none
Web Serviste if bloğu ? RRS feed

  • Soru

  • Merhaba

    Merhaba 
    
    Program web serviste aşağıdaki kodlar var. Web Serviste bulunan aşağıdaki olay break point koyunca her if ve else ikisine birden giriyor. Neden olabilir ? envanter null olduğu zaman sadece if e girip else ye girmemesi için ne yapmak gerekiyor?  
    
    if (envanter == null)
                    {
                        throw new FaultException("Kayıt Null.");//Kayıt Null olduğu için buraya geliyor
                    }
                    else
                    {
                       //Breakpointte veya çalışırken envanter null olmasına rağmen buraya da geliyor.
    
                    }

    14 Ocak 2014 Salı 13:10

Yanıtlar

  • Keşke kodun tamamını yazsaymışsınız. try catch bloğundan yeni bahsetmişsiniz.

    try bloğunun içindeki if bloğunda envanter==null ise bir exception fırlatıyorsunuz, buradan sonra da catch'de bu exception'u yakalıyorsunuz ve yukarıda yazdığınıza göre messagebox hata mesajını çıkarıyor. Sorun yok yani.

    Okuduğum kadarıyla böyle yorumluyorum, ama bence kodu açıkça yazın, catch de neyi yakalıyorsunuz, başka işlem var mı anlarız.


    Savaş Murat Alkım - MCT, MCSD, MS, MCPS, PMP

    14 Ocak 2014 Salı 14:47

Tüm Yanıtlar

  • Yalnız öyle bir şey olmaz. Yani ya if e girer yada else ye... Envanter dediğin nedir ?

    İyi Çalışmalar. Cihangir SUR [cihangirsur@hotmail.com]

    14 Ocak 2014 Salı 13:16
    Yanıtlayıcı
  • Web Servis de bu kodlar. Breakpoint ile if de durduruyorum. F11 ile devam ettiriyorum. hem if e hem de else ye giriyor. envanter ise null dur.
    14 Ocak 2014 Salı 13:28
  • Eğer if e girseydi sana hata fırlatırdı. Demek ki if e girmiyor. Yanlışın var !

    İyi Çalışmalar. Cihangir SUR [cihangirsur@hotmail.com]

    14 Ocak 2014 Salı 13:33
    Yanıtlayıcı
  • mesaj fırlatmıyor fakat F11 ile adım adım giderken o kodun üzerinden geliyor. Ve mesaj olarak web servis üzerinde yazıyor. Fakat Windows Ce cihazında mesaj çıkmıyor. else düştükten sonra try dan catche gidiyor ve catch deki hatayı veriyor. Yani aslında şu şekilde

    try

    {

    Servise giden kod burada. Benim yazdığım if bloğu ise serviste çalışıyor.

    }

    catch (...)

    {

    Buradaki mesabox hatasını veriyor.

    }

    14 Ocak 2014 Salı 13:49
  • Keşke kodun tamamını yazsaymışsınız. try catch bloğundan yeni bahsetmişsiniz.

    try bloğunun içindeki if bloğunda envanter==null ise bir exception fırlatıyorsunuz, buradan sonra da catch'de bu exception'u yakalıyorsunuz ve yukarıda yazdığınıza göre messagebox hata mesajını çıkarıyor. Sorun yok yani.

    Okuduğum kadarıyla böyle yorumluyorum, ama bence kodu açıkça yazın, catch de neyi yakalıyorsunuz, başka işlem var mı anlarız.


    Savaş Murat Alkım - MCT, MCSD, MS, MCPS, PMP

    14 Ocak 2014 Salı 14:47