none
SQL'e internet IP ile bağlanma RRS feed

Yanıtlar

  • Merhaba, umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.

    Öncelikle bağlanmak istediğin Sql Server'ın bulunduğu sistemin modeminde Nat ayarları yapılmış olması lazım. 1433 nolu porttan bağlanacaksanız onunla ilgili yönlendirme ve güvenlik duvarı ayarlamalarını yapmanız gerekir. Sonrasında Sql Server Configuration Manager 'den TCP/IP statüsünü Enabled olarak değiştirmeniz  ve IP Adress sekmesinden de bağlanacağınız port numarasını vermeniz yeterli olacaktır.

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Burak ORDU 8 Temmuz 2014 Salı 06:59
    2 Temmuz 2014 Çarşamba 14:43

Tüm Yanıtlar

  •   <add name="baglanti" connectionString="Data Source=ipAdres;Initial Catalog=VeriTabaniAdi;Persist Security Info=True;User ID=kullaniciAdi;Password=sifre;" providerName="System.Data.SqlClient" />

    Burada başka connectionstringler de var.


    Mail Gönder


    • Düzenleyen Soner KOYLU 2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:36
    2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:35
  • ConnectionString doğru fakat benim SQL server'ın kurulu olduğu bilgisayarda nasıl bir ayarlama yapmam gerekir?
    2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:38
  • Selamu Aleyküm

    SQL server adresine local IP ile değil de internet IP adresi ile nasıl bağlanabilirim?

    Şimdiden Teşekkürler.

    MSSQL bir hosting firmasında değilse, local sisteminizden değil, dışarıdan bağlananlar olacaksa, donanımsal ayarlamalarda yapılmalı. Örneğin 1433 portunun modem yada Firewall'dan sql server'ın olduğu bilgisayara yönlendirme gibi. Bu yönlendirmeler yapıladıktan sonra Soner bey'in verdiği gibi ConnectionString'inize IP verebilirsiniz. 

    İletişim

    2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:38
  • Merhaba, umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.

    Öncelikle bağlanmak istediğin Sql Server'ın bulunduğu sistemin modeminde Nat ayarları yapılmış olması lazım. 1433 nolu porttan bağlanacaksanız onunla ilgili yönlendirme ve güvenlik duvarı ayarlamalarını yapmanız gerekir. Sonrasında Sql Server Configuration Manager 'den TCP/IP statüsünü Enabled olarak değiştirmeniz  ve IP Adress sekmesinden de bağlanacağınız port numarasını vermeniz yeterli olacaktır.

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Burak ORDU 8 Temmuz 2014 Salı 06:59
    2 Temmuz 2014 Çarşamba 14:43