none
Database RRS feed

  • Soru

  • Merhaba abilerim, hocalarım;

    Uzun zamandır kayıt programı yapmak istiyordum. MSSQL ve  Accessde bunları yaptım  ama hepsinde karşılaştığım sorun başka bir pc'de açılmaması, ancak exe'nin yanında dbyi bulundurunca çalışması. Benim istediğim sadece exe ile database kullanmak. Bunun başka bir çözüm yolu var mıdır?

    9 Eylül 2012 Pazar 12:12

Yanıtlar

  • Tek kullanilici bir sistemden bahsediyorsan, SQLite, SQL server CE, mcObjects, eloquera, firebird, filedb ... kullanabilirsin (VFP/Access de kullanabilirsin ama tavsiye etmem). Bunlarin hemen hemen hepsinde ihtiyacin olan bir dll, sifir konfigurasyon ile ilk kullanimda veri tabani yaratilir. Yine mongodb'yi de sifir kurulumla kullanabilirsin, hatta cok kullanicili olarak.

    Cok kullanicili bir sistem dusunuyorsan, bir makine sunucu olacak, database'i oraya kuracaksin (ya da hazirlardan satin alacaksin, bir suru hosting firmasi var). Senin programinin oldugu makineye ise istemci surucu ( 'client driver' ) kurularak baglanacak. Ornek video istersen:

    http://www.youtube.com/watch?v=OnTx9rvvCO4

    4 bolumun, 1 ve 3.u SQL server sunucuda kurulumu ile istemciden erisiminin saglanmasi ile ilgili (uzgunum Ingilizce ama sozleri anlamak zorunda degilsin). 

    9 Eylül 2012 Pazar 14:38
    Yanıtlayıcı

Tüm Yanıtlar

  • Sunucuyu internette bulundurursanız sadece exe'yi taşıyarak kullanabilirsiniz. Database dosyanızı taşımaya gerek kalmaz.

    BiraşkınderyasınboylaKıyısıötemidersinBirgerçeğehizmeteyleEmeğinyitemidersin


    9 Eylül 2012 Pazar 13:04
    Moderatör
  • Peki sunucuyu internette nasıl bulundurabilirim ? Örneği var ise verebilirseniz çok makbule geçer :)
    9 Eylül 2012 Pazar 14:11
  • Sunulabilir bir örnek değil. Bir hosting firmasına bakıp alanadı filan alacaksın, lokaldeki sunucu yerine oradakini yapılandırıp kullanacaksın. Maliyeti ortalama yıllık 100 lira.

    BiraşkınderyasınboylaKıyısıötemidersinBirgerçeğehizmeteyleEmeğinyitemidersin

    9 Eylül 2012 Pazar 14:28
    Moderatör
  • Tek kullanilici bir sistemden bahsediyorsan, SQLite, SQL server CE, mcObjects, eloquera, firebird, filedb ... kullanabilirsin (VFP/Access de kullanabilirsin ama tavsiye etmem). Bunlarin hemen hemen hepsinde ihtiyacin olan bir dll, sifir konfigurasyon ile ilk kullanimda veri tabani yaratilir. Yine mongodb'yi de sifir kurulumla kullanabilirsin, hatta cok kullanicili olarak.

    Cok kullanicili bir sistem dusunuyorsan, bir makine sunucu olacak, database'i oraya kuracaksin (ya da hazirlardan satin alacaksin, bir suru hosting firmasi var). Senin programinin oldugu makineye ise istemci surucu ( 'client driver' ) kurularak baglanacak. Ornek video istersen:

    http://www.youtube.com/watch?v=OnTx9rvvCO4

    4 bolumun, 1 ve 3.u SQL server sunucuda kurulumu ile istemciden erisiminin saglanmasi ile ilgili (uzgunum Ingilizce ama sozleri anlamak zorunda degilsin). 

    9 Eylül 2012 Pazar 14:38
    Yanıtlayıcı