none
siteye 4 dil destegi eklemek RRS feed

  • Soru

  • Asp.net te hazırladığım siteme 4 adet dil butonu ekleyip, sitemi 4 dile çevirmek istiyorum, nasıl yapabilirim, detaylı anlatabilirseniz çok sevinirim.
    20 Mayıs 2013 Pazartesi 05:48

Yanıtlar

Tüm Yanıtlar

  • http://sdrv.ms/Z6XeM2 burada Internationalization isimli örneğimi incelermisiniz.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com
    MCC


    20 Mayıs 2013 Pazartesi 06:30
    Moderatör
  • Çok çok teşekkür ederim sayın Önay YALCINER,

    diğer dilleri eklemek için, buton ekleyip aşağıda yazılan kodu uygulayacağım değilmi, Session["culture"] = "en-US"; diğer dillerin kısaltılmış isimlerinide verebilirmisiniz, yoksa her dil için Resources.en-US.resx gibi bir sayfamı hazırlamamız gerekecek?

     protected void LinkButtonEnglish_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            Session["culture"] = "en-US";
            Response.Redirect("~/");
        }

    Mesajı yazdıktan sonra denemelerle anladığım kadarıyla, sayfalar içerisine yazılan yazıların, ingilizce karşılıklarını ilgili sayfaya kaydetmemiz gerekiyormuş, bunun daha kolay yolu yok mu sayın hocalarım, benim yapacağım siteye son kullanıcı muhtelif zamanlarda bilgi eklemeler yapacak her seferinde ben o eklediklerinin ingiliz ce karşılıklarını mı girmem gerekecek?
    • Düzenleyen akd27 20 Mayıs 2013 Pazartesi 08:20
    20 Mayıs 2013 Pazartesi 07:52
  • Bu örnek sabit textler için geçerli. Dinamik verilerinizi database'e kaydedeceğinizden dil ayrımını orada yapmanız gerekiyor. Burada http://social.msdn.microsoft.com/Forums/tr-TR/aspnettr/thread/d705c14e-51f0-4d0c-994f-4482d5f0fc68 örneği tartışıyoruz.

    Dil kodlarının listesine http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.globalization.cultureinfo(v=vs.71).aspx buradan ulaşabilirsiniz. 

    Evet her dil için bir resx dosyası oluşturmalısınız, Dikkat etmeniz gereken dosya isminin yapısı kurala uygun olmalı yani Resources.<dil kodu>.resx şeklinde olmalı.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com
    MCC

    20 Mayıs 2013 Pazartesi 12:12
    Moderatör
  • Bunun Bir Çok Yolu Var Kendi Kullandığım Sistemi Sana tarif Edeyim SQL de veri tiplerini NVARCHAR Olarak Belirle ve her dil için veri tabanında ilgili tablonun satırlarına hücreler aç dil butonlarını seçtirken filtrele gayet basit bişey.

    20 Mayıs 2013 Pazartesi 13:22
  • Teşekkürler arkadaşlar, ben tam anlamadım bu olayı, dolayısıyla vazgeçiyorum...
    21 Mayıs 2013 Salı 08:20
  • Yapamamak ayıp değil, ama vazgeçmek yakışmaz yazılımcıya bence..

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com
    MCC

    21 Mayıs 2013 Salı 08:54
    Moderatör