım 3 saniye içinde indirip yansıtması lazım buda çok hızlı olması lazım ayrıca sunucuda kesinti olursa programa erişim sağlanamıyacak bu durumda hoş bir görüntü çıkmaz ortaya ben direk proje üzerinden çekmeye çalışıyorum :S
    30 Eylül 2013 Pazartesi 19:24
  • picturebox.imagelocation="http://www.filanca.com/dosya.jpg"

    Şeklinde kullanmak yeterli. Dosya indirmeye gerek yok.

    30 Eylül 2013 Pazartesi 19:45
    Moderatör
  • Tamam da bunun sadece resimle alakası yok. Madem öyle sunucu bağlantısı kesildiğinde license denetimini de yapamazsın?

    Sana önerim şu; 3 tane resim al. Biri tick, biri x, biride ünlem. Bunları programın dosyalarına koy internetle uğraşma. Lisans doğruysa tick'i, değilse x'i bağlantı yoksa ünlemi çekersin dosyalardan indirme derdin kalmaz ki en basit yol bu.

    1 Ekim 2013 Salı 08:00