none
C# da, "value" özelliğinin karşılığı RRS feed

  • Soru

  • İyi günler arkadaşlar şöyle bir kod var

    <input type="text" value="deneme" onclick="javascript:this.value=''">

    veya

    <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    /*<![CDATA[*/
    function den()
    {
    if(document.getElementById('a1').value.length==0){
    document.getElementById('a1').value='Şifreyi Girin...';
    }
    }
    /*]]>*/
    </script>

    bu iki örnekde gördüğünüz gibi textbox'un içerisinde tıklanınca kaybolan gri renkli bir yazı var acaba C# da bunun tam karşılığı olarak bir kod mevcutmu formda arama yaptım textbox'un enter eventi ile leave eventini kullanarak buna benzer bir uygulama yapılıyor ama bunu tek satırlık bir kodla yapma imkanımız var mı?

    29 Mart 2016 Salı 22:41

Yanıtlar

  • yani şu kodlar ile sitediğim şeyi yapabiliyorum ama...

    textbox1'in enter olayına:

    if (textBox1.Text == "Sifreyi Giriniz" || textBox1.ForeColor == Color.Gray)
    {
        textBox1.Clear();
        textBox1.ForeColor = Color.Black;
    }

    textbox1'in leave olayına:

    if (textBox1.Text == "")
    {
        textBox1.Text = "Sifreyi Giriniz";
        textBox1.ForeColor = Color.Gray;
    }

    yazarsak istediğim şeyi neredeyse yakalamış oluyorum.

    Keşke textboxların properties kısmında direk böyle bir kutucuk olsa da oraya aynı text yazdığımız gibi yazabilsek ve bu işlemi yapsa iyi olurdu.





    30 Mart 2016 Çarşamba 10:38

Tüm Yanıtlar

  • Placeholder="Şifreyi girin..."
    30 Mart 2016 Çarşamba 00:53
  • Placeholder="Şifreyi girin..."

    Galiba soruyu yanlış sordum burdaki textboxlar gibi çalışan textboxları kastediyordum içlerindeki yazılar gibi tıklayınca giden farklı yere tıklayınca geri gelen

    30 Mart 2016 Çarşamba 01:27
  • <asp:TextBox ID="phone" runat="server" CssClass="form-control form-control-lg" placeholder="90 555 555 55 55" ClientIDMode="Static" TextMode="Phone" />
    Bende onu kastediyorum. Şu an geliştirdiğim bir şeyden örnek satır.
    30 Mart 2016 Çarşamba 01:59
  • <asp:TextBox ID="phone" runat="server" CssClass="form-control form-control-lg" placeholder="90 555 555 55 55" ClientIDMode="Static" TextMode="Phone" />
    Bende onu kastediyorum. Şu an geliştirdiğim bir şeyden örnek satır.

    Eline sağlık bence çok güzel olmuş

    ama bunu C# da nasıl kullanabilirim nereye yazmalıyım çünkü bu şekilde hata veriyor

    30 Mart 2016 Çarşamba 02:03
  • Örnekleri web'den veriyorsunuz ama soruyu C# desktop için mi soruyorsunuz?

    Desktop için direk böyle bir şey yok bildiğim Enter ve Leave eventlarını kullanarak yapabilirsiniz. Kullanmıyorsanız TAG Özelliğini de göörünecek metin için kullanabilirsiniz.

    30 Mart 2016 Çarşamba 02:14
  • this.value = '' yazıyor işte C# karşılığı da aynen bu. 

    TextBox1.Text = ""; demekten farkı yok oradaki kodun. Ya da soruyu anlayamadım.


    30 Mart 2016 Çarşamba 06:34
  • this.value = '' yazıyor işte C# karşılığı da aynen bu. 

    TextBox1.Text = ""; demekten farkı yok oradaki kodun. Ya da soruyu anlayamadım.


    Anladım soruyu yanlış sormuşum sorun ordan kaynaklanıyor.
    30 Mart 2016 Çarşamba 08:32
  • Örnekleri web'den veriyorsunuz ama soruyu C# desktop için mi soruyorsunuz?

    Desktop için direk böyle bir şey yok bildiğim Enter ve Leave eventlarını kullanarak yapabilirsiniz. Kullanmıyorsanız TAG Özelliğini de göörünecek metin için kullanabilirsiniz.

    evet zaten orayı kullanarak yaptım. bi de soruyu yanlış sormuşum galiba. bu kodun kullanımını gördüğümde "volue"'nin resimde paylaştığım gibi tıklayınca otomatik kaybolan yazıyı direk yazıyor zannettim ama değilmiş galiba. C# da da bunun tek satırlık kod karşılığı yok demek ki. 
    30 Mart 2016 Çarşamba 08:37
  • yani şu kodlar ile sitediğim şeyi yapabiliyorum ama...

    textbox1'in enter olayına:

    if (textBox1.Text == "Sifreyi Giriniz" || textBox1.ForeColor == Color.Gray)
    {
        textBox1.Clear();
        textBox1.ForeColor = Color.Black;
    }

    textbox1'in leave olayına:

    if (textBox1.Text == "")
    {
        textBox1.Text = "Sifreyi Giriniz";
        textBox1.ForeColor = Color.Gray;
    }

    yazarsak istediğim şeyi neredeyse yakalamış oluyorum.

    Keşke textboxların properties kısmında direk böyle bir kutucuk olsa da oraya aynı text yazdığımız gibi yazabilsek ve bu işlemi yapsa iyi olurdu.





    30 Mart 2016 Çarşamba 10:38
  • yap bi tane usercontrol olsun.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    30 Mart 2016 Çarşamba 10:51
    Moderatör
  • yap bi tane usercontrol olsun.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    Bir şeyler denedim ama omadı. google ye yazıyorum user control yapımı diye sürekli kullanımı çıkıyor bir de detaylı bir kaynak bulamadım. kendim denedim mesela textbox ekliyorum adını paswordbox yapıyorum forecolor'unu gray yapıyorum enter ve leave eventlerini de düzenliyorum ama "şifreyi giriniz" yazısını yapamıyorum. onu yapmam için de bir tane daha properties ekranında text bölmesi lazım tabi adı text olmayacak başka bişey olacak bir tanede normal  text bölmesi olacak yeni text bölmesi normal textbox'un text'inden farklı olacak. mesela orata ne yazıyorsa gri renkli yazı o olacak normal text bölmesinede kullanıcının girdiği text'i yazacak.

    mesela şöyle birşeyden bahsediyorum diyelim ki userkontrol'ümüzü yaptık adı da paswordbox

    PaswordBox pasworbox = new PaswordBox ();
    pasworbox.Top = 50;
    pasworbox.Left = 70;
    pasworbox.Width = 20;
    pasworbox.TextB = "";   // burda yazan şey kullanıcının yazdığı yani siyah olan yazı 

    pasworbox.TextG = "Şifreyi Giriniz";  // burda yazan yazı ise tıklanınca kaybolacak olan yazı aynı zmanda leave yapıldığı zman paswordbox boş ise yazılacak yazı

     acaba yanlış mı yapıyorum? nasl bir yol izlemem gerek?

    bir de userkontrolu ismi pasworbox.dll şeklinde kaydediyorum sonra add referance den user kontol'ü seçiyorum ama yeniden oluşturmak için yeni user kontrol formu açılıyor. yani dosya yolu falan değil. youtubedeki video da adam yapıyordu sonra soldaki toolboxda itemlerin arasına ekleniyordu bende neden olmuyor?

    yapmaya çalıştığım dll'yi burdan indirebilirsiniz:

    http://s6.dosya.tc/server6/yyi71a/PaswordBox.dll.html
    30 Mart 2016 Çarşamba 19:32
  • İşte genel raslanan yanılgı bu. "User control yapımı" şeklinde bişey yok aslında, "textbox kullanımı", "template yapımı", vs vs. böyle şeyler yok. Class tasarımı var model var. Textbox'ta panel'de UserControl'da birer class. 

    Geçen sefer sana anlatmaya çalıştım ama atarlandın birden.

    Class ve oop kavramlarını ve yapısını iyi anlamalısın.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    31 Mart 2016 Perşembe 06:57
    Moderatör
  • İşte genel raslanan yanılgı bu. "User control yapımı" şeklinde bişey yok aslında, "textbox kullanımı", "template yapımı", vs vs. böyle şeyler yok. Class tasarımı var model var. Textbox'ta panel'de UserControl'da birer class. 

    Geçen sefer sana anlatmaya çalıştım ama atarlandın birden.

    Class ve oop kavramlarını ve yapısını iyi anlamalısın.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    Anladım çok teşekkürler bundan sonra class tasarımlarına bakıcam program yazmayı daha da kolaylaştıracak classlar yazpı burda da paylaşıcam.

    geçen seferi hatırlamıyorum ama kusura bakmayın class ve loop'u iyi araştıracağım bilgiler için tekrar teşekkürler

    31 Mart 2016 Perşembe 16:41