none
Sql Kütüphane RRS feed

  • Soru

  • Arkadaşlar kütüphane veritabanı yapıyorum.kitapAdi,KitapTürü,Yazar,ÜyeAdi, 4 tablom var bu tablolar bana yeterlimi birde kiradamı tablosu yapıcam bunu nasıl yapmam gerekir.Yardımcı olursanız şimdiden tşkler...
    21 Ocak 2012 Cumartesi 12:07

Yanıtlar

  • bir alan açın kitap'ın kiradamı değilmi değerini tutan , true false yani bit cinsinden , kiraya verildiğinden true yaparsınız kiradan gelince false bu şekilde yönetilebilir kirada olup olmama durumu
    www.gorkemozdogan.com
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 26 Ocak 2012 Perşembe 16:54
    21 Ocak 2012 Cumartesi 13:46
  • Merhabalar, okulda bununla ilgili küçük bi proje yapmıştım veritabanı şeması aşağıki gibi, tabi ne kadar doğru bilmiyorum zamanım kısıtlıydı :) umarım yardımcı olur.

     


    Eğer doğru cevap vermiş isem lütfen yanıtlandı olarak işaretleyin, yardımcı olmuş isem lütfen yardımcı olarak oylayın.
    Please mark my reply as answered if it works or vote as helpful if it gives you some idea.
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 26 Ocak 2012 Perşembe 16:54
    21 Ocak 2012 Cumartesi 13:30

Tüm Yanıtlar

  • Arkadaşlar bir yorum yazın kafanızda takılan sorular varsa cevaplayım...
    21 Ocak 2012 Cumartesi 12:55
  • Merhabalar, okulda bununla ilgili küçük bi proje yapmıştım veritabanı şeması aşağıki gibi, tabi ne kadar doğru bilmiyorum zamanım kısıtlıydı :) umarım yardımcı olur.

     


    Eğer doğru cevap vermiş isem lütfen yanıtlandı olarak işaretleyin, yardımcı olmuş isem lütfen yardımcı olarak oylayın.
    Please mark my reply as answered if it works or vote as helpful if it gives you some idea.
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 26 Ocak 2012 Perşembe 16:54
    21 Ocak 2012 Cumartesi 13:30
  • bendede 4 tane tablo var ama kiralık vericem kitapları onu nasıl yapabilirim diye düşünüyorum kitap kiradamı geri geldimi v.s...
    21 Ocak 2012 Cumartesi 13:36
  • bir alan açın kitap'ın kiradamı değilmi değerini tutan , true false yani bit cinsinden , kiraya verildiğinden true yaparsınız kiradan gelince false bu şekilde yönetilebilir kirada olup olmama durumu
    www.gorkemozdogan.com
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 26 Ocak 2012 Perşembe 16:54
    21 Ocak 2012 Cumartesi 13:46
  • Benim izlediğim yol şuydu, dönüş tarihine aldındıktan 2 hafta sonraki tarihi atamıştım. Kitap geri teslim edildiğinde de tarihi güncellemiştim. Eğer dönüş tarihi bu günün tarihinden büyükse hala kirada, değilse iade edilmiştir.
    Eğer doğru cevap vermiş isem lütfen yanıtlandı olarak işaretleyin, yardımcı olmuş isem lütfen yardımcı olarak oylayın.
    Please mark my reply as answered if it works or vote as helpful if it gives you some idea.
    21 Ocak 2012 Cumartesi 13:49
  • kodları duruyormu hala peki .....sorun olmazsa verirmisin..

     

    21 Ocak 2012 Cumartesi 13:50
  • dediğin yöntem nette bulabilirmyim...
    21 Ocak 2012 Cumartesi 13:53
  • Projeyi linkte bulabilirsin, umarım yardımcı olur. Administrator paneli için default olarak isim = 1, şifre 1.

    Eğer doğru cevap vermiş isem lütfen yanıtlandı olarak işaretleyin, yardımcı olmuş isem lütfen yardımcı olarak oylayın.
    Please mark my reply as answered if it works or vote as helpful if it gives you some idea.
    21 Ocak 2012 Cumartesi 14:08
  • sql kısmı yokmu aradım hocam bulamadım..
    21 Ocak 2012 Cumartesi 14:29
  • BookTrace formunda kaydetme butonun altında ya da UserStatus formunun kodlarını incelersen orada da bulabilirsin.
    Eğer doğru cevap vermiş isem lütfen yanıtlandı olarak işaretleyin, yardımcı olmuş isem lütfen yardımcı olarak oylayın.
    Please mark my reply as answered if it works or vote as helpful if it gives you some idea.
    21 Ocak 2012 Cumartesi 14:45
  • o da bi yöntem tabi ki . ama genel olarak tercih edilen yöntem bit olarak tutmaktır.ingilizce değişken isimlendirmesi  isActive,isLogin gibi soru cümlecikleri şeklinde tutulur ( best Practice olarak ) illa bu tarz bir isimlendirme yapma zorunluluğu yoktur .Türkçeleştirildiğinde aktif mi  , login mi  gibi .

     

    Burada önemli olan soruya aldığımız cevabın kaç tane olduğudur. Sizin durumunuzda kitabın kiralanma durumuna verilecek iki cevap var "kirada ", "kirada değil " . o yüzden bit olarak tutulması hem doğru veri tipi kullanmak adına daha tercih edilen bir yöntem. zira bit olarak temsil edildiğinde 1 byte yer kaplayan bir değişken dateTime olarak tutulduğunda 8 byte yer tutar.Bunun yanında sizin yönteminizde ekstra bir kontrol  dönüştarihi>kiratarihi gibi bir karşılaştırma daha yapmak gerekir. Anektod olarak yazmak istedim .  İyi çalışmalar


    www.gorkemozdogan.com
    28 Ocak 2012 Cumartesi 19:44
  • Kitabın alım tarihi ve geri veriliş tarihi mecburen kayıtlarda tutuluyorsa ekstradan yeni bir sütun açmaya gerek yok diye düşünüyorum, ama tarihler önemli değilse isActive gibi bir sütun işinizi hayli hayli görür. İki yapıyı da aynı anda kullanmak sakıncalı olabilir. Uç bir örnek olarak 3 ile 5'î kayıtlarda tutuyorsan toplamı olan 8'i diğer sütuna yazmaya gerek yok ki.
    Eğer doğru cevap vermiş isem lütfen yanıtlandı olarak işaretleyin, yardımcı olmuş isem lütfen yardımcı olarak oylayın.
    Please mark my reply as answered if it works or vote as helpful if it gives you some idea.
    28 Ocak 2012 Cumartesi 21:17
  • katılıyorum söylediklerinize. eğer o tarih değerleri mecburen tutuluyorsa uygulama katmanında bir karşılaştırma yaparak kitabın statüsü bulunabilir. bir başka bakışta eğer bir kitabın geri veriliş tarihi yok ise kitap kiradadır diye çıkarım yapılabilir.Tabi ki bu yine kurguya bağlı. Kitap ödünç verildiği anda geri dönüş tarihi hesaplanıp ilgili alana yazılıyorsa bu yöntem çalışmayacaktır. burda karar verirken programın isterleri göz önüne alınmalı ona göre bir yöntem belirlenmeli.Ceza uygulaması yapılacak ise tarih tutmakta fayda var bence . Diğer koşulda kitabın ne zaman alınıp verildiği önemli değil ise bit türünden bir alanla bu bilgi tutulabilir.
    www.gorkemozdogan.com
    28 Ocak 2012 Cumartesi 22:08