none
Asp.Net Numaratör Yapımı RRS feed

  • Genel Tartışma

  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir konuda bilgi almak istedim.Web projesinde numaratör yapacağım. Numaratör şu şekilde olacak,

    Kullanıcılar numaratör menüsüne geldiğinde ay.yıl.sayaç.kullanıcıadı yani örnek olarak 18.2016.001.SS şeklinde olacak ve sayaç devamlı artacak ve her ay sayaç sıfırlanacak. Bunu dinamik olarak nasıl yapabilirim. Böyle bir örnek var mı yada fikir verebilecek.

    Yardımlarınızı bekliyorum.

    18 Mayıs 2016 Çarşamba 20:44

Tüm Yanıtlar

  • Arkadaşlar bu konuda kimsenin bir fikri yok mu?
    19 Mayıs 2016 Perşembe 21:50
  •   string YeniNumara;
                int SKulNumara = 0005;
                DateTime SKulTarih = DateTime.Now.AddDays(-5);// en son numara alınan tarih.

                if (DateTime.Now.Month != SKulTarih.Month)
                    SKulNumara = 0000;

                YeniNumara = DateTime.Now.ToString("MM.yyyy") + "." + (SKulNumara + 1) + "." + "KullanıcıAdı";
                MessageBox.Show(YeniNumara);

    bu şekilde yapa bilirsin yada fikir verir. ancak bu işlemleri SQL Stored Procedures yaparsan kullanımı daha rahat olur bence fonksiyon sana yeni numara değeri gönderir. 


    • Düzenleyen A_BLR 20 Mayıs 2016 Cuma 06:48
    20 Mayıs 2016 Cuma 06:48
  • mantık olarak birşeyler önerebilirim. sürekli ay kontrolü yaptırabilirsin. windowstan int tarih=datetime.today.month;

    ile ay bilgisini alırsın ve bir önceki ile kontrol ettirirsin eğer farklıysa bunu bir öncekine atayıp sayacı sıfırlarsın. bunu dene derim. kolay gelsin.

    20 Mayıs 2016 Cuma 08:07
  • Teşekkürler yorumlarınız için. Her alınan numarayı Database kaydetmem gerekiyor değil mi? Çünkü daha sonra aynı numarayı almaması için kontrol etmem gerekiyor.

    Fonksiyonda mantıklı geliyor.Çünkü sabit olacağı için sadece geriye numara döndürücem. 

    20 Mayıs 2016 Cuma 18:08
  • ama program kapatıldıkça silinir numara hafızada kalmaz.her işlem için özel veriliyorsa veritabanına ekletmen her açıdan işini kolaylaştırır aten sadece 1 kolon eklemiş olacaksın sorguya da sadece 1 değer fazla gireceksin. bana kalırsa mantıklı veritabanına eklemen.ama eğer veritabanı kullanmıyorsa program içerisinde de değişken kaydetme var.onu araştırabilirsin yanlış bilmiyorsam.
    20 Mayıs 2016 Cuma 21:23
  • Yaptığım örnekdeki gibi yapa bilirsin Son numrayı veritabanından çekersin.  yada Store Pocedure yaz ileride numarator şekli değişecek olursa sadece Store Procedure değiştirirsin.
    • Düzenleyen A_BLR 21 Mayıs 2016 Cumartesi 06:48
    21 Mayıs 2016 Cumartesi 06:47