none
Devexpress GridControl deki Tüm verileri oracle veritabanına kayıt nasıl yapabilirim RRS feed

Tüm Yanıtlar

  • Bişeyler yaptınızda takıldınız mı ? Böyle sorarsanız direk alacağınız cevap for ile gridi dönüp oracle db ye verilerini insert et şeklinde olur.

    oguzkurtcuoglu.com


    18 Nisan 2016 Pazartesi 11:07
  • hocam for döngüsünü kurdum 

    insert de yapıyorum sadece aslında girddeki değerleri değişkene nasıl alacağım 


                for (int i = 0; i < gorunum.RowCount - 1; i++)
                {
                   string [] dt = gorunum.GetSelectedCells["DOKTOR"].FormattedValue.ToString();

                    OracleCommand onay = new OracleCommand("insert into dt_calisma (tarih,doktor) values ('" + dateEdit1.DateTime.ToShortDateString().Trim() + "','"+dt+"')", baglan);
                    onay.ExecuteNonQuery();

                }

    18 Nisan 2016 Pazartesi 11:37
  • Verileri, GridControl'e siz doldurmadınız mı?

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    18 Nisan 2016 Pazartesi 12:01
    Moderatör
  • ilk sutunu db den çekiyorum fakat diğer iki sutun repository item bir combo bir de datetime ekliyorum db den çektiğim sutun farklı bir tablodan geliyor.

      for (int i = 0; i < gorunum.RowCount ; i++)
                {


                    OracleCommand onay = new OracleCommand("insert into dt_calisma (tarih,DOKTOR,CALISMA) values ('" + dateEdit1.DateTime.ToShortDateString().Trim() + "','" + gorunum.GetFocusedRowCellValue("ADI_SOYADI").ToString() + "','" + gorunum.GetFocusedRowCellValue("CALISMA").ToString() + "')", baglan);
                    onay.ExecuteNonQuery();

                }

    bu şekilde yaptığımda hep ilk satırdaki kaydı yapıyor.

    18 Nisan 2016 Pazartesi 12:13
  • Mehmet; 

    tekrar soruyorum; gridcontrole verileri sen doldurmadın mı? yani elide bir liste var bunu gride verdin o da gösteriyor değil mi? o listeyi kullansana, neden tekrar gridden almaya çalışıyorsun?

    Ayrıca

    • döngü içinde execute ediyorsun bu da defalarca sorgu göndermek demek, performans yerlerde sürünür.
    • sorguyu + işareti ile oluşturuyorsun ki özel bir karakter sorgunu bozar, sql injection açığı oluşur
    • SqlBulkCopy 'nin oracle karşılığı var mı bunu bi araştır, varsa onu kullan yukarıdaki şey(!) çok güvenilmez ve kırılgan bişey.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    18 Nisan 2016 Pazartesi 12:44
    Moderatör