none
literal e nasıl veri çekebilirim? RRS feed

  • Soru

  • literal e nasıl veri çekebilirim? bugüne kadar hep datalist, repeater vs. gibi kontroller içinde yaptım bu işi şimdi ise tek yapmak istiyorum daha doğrusu öyle gerekiyor nasıl yaapbilirim?teşekkürler..

    Sevgi paylaştıkça çoğalır

    Dilin kemiği olsa komadaydım

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    20 Temmuz 2012 Cuma 20:55

Yanıtlar

  •         con = baglan.baglan();
            SqlCommand cmd = new SqlCommand("select * from TR_Yazi Where AnaMenuID=1, con);
            SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader();
            while (dr.Read())
            {
               Literal1.Text=dr["YaziBaslik"].ToString();
            }
            con.Close();
            con.Dispose();

    Bu sanırım işini görücektir dostum if kullanırsa sadece bir kayıtı getirir ama while kullanırsan kosula uyan büütn kayıtları listeler ;)

    • Yanıt Olarak Öneren fsem 20 Temmuz 2012 Cuma 21:10
    • Yanıt Olarak İşaretleyen 232323232323 22 Temmuz 2012 Pazar 00:23
    20 Temmuz 2012 Cuma 21:06

Tüm Yanıtlar

  •         con = baglan.baglan();
            SqlCommand cmd = new SqlCommand("select * from TR_Yazi Where AnaMenuID=1, con);
            SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader();
            while (dr.Read())
            {
               Literal1.Text=dr["YaziBaslik"].ToString();
            }
            con.Close();
            con.Dispose();

    Bu sanırım işini görücektir dostum if kullanırsa sadece bir kayıtı getirir ama while kullanırsan kosula uyan büütn kayıtları listeler ;)

    • Yanıt Olarak Öneren fsem 20 Temmuz 2012 Cuma 21:10
    • Yanıt Olarak İşaretleyen 232323232323 22 Temmuz 2012 Pazar 00:23
    20 Temmuz 2012 Cuma 21:06
  • teşekkür ederim, şu an ihtiyacım olan tek bir kayıt ancak yine de sizin verdiğinizi (kendimde olan bir diğer örneğe bakarak) biraz değiştirdim ve hayet sorunsuz çalışıyor... ;)

    void FillLiteral()
        {
            SqlConnection conn = new SqlConnection(connString);
            SqlCommand cmd = new SqlCommand("select HakkindaOzet from Hakkinda Where HakkindaBaslik='" + "Biz Kimiz?" + "'", conn);
            SqlDataReader dr;
            try
            {
                conn.Open();
                dr = cmd.ExecuteReader();
                while (dr.Read())
                {
                    litHakkinda.Text = dr["HakkindaOzet"].ToString();
                }
                dr.Close();
            }
            catch (Exception ex)
            {
    
                Response.Write(ex.Message);
            }
            finally
            {
                conn.Close();
                conn.Dispose();
            }
        }
    fakat burada sorun şu ki; benim "Devamı" diye bir link im var buna direk hakkinda.aspx sayfasını göstererek gidebiliyorum ancak bunun böyle yapılmadığını biliyorum bu nasıl yapılıyor? bir de son olarak özet çekicem bunu kelimeleri bozmayacak şekilde nasıl kısaltabilirim? ben manuel oalrak veritabanına yazıyorum belli bir yere kadar... :D teşekkürler...


    Sevgi paylaştıkça çoğalır

    Dilin kemiği olsa komadaydım

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    20 Temmuz 2012 Cuma 22:04
  • Dostum simdi gelelim db de manul olarak ozet kayıt ekleme olayını tamamen sil ve asagıdaki kod makaleni verdigin degerler ölcüsünde kendisi otomatik olarak kısaltıyor.. Devamı die birsey demissin onuda biraz daha detaylı anlatırsan onu cözerim ;) Kolay Gelsin :)

    <%# (Eval("Makale").ToString().Length > 24) ? Eval("Makale").ToString().Substring(0, 24) : Eval("Makale").ToString()%>

    Buradki 24'ler ben belirledim sen istersen özt olarak 100 karakter felanda gösterebilirsin :)



    21 Temmuz 2012 Cumartesi 13:53
  • kesmedi maalesef :))

    <asp:Literal ID="litHakkinda" runat="server" Text='<%# (Eval("HakkindaOzet").ToString().Length > 99) ? Eval("HakkindaOzet").ToString().Substring(0, 99) : Eval("HakkindaOzet").ToString()%>'></asp:Literal>
    ancak code behind da hiçbir değişiklik yapmadım...hal bu ki kodu otomatik kesmesi gerekirdi...bir de bunşarın sorunu 99 karakter sonra kesecek de kelime yarıda kalabilir. o yüzden bunu cümlenin sonunda yapacak şekilde ayarlama imkanı yok mu acaba? wordpress de mesela bir buton var devamı butonu istediğin yerine koyuyorsun o otmatik olarak oradan kesiyor mesela...kelimenin yarıda kalması çok mantıksız bence...


    Sevgi paylaştıkça çoğalır

    Dilin kemiği olsa komadaydım

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    21 Temmuz 2012 Cumartesi 18:33
  • neyse ben özeti bildiğim gibi yapayım ona göre de kayıt ettiririm...yardımlarından dolayı cok teşekkür ederim...iyi çalışmalar...

    Sevgi paylaştıkça çoğalır

    Dilin kemiği olsa komadaydım

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    22 Temmuz 2012 Pazar 00:23
  • Anladım ama dostum onu code behind kısmında deilde html ksımın orada yapıcaktın ama neyse :) sizede kolay gelsin iyi çalışmalar :)
    22 Temmuz 2012 Pazar 00:42
  • hayır o kadarını biliyorum yaa :)) yaptım zaten olmadı...

    Sevgi paylaştıkça çoğalır

    Dilin kemiği olsa komadaydım

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    22 Temmuz 2012 Pazar 13:13
  • Ozmaan tamam dostum :) yazdıgımı yanlıs anladıysan affola :)
    22 Temmuz 2012 Pazar 14:15
  • hayır sorun değil, olur öyle, dert etme...teşekkürler... ;)

    Sevgi paylaştıkça çoğalır

    Dilin kemiği olsa komadaydım

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    22 Temmuz 2012 Pazar 15:34
  • :)

    22 Temmuz 2012 Pazar 18:05