none
SQL den veri cekmek? RRS feed

  • Soru

  • Hocam  Hizmet tabanlı veritabanı kullanıyorum visual studio da .Sorun şu bir tablo var ve bu tablodan datagride verilerimi çekmem lazım lakin datagridde hali hazırda 3 tane sütun var yani verileri tam bu sütünları dolduracak şekilde çekmem lazım;

    Böyle yapınca ; 

    DataTable a = new DataTable();
                SqlConnection baglanti = new SqlConnection("");
                baglanti.Open();
                SqlCommand komut = new SqlCommand("", baglanti);
                SqlDataAdapter adaptor = new    SqlDataAdapter(komut);
    
                adaptor.Fill(a);
                dataGridView1.DataSource = a;
                baglanti.Close();

    zaten hali hazırda 3 tane sütun olan datagride 3 sütun daha ekliyor.Nasıl çözeriz bu sorunu?Yani Columns clear yapıp çeksem boyları ayarları falan hepsi kayboluyor haliyle sonra onları düzenleyecek kodlar yazmak gerekiyor.Var mı veriyi daha düzenli çekebilmenin yolu yoksa böyle yaz boz işimi yapıcaz.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

    NOT:komut ve bağlantı stringlerini kalabalık yapmasın diye sildim onlarda bir mevzu yok.

    8 Mart 2017 Çarşamba 20:01

Yanıtlar

  • Bound bağlamak demek. gridview da 3 kolon var diyorsunuz ya. O kolonlar db'de hangi alanlara bağlanmış durumda?

    Gridview'ı tıkladığınızda sağ üst köşesinde siyah küçük bir ok çıkar. Oradan edit columns dediğinizde eklenen kolonları görürsünüz. Özzzellikler kısmında ise dataPropertyName yazar. Oradaki değerler ile db'de alan isimleri birebir uyuşuyor mu?


    pgnchess.com

    dergikapaklari.com

    8 Mart 2017 Çarşamba 21:26

Tüm Yanıtlar

  • Grid özelliklerinde 

    AutoGenerateColumns="false"

    yapın ve sadece 3 kolonu çekin.


    pgnchess.com

    dergikapaklari.com

    8 Mart 2017 Çarşamba 20:05
  • Hocam ,

    Datagrid1 properties / data / application settings / AutoGenerateColumns = none yazıyordu

    tıklıyorum default value true  onu false yapıp ok diyorum sonuç ;

    " is not valid setting name . Settings name must be valid  identifier 

    Şeklinde hata alıyorum , tam olarak kavrayamadım durumu :) 

    8 Mart 2017 Çarşamba 20:16
  • pardon benim hatam. web olarak düşündüm. O zaman şöyle diyeyim 3 tane kolon var diyorsunuz ya. Onların Boundları doğru mu? Ve db'den sadece bu üç kolonu çekiyorsunuz değil mi?

    pgnchess.com

    dergikapaklari.com

    8 Mart 2017 Çarşamba 20:49
  • Hocam çekme işinde sıkıntı yok bu arada kodla değiştirdim false yaptım ama bu seferde kayıt gelmedi.

    Şimdi databaseden kayıtlar güzelce çekiliyor sorun yok istediğim bunları sütunların içine çekmek.

    Datagridde 3 sütun var 

    databaseden çekilen 3 sütun var.

    8 Mart 2017 Çarşamba 20:54
  • Kod ve dizaynı görmeden bir şey söylemek zor. Dediğim gibi Bound işinde hata yapıyor olabilirsiniz. 

    pgnchess.com

    dergikapaklari.com

    8 Mart 2017 Çarşamba 21:11
  • bound derken kasıt nedir?

    Size attığım bu kod dışında hiçbir kod veriyi çekerken çalıştırılmıyor.Yani sizin gördüğünüz yerde hata yoksa yoktur.Oturdum bekliyorum sorun hala güncel ve çözüm bulmuş değil 2-3 e kadar buradayım HELP :D

    8 Mart 2017 Çarşamba 21:19
  • Bound bağlamak demek. gridview da 3 kolon var diyorsunuz ya. O kolonlar db'de hangi alanlara bağlanmış durumda?

    Gridview'ı tıkladığınızda sağ üst köşesinde siyah küçük bir ok çıkar. Oradan edit columns dediğinizde eklenen kolonları görürsünüz. Özzzellikler kısmında ise dataPropertyName yazar. Oradaki değerler ile db'de alan isimleri birebir uyuşuyor mu?


    pgnchess.com

    dergikapaklari.com

    8 Mart 2017 Çarşamba 21:26
  • Bak şimdi birbirimizi anladık süpersin sen Çok teşekkürler Yeni ve çok güzel bir şey öğrenmiş oldum mutlu oldum ya :D :D
    8 Mart 2017 Çarşamba 21:30