none
mvc login'den sonra RRS feed

  • Soru

  • mvc de layout view'imde üye ol ve üye girişi butonum var üye gişiri yapıldıktan sonra bunların kalkıp yerine kullanıcı adı gelmesi gerekiyor ben login işleminden sonra farklı bir layouta mı yönlendireyim yoksa aynı layoutta mı olurmu veya farklı bir yöntem .
    30 Haziran 2016 Perşembe 13:19

Yanıtlar

  • dikkat ediyorumda kendi tablolarım ile nasıl birleştircem bilmiyorum bir üyelik sistemi var ama bu database nerde bulamadım solution explorera bakıyorum boş ama üye olma vs işlemler gerçekleşiyor  e benim kendi tablolarım var bunlarıda kullanmam gerek nasıl yapıcam bulamayınca dedim zaten bütün modellerimi oluşturmuşum üyelik sisteminide ben yapayım bitsin diye düşündüm

    SimpleMembership, gerekli tüm ihtiyaçları karşılar. User tablonu oluşturursun, id ve kullanıcı adı alanını simplemembership'e verirsin bide connectionstring adı verirsin gerisini kendi halleder. Senin tablona ilave 4 tablo daha oluşturur. Bunuda management studio ile görürsün zaten.

    Senin soruna cevap en son resimde....


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com


    30 Haziran 2016 Perşembe 21:59
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • Oraya Partial alan ekleyebilirsin. Giriş yoksa üyegirişi partial'ı giriş yaptıysa üyebilgileri partial'ı koyarsın. Çok çok yöntem var. Bu sadece bir tanesi.

    -

    30 Haziran 2016 Perşembe 13:27
  • ASP.Net MVC''nin senin icin default olarak yazdigi layoutta var zaten bu.

    _LoginPartial.cshtml

    @if (Request.IsAuthenticated)
    {
        using (Html.BeginForm("LogOff", "Account", FormMethod.Post, new { id = "logoutForm", @class = "navbar-right" }))
        {
        @Html.AntiForgeryToken()
    
        <ul class="nav navbar-nav navbar-left">
            <li>
                @Html.ActionLink("Hello " + CurrentUser.DisplayName, "Index", "Manage", routeValues: null, htmlAttributes: new { title = "Manage" })
            </li>
            <li><a href="#" onclick="javascript:document.getElementById('logoutForm').submit()" title="Log off">Log off</a>
        </ul>
        }
    }
    else
    {
        <ul class="nav navbar-nav navbar-right" title="Register or login">
    
            <li>@Html.ActionLink("Log in", "Login", "Account", routeValues: null, htmlAttributes: new { id = "loginLink" })</li>
        </ul>
    
    }
    

    30 Haziran 2016 Perşembe 13:30
  • ben internetteki derslerden birini takip ediyordum normalde simple membership diye bir üyelik sistemi hali hazırda mevcutmuş ancak takip ettiğim derslerde anlatan kişi bir üye tablosu oluşturup kendi bir üyelik sistemi yapmıştı tabi o sırada hazır bir üyelik sisteminin olup olmadığını bilmediğim için bende ona uydum o şekilde yaptım tabi anlatan kişi büyük ihtimalle egzersiz olsun diye o şekilde anlatmıştır.O nedenle üyelik sistemini kendim yapmaya çalışıyorum.
    30 Haziran 2016 Perşembe 13:39
  • 30 Haziran 2016 Perşembe 13:49
    Moderatör
  • dikkat ediyorumda kendi tablolarım ile nasıl birleştircem bilmiyorum bir üyelik sistemi var ama bu database nerde bulamadım solution explorera bakıyorum boş ama üye olma vs işlemler gerçekleşiyor  e benim kendi tablolarım var bunlarıda kullanmam gerek nasıl yapıcam bulamayınca dedim zaten bütün modellerimi oluşturmuşum üyelik sisteminide ben yapayım bitsin diye düşündüm
    30 Haziran 2016 Perşembe 13:54
  • Uyelik sistemini ben de kendim kontrol ediyorum (cunku mevcutlarin hicbirisi ihtiyacimi karsilamiyor), ancak degisen bir sey yok, kullandigim layout yine bu, CurrentUser.DisplayName benim kendi sistemimden geliyor.

    Not: ASP.Net MVC surekli kendi sistemi ya da facebook, google ... gibi sistemlerle ornekliyor. Kendininkini nasil kullanacagini bulmak zor, haklisin.

    30 Haziran 2016 Perşembe 14:20
  • üyeler üyelere ait resim yazı vs den ziyade farklı şeyler yapıcam mesela drag drop design yapıp json olarak çıkarıcam bu json'u işleyip veritabanına kaydedicem nası desem yani standart şeylerin dışına çıkacağım o nedenle kendi sistemimi kullanmam daha mantıklı galiba bende sizin gibi mevcut layout'u kendi üyelik sistemim ile birleştireyimmi?
    30 Haziran 2016 Perşembe 14:36
  • Mevcut layout'u degistirmekte de ozgursun. Benim icin yeterliydi.
    30 Haziran 2016 Perşembe 14:41
  • dikkat ediyorumda kendi tablolarım ile nasıl birleştircem bilmiyorum bir üyelik sistemi var ama bu database nerde bulamadım solution explorera bakıyorum boş ama üye olma vs işlemler gerçekleşiyor  e benim kendi tablolarım var bunlarıda kullanmam gerek nasıl yapıcam bulamayınca dedim zaten bütün modellerimi oluşturmuşum üyelik sisteminide ben yapayım bitsin diye düşündüm

    SimpleMembership, gerekli tüm ihtiyaçları karşılar. User tablonu oluşturursun, id ve kullanıcı adı alanını simplemembership'e verirsin bide connectionstring adı verirsin gerisini kendi halleder. Senin tablona ilave 4 tablo daha oluşturur. Bunuda management studio ile görürsün zaten.

    Senin soruna cevap en son resimde....


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com


    30 Haziran 2016 Perşembe 21:59
    Moderatör
  • ben internetteki derslerden birini takip ediyordum normalde simple membership diye bir üyelik sistemi hali hazırda mevcutmuş ancak takip ettiğim derslerde anlatan kişi bir üye tablosu oluşturup kendi bir üyelik sistemi yapmıştı tabi o sırada hazır bir üyelik sisteminin olup olmadığını bilmediğim için bende ona uydum o şekilde yaptım tabi anlatan kişi büyük ihtimalle egzersiz olsun diye o şekilde anlatmıştır.O nedenle üyelik sistemini kendim yapmaya çalışıyorum.

    Hocam izlediğiniz ders linki atar mısınız bende simplemembership yapısını öğrenemedim :( cok makale okudum, video izledim.

    1 Temmuz 2016 Cuma 14:27
  • NS, arkadaş link istemiş, versene.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    2 Temmuz 2016 Cumartesi 05:41
    Moderatör
  • NS, arkadaş link istemiş, versene.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    Onay bey bir video ders serisi cekseniz  milyonlara ulaşırsınız ne öğrenirsek sizden öğreniyoruz yazılımla ilgili cok fazla  kaynak var ama hep bilgi kirliliği :(  authentication and authorization bi öğrenemedim gitti internetim yok gündüzleri iş yerindeyim abi, uygun bir zamanda el atalım şuna :)


    2 Temmuz 2016 Cumartesi 09:54
  • ben internetteki derslerden birini takip ediyordum normalde simple membership diye bir üyelik sistemi hali hazırda mevcutmuş ancak takip ettiğim derslerde anlatan kişi bir üye tablosu oluşturup kendi bir üyelik sistemi yapmıştı tabi o sırada hazır bir üyelik sisteminin olup olmadığını bilmediğim için bende ona uydum o şekilde yaptım tabi anlatan kişi büyük ihtimalle egzersiz olsun diye o şekilde anlatmıştır.O nedenle üyelik sistemini kendim yapmaya çalışıyorum.

    Hocam izlediğiniz ders linki atar mısınız bende simplemembership yapısını öğrenemedim :( cok makale okudum, video izledim.

    http://www.abdurrahmangungor.com/kategori/dersler/asp-net-mvc-dersleri/

    sondan başa doğru gel dememe gerek yok :)

    3 Temmuz 2016 Pazar 00:19