none
DirectX RRS feed

Yanıtlar

  • WPF araştırmanızı tavsiye ederim.

    WPF'le yapılmış bazı formlar 

    Form 1

    Form 2

    Form 3

    Form 4

    Form 6


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft urunleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ucretsiz sunmaktadır. Bu icerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk ustlenildiği anlamına gelmez. Iletişim: Mail Gönder

    6 Ocak 2014 Pazartesi 11:18
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • WPF araştırmanızı tavsiye ederim.

    WPF'le yapılmış bazı formlar 

    Form 1

    Form 2

    Form 3

    Form 4

    Form 6


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft urunleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ucretsiz sunmaktadır. Bu icerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk ustlenildiği anlamına gelmez. Iletişim: Mail Gönder

    6 Ocak 2014 Pazartesi 11:18
    Moderatör
  • Cevap için teşekkür ederim.WPF yi biliyorum vede giriş yapmış bulunmaktayım.Yani bu tür tasarımlar nasıl yapılıyor.Bu pencereler butonlar checkler directx ile çizdirilip componenet halinemi getiriliyor.Bu tasarımlar ne ile ekrana getirtiliyor bunu merak etmiştim.Tekrar cevap için teşekkürler.Selametle...
    6 Ocak 2014 Pazartesi 11:25
  • xaml adı verilen biçimde tarif edilen componentler runtimede directx tarafından render ediliyor. Temel mantık bu.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com
    MCC

    6 Ocak 2014 Pazartesi 11:52
  • Bilgi için teşekkür ederim Önay bey.Peki ben kendi tasarımımı bir componenet haline getirmek istersem nasıl yapabilirim.Yine directx ile mi çizdirmem gerekir bunu.Bir de misal ben bir rprogressbar tasarladım bunu (anladığım kadarı ile directx ile çizdirip render edicem) directx ile ekrana çizdirdim.Peki bunun saniyede bir yada farklı zamanlarda artıp azaltmayı istersem bunu nasıl gerçekleştirilir.Tekrar ekran silinip bu sefer yeni değere göre mi çizim yaptırılıp render edilecek.

    Birde yukarıda da belirtmiştim ben normal bir c# de winforma directx ile çizim yaptırabilirmiyim biraz araştırdım bu mümkün değil gibi.Teşekkürler tekrardann.....
    6 Ocak 2014 Pazartesi 12:11
  • Bahsettiğiniz tüm konuları WPF kendisi zaten otomatik olarak yapıyor. C#'ta çizdirmek gereksiz zaman kaybı ve aşırı derecede fazla / gereksiz kod anlamına geliyor. WPF en mantıklı ve en kesin çözümünüz.

    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft urunleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ucretsiz sunmaktadır. Bu icerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk ustlenildiği anlamına gelmez. Iletişim: Mail Gönder

    6 Ocak 2014 Pazartesi 12:14
    Moderatör
  • Windows Forms ile de tamamen kendi özgün denetiminizi oluşturabilirsiniz. DirectShow'a kadar gitmeye gerek yok, daha üst düzeyde GDI+ ile rahatlıkla halledebilirsiniz. 


    Savaş Murat Alkım - MCT, MCSD, MS, MCPS, PMP

    6 Ocak 2014 Pazartesi 12:18
  • Bilgi için teşekkür ederim Önay bey.Peki ben kendi tasarımımı bir componenet haline getirmek istersem nasıl yapabilirim.Yine directx ile mi çizdirmem gerekir bunu.Bir de misal ben bir rprogressbar tasarladım bunu (anladığım kadarı ile directx ile çizdirip render edicem) directx ile ekrana çizdirdim.Peki bunun saniyede bir yada farklı zamanlarda artıp azaltmayı istersem bunu nasıl gerçekleştirilir.Tekrar ekran silinip bu sefer yeni değere göre mi çizim yaptırılıp render edilecek.

    Birde yukarıda da belirtmiştim ben normal bir c# de winforma directx ile çizim yaptırabilirmiyim biraz araştırdım bu mümkün değil gibi.Teşekkürler tekrardann.....
    Hayır DirectX kısmına hiç karışmıyorsunuz. Barış beyin dediği gibi kendisi halleder. Siz sadece progressbarınızın nasıl görünmesini istiyorsanız onu xaml ile tarif ediyorsunuz. WPF Template / ControlTemplate konularını inceleyiniz.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com
    MCC

    6 Ocak 2014 Pazartesi 12:28
  • Yanıtlar bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim.Fakat ben yaklaşık olarak 3 yıl boyunca görsel tasarım sektöründe idim.Orada kullandığım programlar c++ da directx ile yapılmış programlardı.Neden bunlarda WPF kullanmadı diye düşündüm(Autodesk,SideFX,Maxon).Bende buradan çıktım yola bu yüzden directx e meyil ettim.Yani adamlar müthiş görsellik sunuyor ve bunu sistemi kasmadan kısa bir sürede yapıyorlar.Bende bu tür tasarımları kendim oluşturmak istedim.Yani temeli merak ettim.Bu tür componentler nasıl oluşturuluyor kısa bir sürede nasıl kullanımımıza sunuluyor diye.
    GDI+ ile yapılabilir evet ama sistem bu sefer çok fazla kasıntı yapıyor ve directx kadar da etkileyici olmuyor.CPU ve RAM i tüketiyor yani.
    Tekrar teşekkür ederim...
    6 Ocak 2014 Pazartesi 12:43
  • Windows Forms ile de tamamen kendi özgün denetiminizi oluşturabilirsiniz. DirectShow'a kadar gitmeye gerek yok, daha üst düzeyde GDI+ ile rahatlıkla halledebilirsiniz. 


    Savaş Murat Alkım - MCT, MCSD, MS, MCPS, PMP

    WPF  varken GDI işkenceden başka bir şey olamaz.
    6 Ocak 2014 Pazartesi 12:47
  • Yanıtlar bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim.Fakat ben yaklaşık olarak 3 yıl boyunca görsel tasarım sektöründe idim.Orada kullandığım programlar c++ da directx ile yapılmış programlardı.Neden bunlarda WPF kullanmadı diye düşündüm(Autodesk,SideFX,Maxon).Bende buradan çıktım yola bu yüzden directx e meyil ettim.Yani adamlar müthiş görsellik sunuyor ve bunu sistemi kasmadan kısa bir sürede yapıyorlar.Bende bu tür tasarımları kendim oluşturmak istedim.Yani temeli merak ettim.Bu tür componentler nasıl oluşturuluyor kısa bir sürede nasıl kullanımımıza sunuluyor diye.
    GDI+ ile yapılabilir evet ama sistem bu sefer çok fazla kasıntı yapıyor ve directx kadar da etkileyici olmuyor.CPU ve RAM i tüketiyor yani.
    Tekrar teşekkür ederim...

    WPF görece yeni bir teknoloji. Direct X ile 1000lerce satırda yapacağınız işi biri iki satırla yapmanızı sağlar. Çünkü dx ile sadece çizim yapacaksınız e bunun eventleri ne oldu? Bunun control treesi ne oldu vs. WPF de sonuçta çizim için dx kullanacak.
    6 Ocak 2014 Pazartesi 12:49
  • Bahsettiğiniz programların kökleri çok eskiye dayanır. Ayrıca bu programların amaçladığı/yaptığı işler yanında userinterface kısmı devede kulak kalır. Yani bir solidworks yapıyor olsak userinterface tasarımı toplam iş yükünün 1/10000 seviyesindedir. 

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com
    MCC

    6 Ocak 2014 Pazartesi 12:58
  • UI den bahsetmemiştim yaptığı şeylerden bahsetmiştim Önay bey.:).Yani milyon poligon olduğumu hatırlıyorum bir nesnenin diğerine çarpması parçalanması yani her şey çok akıcı ve gerçekçi bunları nasıl çizdiriyorlar yön veriyorlar kısmını merak etmiştim zaten.Neyse Adamalara saygı duymak gerek emek ve bilgi birikim.Türkiye de maalesef bu yok yani bir araya gelip bir şeyler başarmak.Neyse tekrar teşekkürler ilginize.....
    6 Ocak 2014 Pazartesi 14:56
  • Bende onu vurgulamak için söyledim. Bahsettiğiniz programları senelerdir geliştiriliyorlar, üzerine ekleye ekleye bu hale getirdiler. Bu tarz işler için wpf/c# vs şeklinde değilde daha low-level diller devreye giriyordur. Hatta kısım-kısım makine kodu bile vardır. Hangi programdı hatırlamıyorum ama AMD için ayrı Intel için ayrı dll leri install ettiğini hatırlıyorum.

    Sonuçta dediğiniz gibi örneğin Viewport'lar için arada birşey olmadan DirectX kullanıyorlar.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com
    MCC

    6 Ocak 2014 Pazartesi 15:10
  • Bu tarz 3 boyut programları yapan bir şirketle mailleştim onlar c++ dilini kullanmışlar.Genelde çizim işlemleri vs için matematiksel hesaplamalar yapılıyormuş daha sonra elde edilen verilerle directx yada opengl ile ekrana çizdiriyorlarmış.Kısaca bana böyle söylediler.Ama bunları obje olarak hafızaya aldırma var özellikler var vs.Sizin söylediğiniz gibi ayrı ayrı dll hazırlamak yani he baba yiğidn harcı değil.Zaten yanılmıyorsam sadece yazılım kısımlarında 300-400 kişi var olduğunu okuuştum bir sohbetlerinde.
    Tekrar teşekkürler....
    6 Ocak 2014 Pazartesi 17:39
  • Yukarıda örtülü şekilde izahını yapmıştım. Sen şu an makine dili biliyor olsan. Veritabanından stok takibi yapacak uygulama işi geldiğinde makine dili ile mi yazarsın c# ile mi. İşte bütün mesele bu. directx bir api ister c++ ile çağırırsın ister vb6 ile. Ekranın şurasına şu poligonu çiz şuradan ışık ver vs vs her detayı ile yaparsın. Ama senin sorun GUI ile başladı. GUI için WPF dururken direct x ile arayüz çizdirmek makine dili stok takip programı yazmak ile aynı şey. Ayrıca işin tasarım kısmı programcıyı ilgilendirmemeli. Temel düzeyde bil tasarımcının çalışmasını kullanabil yeterli. Yok Türkiye'de öyle iş yürümüyor böyle olmuyor kısmına da hiç girme sorun için günah keçisi aramayalım sorun bizde.

    7 Ocak 2014 Salı 07:57
  • Cihan bey teşekkürler.Ben gui ile başladım en iyi öyle anlatırım diye düşündüm o yüzden.Birde yani directx ile ben aklıma gelen her şeyi çizdirebilirm ismim şeklinde bir form vs hayal dünyası sınırlanmaz diye düşünüyorum.Gerçekten fazlası ile dikkat çekici çünkü benim için.Sorun bizde bir kaç proje için arkadaşlarımdan yardım istedim fakat hiç biri yanaşmadı.Öyle kaldı.Sorun bilgilerimizi paylaşmamada.Bilgiler paylaştıkca çoğalır ı bilmediğimizden.Neyse her şeyin hayırlısı...Tekrar teşekkürler ilgi ve bilgilerinize...
    7 Ocak 2014 Salı 17:42
  • Direct X diller üstü bir kavram çok iyi c#ya da başka bir dil bilmeniz hadi direct x kullanıyorum anlamına gelemiyor. Direct X programlamayı öğrenmeniz için ya sizin işinizin bu yola gidiyor olması lazım ya da hobi olarak ilgilenmeniz lazım. Ben VB 6 kullandığım zamanlarda bir kaç küçük oyun yapmıştım ama inanın bir kişi ile yapılacak iş değil. Zaten daha sonra MS tarafında oyun tarafında XNA çıktı (şimdi yerini Unity'e ) arabirim tarafında defalarca söylediğimiz WPF çıktı bu ikiside Direct X kullanıyorlar ve özellik GUI tarafında hiç bulaşmak istemeyeceğiniz işleri kendisi hallediyor. WPF'i küçük görüyormuşsun gibi bir hava seziyorum. Galiba şu video yu hiç izlemedin :

    http://www.youtube.com/watch?v=7CJYYaGzGT8

    bu Video 2008 e daha WPF in ilk sürümüne karşılık geliyor ve o zamanın bilgisayarlarının gücü şimdiki cep telefonlarından azdı :)

    8 Ocak 2014 Çarşamba 08:17
  • buradakine birde bak



    http://sorunsuzyasa.com/wp-content/uploads/2014/08/ess-01.png
    • Düzenleyen rcp1545 3 Ağustos 2014 Pazar 14:52
    3 Ağustos 2014 Pazar 14:51
  • Açıklama ilgi ve bilgilerinize teşekkürler arkadaşlar.
    Cihan bey wpf yi küçük görmüyorum sadece wpf yi kullandığım zaman kendimi hazırcı hissediyorum.Yukarda belirttiğim gibi uzun süre 3d işi içinde bulundum animasyonlar vfx ler felan.Bunların hepsi ya directx yada open gl ile yapılıyor.Peki neden WPF ile değil.Bu soru aklımı çok gurcalıyor.Yani küçük görme diye bir şey yok kesinlikle.Böyle bir program ve EMEK asla küçük görünemezler bu saygısızlık dan başka bir şey olamaz.
    Yani bakıyorum bir yazılımcı direct x yada open gl kullanan onca kod yazıyor ve bir şeyler çıkıyor birde bana bakıyorum wpf ile yaptığını kolayca yapıyorum.Benmi yanlış düşünüyorum acaba.Yani onca kodla çalışıp bir şey orataya koyan yazılımcı ise ben değilim.Ben yazılımcı isem o neyci.Yani böyle bir kıyaslama var aklımda.
    Tekrar Teşekkürler...
    Hortlattık galiba konnuyu ama iyi oldu.....

    21 Ağustos 2014 Perşembe 18:42
  • İki arayuzle de aynı işi yaptırabiliyorsan ve şu anki makinalarda hız farkı görmüyorsan gerek yok kasmaya. Directx ile yazan adam da diyordur ki ya bu Assembler ile kodlayanlar yazılımcıysa biz neyiz falan. Ayrıca @Cihan hocamızın dediği gibi neden kasayım ki. Siz ego tatmini yapmak istiyorsunuz galiba. Herşeyin yeni bir yolu veya alternatifi var. Mesela dağda jeep ile gitmek varken neden atla gideyim. O yüzden eğer amaç maddiyat ise zaman önemli. Diğer türlü ise Directx ile ilerleyin.

    Mail Gönder


    • Düzenleyen Soner KOYLU 21 Ağustos 2014 Perşembe 21:28
    21 Ağustos 2014 Perşembe 21:27
  • :) İyi o zaman hepimiz makine kodu ile kod yazalım? İnşaat şirketleri kendi betonunu kendisi hazırlasın, kendi tuğlasını yapsın, kendi kapısını, kendi vincini lastiğinden motoruna kendisi üretsin... 

    Her şey bir birinin üzerine geliştirilerek yapılır. Kullanacağın parçaları birileri yapar, sen o parçalar ile daha başka parçalar yaparsın, senin ve başkalarının yaptığı parçalar birisi bir bütün oluşturur. 

    Neticede kodlamada böyledir. Zaten öyle olması gereken kodların tekrar baştan yazılması gerekmez. Veritabanına bağlanırken hangimiz soket açıp binary iletişimde bulunuyoruz ? Neden bulunalım ki, daha iyisini mi yazacağız? Hadi yazdık diyelim onca vakite yazık değil mi?

    İşte bu yüzden sen direct-x kodlar ile uğraşıp dururken aynı şey wpf ile kolayca çok daha kısa sürede yapılıyorsa sen bütün zamanını wpf e harcayarak çok daha iyi ürün çıkartamaz mısın? 

    Bir de böyle düşün. Hıımmmhh

    22 Ağustos 2014 Cuma 07:53
  • Açıklama için sağolun.İnanın amaç ego tatmini değil.Yani onca şirket neden WPF değil de directx yada opengl kullanıyor.Yine yeni çıkan bir 3b yazılım için directx kullanılmış.Her şeyin temelinde directx yada opengl yokmu.Yani ne kullanırsam kullanayım bu program da sonuçta bunlara çizdirim yaptırıyor.Bu yüzden ilgimi çekiyor.
    Directx ile program yazmak assembler kadar zordur düşüncesindeyim.Gerçi programın amacına göre değişir fakat ben 3d yazılımlardan çıktım.Neyse Açıklama için tekrar teşekkürler.
    Selametle....
    22 Ağustos 2014 Cuma 07:58
  • Yani bakıyorum bir yazılımcı direct x yada open gl kullanan onca kod yazıyor ve bir şeyler çıkıyor birde bana bakıyorum wpf ile yaptığını kolayca yapıyorum.Benmi yanlış düşünüyorum acaba.Yani onca kodla çalışıp bir şey orataya koyan yazılımcı ise ben değilim.Ben yazılımcı isem o neyci.Yani böyle bir kıyaslama var aklımda.

    Yazılımcılık ile Solution Developer'lik arasında ince keskin bir çizgi vardır. Bunları birbirinden ayırmalısınız.

    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    22 Ağustos 2014 Cuma 08:03
  • Şöyle düşün bir de...

    Microsoft Lightswitch diye bir ürün var. Bu ürün ile bir envanter takip uygulmasını saatler içerisinde mobil siteside dahil olmak üzere tüm validationları vs. ile geliştirebilirsin. Tüm her şeyi senin için yapar. 

    Müşteri bunu istiyorsa ürünü hemen sunmak ne kadar güzel değil mi?

    Ama bu Lightswitch de bir düğmenin rengini kırmızı yapmak için onlarca satır kod yazman gerekiyor vs. Sonuçta bir otomasyon yazılımını Lightswitch ile geliştirmeye kalktığında düz asp.net ile geliştirmenden uzun sürecektir üstelik performansda yerlerde sürünür.

    İşte o adamlarda uygulamalarının analizini yapıyorlar geliştirme süresi ve performansı hangi "ellerindeki" araç gereci kullanarak en iyi hale getireceklerine karar veriyorlar. Ahşap ile 1 katlı çok güzel evleri hızlıca yaparsın ama iş gökdelen yapmak olduğunda malzeme buna elvermeyecektir. 

    Senin ana sorunda form elemanlarının direct x ile yapılması vardı e bunları da gidip direct x ile yapmakta 1 katlı basit ev için çelik konstrüksiyon, vinç  vs kullanmaya benzer. Basit bir hesap makinesi uygulamasını assembly ile yapmak ile aynı şeyden bahsediyoruz.

    22 Ağustos 2014 Cuma 11:19