none
[ÇÖZÜLDÜ] Veritabanından gelen verinin null olup olmadıgını nasıl kontrol ederim? RRS feed

Yanıtlar

  • diyelim 0 döndü yöntemi nedir? Nasıl kontrol etmem gerekir?Yapmış olduğum kontrol doğrumu yoksa daha sağlıklı bir kontrol yapabileceğim koşul varmı?

    BlogDb nedir onun içinde kullandığınız yoneticiKontrol metodunun içeriği nedir bunu görmeden bilemeyizki. Sanırım user pass kullanarak login olmak istiyorsunuz. Bunu eğer EF kullanarak yapacaksanız aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

    var user = dbContext.Users.Where(p=>p.UserName==userName && p.Password == password).SingleOrDefault();
    if(user == null)
    {
      //user bulunamadı
    }

    Eğer hard code sql ile yapıyorsanızda,

    string sql = "Select Count(*) From Users Where UserName=@userName And Password=@password";
    
    var cmd = new SqlCommand(sql,connection);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@userName", userName);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@password", password);
    SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader(); 
    if(dr.HasRows)
    {
       MessageBox.Show("giriş başarılı");    
    }
    else
    {
       //hatalı giriş
    } 


    oguzkurtcuoglu.com


    Teşekkür ederim Oğuz Bey. :) Ben store procedure kullanıyorum.

    Fakat anlayamadığım yanlış şifre giriyorum null gelmesi gerekiyor.İf koşuluna girmesi gerekiyor.Neden girmiyor hala anlamış değilim.

    1 Şubat 2017 Çarşamba 10:46

Tüm Yanıtlar

  • yoneticiKontrol'den ne döndüğünü kontrol ettiniz mi? if satırına geldiğinde debugger'da kontrol edebilirsiniz. Null değil de 0 dönüyor olabilir, "" dönüyor olabilir vb.

    pgnchess.com

    dergikapaklari.com

    31 Ocak 2017 Salı 21:44
  • diyelim 0 döndü yöntemi nedir? Nasıl kontrol etmem gerekir?Yapmış olduğum kontrol doğrumu yoksa daha sağlıklı bir kontrol yapabileceğim koşul varmı?
    31 Ocak 2017 Salı 21:48
  • diyelim 0 döndü yöntemi nedir? Nasıl kontrol etmem gerekir?Yapmış olduğum kontrol doğrumu yoksa daha sağlıklı bir kontrol yapabileceğim koşul varmı?

    BlogDb nedir onun içinde kullandığınız yoneticiKontrol metodunun içeriği nedir bunu görmeden bilemeyizki. Sanırım user pass kullanarak login olmak istiyorsunuz. Bunu eğer EF kullanarak yapacaksanız aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

    var user = dbContext.Users.Where(p=>p.UserName==userName && p.Password == password).SingleOrDefault();
    if(user == null)
    {
      //user bulunamadı
    }
    
    

    Eğer hard code sql ile yapıyorsanızda,

    string sql = "Select Count(*) From Users Where UserName=@userName And Password=@password";
    
    var cmd = new SqlCommand(sql,connection);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@userName", userName);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@password", password);
    SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader(); 
    if(dr.HasRows)
    {
       MessageBox.Show("giriş başarılı");    
    }
    else
    {
       //hatalı giriş
    } 


    oguzkurtcuoglu.com


    1 Şubat 2017 Çarşamba 06:06
  • diyelim 0 döndü yöntemi nedir? Nasıl kontrol etmem gerekir?Yapmış olduğum kontrol doğrumu yoksa daha sağlıklı bir kontrol yapabileceğim koşul varmı?

    BlogDb nedir onun içinde kullandığınız yoneticiKontrol metodunun içeriği nedir bunu görmeden bilemeyizki. Sanırım user pass kullanarak login olmak istiyorsunuz. Bunu eğer EF kullanarak yapacaksanız aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

    var user = dbContext.Users.Where(p=>p.UserName==userName && p.Password == password).SingleOrDefault();
    if(user == null)
    {
      //user bulunamadı
    }

    Eğer hard code sql ile yapıyorsanızda,

    string sql = "Select Count(*) From Users Where UserName=@userName And Password=@password";
    
    var cmd = new SqlCommand(sql,connection);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@userName", userName);
    cmd.Parameters.AddWithValue("@password", password);
    SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader(); 
    if(dr.HasRows)
    {
       MessageBox.Show("giriş başarılı");    
    }
    else
    {
       //hatalı giriş
    } 


    oguzkurtcuoglu.com


    Teşekkür ederim Oğuz Bey. :) Ben store procedure kullanıyorum.

    Fakat anlayamadığım yanlış şifre giriyorum null gelmesi gerekiyor.İf koşuluna girmesi gerekiyor.Neden girmiyor hala anlamış değilim.

    1 Şubat 2017 Çarşamba 10:46
  • tw ile bağlanabilecek var mı ? acill yardım gerekiyo
    1 Şubat 2017 Çarşamba 11:52