none
List içerisinden gelen veriyi 3 er li satır yapmak RRS feed

  • Soru

  • Merhabalar,

    C#, List içerisindeki verileri 3 erli bir şekilde yan yana gelmesi kaydı ile ve aralarına istemiş olduğum PathLeft ile boşlukları ekleyerek başka bir list değişkenime atmak istiyorum bunun için nasıl bir metot kullanabilirim.

    Basit bir örn. Orjinal örn de parametre kullanmaktayım.

    public List<string> isimler()
            {
                List<string> ad = new List<string> { "Ahmet", "Mehmet", "Hüseyin", "Yusuf", "Dilek", "Ertuğrul" };
                return ad;
            }
            public void ad()
            {
                List<string> isim = isimler();
                string x = "";
                foreach (var item in isim)
                {
                    x = "Ahmet     Mehmet    Hüseyin"; // Ben buraya ayırmak yani tek satıra çekmek istediğim şekli 
    yazdım kafa karıştırmasın x = "Yusuf Dilek Ertuğrul"; } List<string> ayrilanisimler = new List<string>(); ayrilanisimler.Add(x); }


    • Düzenleyen csharpp 10 Kasım 2016 Perşembe 13:49
    10 Kasım 2016 Perşembe 13:49

Yanıtlar

  • Bu da Generic olan versiyon;

    public IEnumerable<IEnumerable<T>> TabloYap<T>(IEnumerable<T> Liste, int Kolon = 1)
    {
    	for(var satır = 0; satır < Math.Ceiling(Liste.Count() / (float)Kolon); satır++)
    		yield return Liste.Skip(satır * Kolon).Take(Kolon);
    }
    


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen csharpp 14 Kasım 2016 Pazartesi 06:58
    11 Kasım 2016 Cuma 10:22
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • Merhabalar,

    C#, List içerisindeki verileri 3 erli bir şekilde yan yana gelmesi kaydı ile ve aralarına istemiş olduğum PathLeft ile boşlukları ekleyerek başka bir list değişkenime atmak istiyorum bunun için nasıl bir metot kullanabilirim.

    Basit bir örn. Orjinal örn de parametre kullanmaktayım.

    public List<string> isimler()
            {
                List<string> ad = new List<string> { "Ahmet", "Mehmet", "Hüseyin", "Yusuf", "Dilek", "Ertuğrul" };
                return ad;
            }
            public void ad()
            {
                List<string> isim = isimler();
                string x = "";
                foreach (var item in isim)
                {
                    x = "Ahmet     Mehmet    Hüseyin"; // Ben buraya ayırmak yani tek satıra çekmek istediğim şekli 
    yazdım kafa karıştırmasın x = "Yusuf Dilek Ertuğrul"; } List<string> ayrilanisimler = new List<string>(); ayrilanisimler.Add(x); }


    Bunu yapmandaki amaç nedir? Amacını söyle ki belki yapmak istediğin şey için mutlaka daha kolay çözümler vardır.

    .Net Developer


    11 Kasım 2016 Cuma 09:11
  • void Main()
    {
    	List<string> isimler = new List<string> { "Ahmet", "Mehmet", "Hüseyin", "Yusuf", "Dilek", "Ertuğrul", "Can", "Cem", "Arzu", "Kaan", "Tamer", "Ertuğrul", "Şebnem", "Samet"};	
    	ÜçerliSırala(isimler).Dump();
    }
    
    public IEnumerable<string> ÜçerliSırala(IEnumerable<string> Liste)
    {
    	for(var satır = 0; satır < Math.Ceiling(Liste.Count() / 3.0); satır++)
    	    yield return string.Join(" ", Liste.Skip(satır * 3).Take(3));
    }


    11 Kasım 2016 Cuma 09:48
    Moderatör
  • Bu da Generic olan versiyon;

    public IEnumerable<IEnumerable<T>> TabloYap<T>(IEnumerable<T> Liste, int Kolon = 1)
    {
    	for(var satır = 0; satır < Math.Ceiling(Liste.Count() / (float)Kolon); satır++)
    		yield return Liste.Skip(satır * Kolon).Take(Kolon);
    }
    


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen csharpp 14 Kasım 2016 Pazartesi 06:58
    11 Kasım 2016 Cuma 10:22
    Moderatör
  • Veriyi bir text e yazdırıyorum Aykut abi
    12 Kasım 2016 Cumartesi 06:38
  • Önay abi Generic olan ı deniyorum fakat veriyi çekemedim.

    Almaya çalıştığım olaylar,

     var l = TabloYap<POS_URUNGRUP_ENTITY>(GRUP_LIST());

    Or

    foreach (var item in TabloYap(GRUP_LIST()))
                       {
                       }
    Sonuç bana bunu döndürüyor.


    12 Kasım 2016 Cumartesi 07:21
  • IEnumerable o, ToList() ini alıp denedin mi? birde default kolon 1, onu 3 yap dene. Birde GRUP_LIST() boş olabilir mi?

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    12 Kasım 2016 Cumartesi 13:09
    Moderatör
  • Dediğiniz gibi oldu Önay abi tolist yaptım sorun kalmadı çok teşekkür ederim.
    14 Kasım 2016 Pazartesi 06:59