none
bu sql kodunda hata nerde ? 1 aydir ugrasiyorum RRS feed

  • Soru



  • Merhaba Arkadaslar. Sorunum soyle

    bu sql kodunu access queryde calisdiriyorum normal gosteriyor ama vb.net de yazdigim zaman tum bakiyeler 0.00

    gosteriyor. Nasil yapa biliriz ki resimdekinin aynisini asagidaki sql kodu ile ala bilelimResimdeki gibi bir sonuc almak istiyorum ama alamiyorum Bakiyelerde 0 gosteriyor


    SELECT Carihesaplar.cariid, Carihesaplar.carihesap, Sum(IIf([cikanpara] Is Null,0,[cikanpara])-IIf([girenpara] Is Null,0,[girenpara])) AS bakiye
    FROM Carihesaplar LEFT JOIN Budce ON Carihesaplar.cariid = Budce.idcari
    GROUP BY Carihesaplar.cariid, Carihesaplar.carihesap



    • Düzenleyen sahib745 25 Temmuz 2013 Perşembe 05:58
    25 Temmuz 2013 Perşembe 05:56

Yanıtlar

  • arkadaslar  vb.net de  kullaniyorum bu kodu zaten Kod calisiyor    Kod calisiyor ama bakiyede 0.00 veriyor . Beni ugrasdiran  olayda zaten bu

    SELECT Carihesaplar.cariid, Carihesaplar.carihesap, Sum(IIf([cikanpara] Is Null,0,[cikanpara])-IIf([girenpara] Is Null,0,[girenpara])) AS bakiye
    FROM Carihesaplar LEFT JOIN Budce ON Carihesaplar.cariid = Budce.idcari
    GROUP BY Carihesaplar.cariid, Carihesaplar.carihesap

    Vb.Net te bu sorguyu nasıl çalıştırıp değer çekiyorsunuz bunu görmek lazım zira yanlışlıkla son kayıt olan Hasan adlı cari nin bakiyesini değerlendiriyor da olabilirsiniz.
    • Yanıt Olarak İşaretleyen sahib745 25 Temmuz 2013 Perşembe 18:28
    25 Temmuz 2013 Perşembe 15:03

Tüm Yanıtlar

  • Vb.net tarafındaki kodunuzu ve ekranda yaptıklarınız paylaşmayı unutmuşsunuz sanırım.
    25 Temmuz 2013 Perşembe 06:18
  • vb kodu yok ancak grid kullanıyorsun sanırım,,, kolonların field,format type alanları kontrol ettinmi

    ve gride bind etmeden önce sql den gelen bilgiyi debug da baktınmı bilgi gelmişmi

    25 Temmuz 2013 Perşembe 08:11
  • arkadaslar  vb.net de  kullaniyorum bu kodu zaten Kod calisiyor    Kod calisiyor ama bakiyede 0.00 veriyor . Beni ugrasdiran  olayda zaten bu

    SELECT Carihesaplar.cariid, Carihesaplar.carihesap, Sum(IIf([cikanpara] Is Null,0,[cikanpara])-IIf([girenpara] Is Null,0,[girenpara])) AS bakiye
    FROM Carihesaplar LEFT JOIN Budce ON Carihesaplar.cariid = Budce.idcari
    GROUP BY Carihesaplar.cariid, Carihesaplar.carihesap

    25 Temmuz 2013 Perşembe 09:47
  • Bu durumda konu vb.net değil, sql server forumunun konusu oluyor.
    • Yanıt Olarak İşaretleyen sahib745 25 Temmuz 2013 Perşembe 18:28
    • Yanıt İşaretini Geri Alan Ali Rıza İnceoğlu 26 Temmuz 2013 Cuma 08:08
    25 Temmuz 2013 Perşembe 14:48
  • arkadaslar  vb.net de  kullaniyorum bu kodu zaten Kod calisiyor    Kod calisiyor ama bakiyede 0.00 veriyor . Beni ugrasdiran  olayda zaten bu

    SELECT Carihesaplar.cariid, Carihesaplar.carihesap, Sum(IIf([cikanpara] Is Null,0,[cikanpara])-IIf([girenpara] Is Null,0,[girenpara])) AS bakiye
    FROM Carihesaplar LEFT JOIN Budce ON Carihesaplar.cariid = Budce.idcari
    GROUP BY Carihesaplar.cariid, Carihesaplar.carihesap

    Vb.Net te bu sorguyu nasıl çalıştırıp değer çekiyorsunuz bunu görmek lazım zira yanlışlıkla son kayıt olan Hasan adlı cari nin bakiyesini değerlendiriyor da olabilirsiniz.
    • Yanıt Olarak İşaretleyen sahib745 25 Temmuz 2013 Perşembe 18:28
    25 Temmuz 2013 Perşembe 15:03
  • Arkadaslar cok sagolun  . Kod calisiyormus  sorun  gridviewden  kaynaklaniyormus  Qusura bakmiyin . 
    25 Temmuz 2013 Perşembe 18:28