none
view tablolarım RRS feed

  • Soru

  • Entity framework ile bir proje oluşturdum. databasemde view taablolarım vardı ve bunları entity frameworkle içeri aldım. Proje başlangıcında database oluşturuyorum. Ancak bütün view tablolarımı normal tablo olarak kaydetmiş. Bunları view olarak nasıl kaydederim. Nerde yanlış yaptım?
    13 Temmuz 2012 Cuma 17:15

Yanıtlar

  • Bu şekilde örneğin veritabanı oluşturdum ve nesneleri EF üzerinde sürekleyerek çalışmaya devem ettin. Veritabanı oluşturma script oluşturdum. Söz konusu script dosyasını Executestrocommand fonksiyonuna verdim. fonksiyonu çağırdığında veritabanı sunucusunda sql script çalıştırılacak ve script içerisinde olan tanımlanmış olan nesneler yaratılacaktır.

    Software and Database Consultant | www.ibrahimatay.org | Twitter : @ibrahim_atay

    • Yanıt Olarak İşaretleyen facia026 31 Ağustos 2012 Cuma 11:37
    31 Ağustos 2012 Cuma 11:33

Tüm Yanıtlar

  • Merhabalar,

    EF ile uygulama içerisinde bulunan classes database içerisine tablo olarak oluşturabilirsiniz. fakat dinamik olarak EF ile view nesnelerini oluşturamaz. Database Model template içeriğine bakacak olursanız, uygulama içerisine taşımış olduğunuz view nesnelerine birer tablo gibi nitelendirildiğini göreceksiniz. Söz konusu problemi t4 template ile çözebilirsiniz.  


    Software and Database Consultant | www.ibrahimatay.org | Twitter : @ibrahim_atay

    31 Ağustos 2012 Cuma 10:33
  • Öncelikle teşekkür ederim. Konu baya eskidi ama dediğiniz gibi o view leri tabloya dönüştürüyor. kendi sistemimde bir sorun olmuyor ama başkasının bilgisayarında uygulama yüklendiğinde normal tablo gibi davranıyor ve benim yaptığım işlemler çöp oluyor

    31 Ağustos 2012 Cuma 10:51
  • Bir sql script hazırlayarak problemi çözebilirsiniz. Context nesnesi üzerinde gelen executestorecommand fonksiyonu sayesinde database server üzerine script kurabilirsiniz.

    context.ExecuteStoreCommand(<tsql script path>); 


    Software and Database Consultant | www.ibrahimatay.org | Twitter : @ibrahim_atay


    31 Ağustos 2012 Cuma 11:13
  • Yani bu şekilde direk view veya stored prosedur oluşturabilirim. Doğrumu anladım?
    31 Ağustos 2012 Cuma 11:26
  • Bu şekilde örneğin veritabanı oluşturdum ve nesneleri EF üzerinde sürekleyerek çalışmaya devem ettin. Veritabanı oluşturma script oluşturdum. Söz konusu script dosyasını Executestrocommand fonksiyonuna verdim. fonksiyonu çağırdığında veritabanı sunucusunda sql script çalıştırılacak ve script içerisinde olan tanımlanmış olan nesneler yaratılacaktır.

    Software and Database Consultant | www.ibrahimatay.org | Twitter : @ibrahim_atay

    • Yanıt Olarak İşaretleyen facia026 31 Ağustos 2012 Cuma 11:37
    31 Ağustos 2012 Cuma 11:33