none
Sql Server 2008 Otomatik sayıyı elle değiştirme RRS feed

Tüm Yanıtlar

  • Tabiki mümkün dbcc checkident diye bir fonksyion var burada ve burada örnek verilmiş nasıl yapman gerektiğine dair.

    Kolay gelsin.

    3 Eylül 2014 Çarşamba 07:05
  • Keşke database nedir? veri bütünlüğü , foreign key, replication nedir? bir araştırsanız/öğrenseniz de bu sorunun ne kadar yersiz olduğunu anlayabilseniz...

    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    3 Eylül 2014 Çarşamba 08:32
    Moderatör
  • Önay abiye kesinlikle katılıyorum. Neden bu alanı normal bir şekilde değiştiremiyorsunuz hiç düşündünüz mü ? Bunları araştırın bencede.

    oguzkurtcuoglu.com


    3 Eylül 2014 Çarşamba 08:41
  • otomatik sayıyı mutlaka elle vermem gerekiyor.
    10 Eylül 2014 Çarşamba 15:57
  • İlla ben elle giriş yapacam diyorsan tablona yeni bir alan ekle. Orayı kullan.

    Örnek; FaturaID - FaturaNo

    //Kullanım ve ilişkilendirme FaturaID'ye göre, Gösterim FaturaNo'ya göre

    Siz büyük ihtimalle sunum katmanında ID alanını da gösteriyorsunuz.1,2,3,4... sıra numarası olsun düşüncesiyle. Böyle ise ID alanı bunun için kullanılmaz.

    Sıra Numarası için verileri çektiğin sorgunu aşağıdaki gibi yapabilirsin.

    "SELECT row_number() over(order by ID) AS SıraNumarasi, * FROM TabloAdi"

    //Herşeyden önemlisi Önay Hocanın söylediklerini uygulayın. Veritabanı modelinizdeki mantık hatasını çok daha iyi kavrayabilirsin.


    Fatih GÜRSOY

    10 Eylül 2014 Çarşamba 18:46
  • foreign key kullandğın zaman veri bütünlüğünü sağlamış olursun ve doğal olarak örneğin alltında 10 adet ürün olan bir laptoplar kategorisini silemezsin buna izin vermez ilişki var olduğu için.

    Eğer sildiğin bir ürün ise geri ekler düzeltirsin ancak kategoriyi silersen altında ki ürünlere erişim sağlayamazsın. Bu durumda sana derman olacak şey foreign key, yapısıdır. Management Studio ile Diagram kısmından da kolayca ayarlayabilirsin sürükle bırak ile. 

    Veri bütünlüğü bu kadar gevşek bırakılırsa sonunda bütük karmaşalara sebep olabilir.

    Kolay gelsin.

    13 Eylül 2014 Cumartesi 06:28
  • Elle verirsen adi otomatik artan sayi olmaz. Elle gireceksen yeni alan ekle. Son derece basit. Mevcut otomatik artan sayiyi yeniden 45'ten baslatacak isen Berdann'in dedigini yap DBCC CHECKIDENT kullan:

    DBCC CHECKIDENT ("tabloAdi", RESEED, 44)

    Not: Bu arada foreign key var diye bir kategoriyi silemezsin diye bir sey yok. Eksik bilgi olmus. Altindakileri zaten normal olarak silersin.

    Kategorinin kendisini ise "sadece varsayilan RI kuralina gore" silemezsin. Kategorinin silinmesi de uyguladigin RI kuralina gore mumkun tabii ki.

    13 Eylül 2014 Cumartesi 12:01