none
Veritabanım doğru mu eksikleri var mı sizce ? RRS feed

  • Soru

  • Merhaba , bilgisayar programcılığı öğrencisiyim , veritabanı hocam bir ödev vermiş , bende kendimce yaptım , sizce eksikleri var mı ?

    Şimdiden teşekkürler :)

    Hocanın istedikleri

    https://social.msdn.microsoft.com/Forums/getfile/633389

    Benim yaptığım veri tabanı ve diyagramı 

    https://social.msdn.microsoft.com/Forums/getfile/633390

    16 Mart 2015 Pazartesi 18:26

Yanıtlar

  • Genel olarak dogru gorunuyor. Ogrenci tablosunda Bolum_Id foreign key eksik (tbl_yonetici uzerinden baglanmis mi anlayamadim, baglandiysa o pek de dogru degil, dogrudan bolum-ogrenci iliskili belirtilenlere gore).

    Sahsen hosuma gitmeyenler (yanlis degil, sadece okunabilirligi zorlastiriyor, bir cesit "redundancy"):

    • Tablo adlarinin isimlendirmesi, garip bir sekilde, baslarina Tbl_ eklenerek yapilmis.
    • Alan adlarinda da yine ayni sekilde baslarinda gereksiz bir sekilde tablonun adi tekrarlaniyor. Sadece ID kolonlari icin kullanilmasi daha iyi olurdu.
    • Yanıt Olarak Öneren Soner KOYLU 16 Mart 2015 Pazartesi 19:32
    • Yanıt Olarak İşaretleyen hanoguz 17 Mart 2015 Salı 10:25
    16 Mart 2015 Pazartesi 18:39

Tüm Yanıtlar

  • Genel olarak dogru gorunuyor. Ogrenci tablosunda Bolum_Id foreign key eksik (tbl_yonetici uzerinden baglanmis mi anlayamadim, baglandiysa o pek de dogru degil, dogrudan bolum-ogrenci iliskili belirtilenlere gore).

    Sahsen hosuma gitmeyenler (yanlis degil, sadece okunabilirligi zorlastiriyor, bir cesit "redundancy"):

    • Tablo adlarinin isimlendirmesi, garip bir sekilde, baslarina Tbl_ eklenerek yapilmis.
    • Alan adlarinda da yine ayni sekilde baslarinda gereksiz bir sekilde tablonun adi tekrarlaniyor. Sadece ID kolonlari icin kullanilmasi daha iyi olurdu.
    • Yanıt Olarak Öneren Soner KOYLU 16 Mart 2015 Pazartesi 19:32
    • Yanıt Olarak İşaretleyen hanoguz 17 Mart 2015 Salı 10:25
    16 Mart 2015 Pazartesi 18:39
  • Haklısınız Bolum_Id koymayı unutmuşum Ogrenci tablosuna.

    Ayrıca öneriler için teşekkür ederim , uygulamaya çalışıcam :)

    Bolum_Id varmış , diyagramda tabloyu tam açmadığım için gözükmemiş,sadece ilişki ekledim Bolum_Id ' ye.
    • Düzenleyen hanoguz 16 Mart 2015 Pazartesi 19:29 Bolum_Id varmış
    16 Mart 2015 Pazartesi 19:21
  • Güzel. 100. :P Şaka bir yana canlı projelerde ne berbatlarını gördüm. Seninki gayet iyi.

    Mail Blog Web Site

    16 Mart 2015 Pazartesi 19:32
  • Sağol abi 100 için :D , kendimi geliştirmeye çalışıyorum :)

    Son hali bu

    https://social.msdn.microsoft.com/Forums/getfile/633412

    16 Mart 2015 Pazartesi 19:39