none
2 datagridview'da seçme işlemi RRS feed

  • Soru

  • Merhaba arkadaşlar,

    2 datagridview var ve sql veritabanından çektiğim 2 ayrı tablom var. Amacım Uyeler tablosundaki satıra tıkladığımda otomatik olarak Adres tablosundaki denk gelen satırın mavi blogu oluşması. 2. resimlerde görüldüğü gibi mümkün müdür?

    1. resim

    2. Resim

    ID = ZeminRef


    • Düzenleyen SymNeco 14 Ekim 2015 Çarşamba 06:08
    14 Ekim 2015 Çarşamba 06:07

Yanıtlar

  • Muhtemelen kod yazmaya çalışıyorsunuz, ama bu iş kod yazarak yapılmıyor (yapılabilir ama esas yapacağınız işe odaklanamazsınız). Kodu VisualStudio'ya hazırlatmanız lazım, bunun da 1-2 populer yöntemi var; 1. DataSet, 2. EntityFramework. İşte bunun için teamviewer verin demiştim.


    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    15 Ekim 2015 Perşembe 07:39
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • bu tablolar birbiri ile ilişkili mi?

    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    14 Ekim 2015 Çarşamba 06:17
    Moderatör
  • Evet sqlde ilişkisi kuruldu. tckimlikno ya göre çağırıyorum.
    14 Ekim 2015 Çarşamba 06:23
  • DataGridView_Click(...)
    {
     dataGridView2.ClearSelection();
                int rowIndex = -1;
                DataGridViewRow dr = dataGridView1.SelectedRows[0];
       
    
                string aranacakDeger = dr.Cells[0].Value.ToString();
                
                DataGridViewRow row = dataGridView2.Rows
                    .Cast<DataGridViewRow>()
                    .First(r => r.Cells[0].Value.ToString().Equals(aranacakDeger));
    
                rowIndex = row.Index;
    
                dataGridView2.Rows[rowIndex].Selected = true;
    }
    bu şekilde denermisin.

    kdrgny@outlook.com

    14 Ekim 2015 Çarşamba 06:35
  • Bu böyle olmaz ki.

    neyse teamviewer id verirmisin.


    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    14 Ekim 2015 Çarşamba 06:40
    Moderatör
  • Aklıma bir yol geldi şimdi senin amacın birincisine tıklarken ikincisi seçili duruma gelsin demi

    şöyle yap birincisine tıklarken currentrow dan hücrenin id sini al

    ikinci gride filtre yaptığın zaman varsa zaten en başta ve seçili durumda gelecek

    try catch blogu kullanmayı unutma 

    şu entte yazabilirsin olayı

    private void DataGridView1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    }
    


    Bilgisayar,Hayallerini, Mantığını Kullanarak Gerçekleştirir...

    14 Ekim 2015 Çarşamba 06:47
  • DataGridView_Click(...)
    {
     dataGridView2.ClearSelection();
                int rowIndex = -1;
                DataGridViewRow dr = dataGridView1.SelectedRows[0];
       
    
                string aranacakDeger = dr.Cells[0].Value.ToString();
                
                DataGridViewRow row = dataGridView2.Rows
                    .Cast<DataGridViewRow>()
                    .First(r => r.Cells[0].Value.ToString().Equals(aranacakDeger));
    
                rowIndex = row.Index;
    
                dataGridView2.Rows[rowIndex].Selected = true;
    }
    bu şekilde denermisin.

    kdrgny@outlook.com

    cevabın için teşekkürler ama işe yaramadı.

    • Düzenleyen SymNeco 14 Ekim 2015 Çarşamba 07:05
    14 Ekim 2015 Çarşamba 07:05
  • burhanx47 bir örnek var mı? Çok denedimde hiç sonuç alamadım.
    14 Ekim 2015 Çarşamba 07:05
  • Bu böyle olmaz ki.

    neyse teamviewer id verirmisin.


    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com


    teamviewer kullanmıyorum prensip olarak.
    14 Ekim 2015 Çarşamba 07:06
  • Bu işler böyle olmuyor arkadaşlar. Databinding olaylarını araştırın.

    oguzkurtcuoglu.com


    14 Ekim 2015 Çarşamba 07:06
  • prensiplere bağlıysan ado.net prensiplerinede önem göstermelisin. iki tablo arasına relation oluşturursun gridleri bindingSource lara bağlarsın, ana tablodan kayıt seçilince alt tabloda otomatik seçilir. Bunun için yukarıdaki gibi uyduruk kodlar yazılmaz.

    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    14 Ekim 2015 Çarşamba 07:11
    Moderatör
  • Sql serverden 2 tablo arasında relation oluşturdum fakat bindingSource kısmında takıldım. Çok şey denedimde bir sonuca varacagız inşallah.
    15 Ekim 2015 Perşembe 06:56
  • Muhtemelen kod yazmaya çalışıyorsunuz, ama bu iş kod yazarak yapılmıyor (yapılabilir ama esas yapacağınız işe odaklanamazsınız). Kodu VisualStudio'ya hazırlatmanız lazım, bunun da 1-2 populer yöntemi var; 1. DataSet, 2. EntityFramework. İşte bunun için teamviewer verin demiştim.


    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    15 Ekim 2015 Perşembe 07:39
    Moderatör
  • Muhtemelen kod yazmaya çalışıyorsunuz, ama bu iş kod yazarak yapılmıyor (yapılabilir ama esas yapacağınız işe odaklanamazsınız). Kodu VisualStudio'ya hazırlatmanız lazım, bunun da 1-2 populer yöntemi var; 1. DataSet, 2. EntityFramework. İşte bunun için teamviewer verin demiştim.


    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com


    Farklı bir bilgisayara geçtim. Teamviewer id ve şifremi facebook sayfanızdan atayım.
    15 Ekim 2015 Perşembe 11:03