none
c# ile yaptığım kütüphane uygulaması RRS feed

  • Soru

  • Arkadaşlar ben visual studio 2010 kullanarak bir veritabanı uygulaması yaptım. access olarak office 2010 kullandım Kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışmakta ancak office 2010 olmayan mesela ofis 2013 olan makineye alınca  

    Microsoft.Ace.OleDb.12.0' sağlayıcısı yerel makine kayıtlı değil

    diye hata veriyor. çözümü nedir acaba?

    12 Nisan 2017 Çarşamba 12:00

Yanıtlar

Tüm Yanıtlar

  • Buradan 32Bit AccessDatabaseEngine2010.exe yi indirip kurun. 

    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13255


    • Düzenleyen MuratAKSARAY 12 Nisan 2017 Çarşamba 12:10
    • Yanıt Olarak İşaretleyen acipinarli 12 Nisan 2017 Çarşamba 17:35
    12 Nisan 2017 Çarşamba 12:10
  • Buradan 32Bit AccessDatabaseEngine2010.exe yi indirip kurun. 

    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13255


    deneyeyim. teşekkürler çalışırsa burada yazarım
    12 Nisan 2017 Çarşamba 12:12
  • Uygulamanızın sonucunda sorun çözüldüyse "YANIT OLARAK İŞARETLE" yiniz...

    İyi çalışmalar...

    12 Nisan 2017 Çarşamba 12:16
  • Uygulamanızın sonucunda sorun çözüldüyse "YANIT OLARAK İŞARETLE" yiniz...

    İyi çalışmalar...

    şuan deniyoruz. en kısa sürede dönüş yapacağım. teşekkürler ilginiz için
    12 Nisan 2017 Çarşamba 17:27
  • 32 bit kurunca çalıştı ama bunu projeye dahil etme şansım olabilir mi? illa elle mi kurmak gerekli projeyi kurarken kursa. yada proje içine direk dahil etme olabilir mi?
    • Düzenleyen acipinarli 12 Nisan 2017 Çarşamba 17:36
    12 Nisan 2017 Çarşamba 17:32
  • Uygulamanızı ilk kez çalıştırdığınızda;

    Önce AccessDatabaseEngine2010 32Bit yüklenmiş mi kontrol eden ve sonra yüklenmemişse sessiz kurulum yapan bir 

    Process.Start("DosyaYolu\AccessDatabaseEngine2010.exe");

    kullanabilirsiniz...

    12 Nisan 2017 Çarşamba 19:32
  • Uygulamanızı ilk kez çalıştırdığınızda;

    Önce AccessDatabaseEngine2010 32Bit yüklenmiş mi kontrol eden ve sonra yüklenmemişse sessiz kurulum yapan bir 

    Process.Start("DosyaYolu\AccessDatabaseEngine2010.exe");

    kullanabilirsiniz...

    yaptım ancak tüm kurulu programlara bakıyorum program isimleri içinde "access database engine" kelimesi yoksa kurduruyorum. daha kısa bir yolu var mı acaba? 
    • Düzenleyen acipinarli 13 Nisan 2017 Perşembe 11:31
    13 Nisan 2017 Perşembe 11:05