none
Mvc Veritabanına Kayıtlı Resmi Çekme RRS feed

  • Soru

  • Merhabalar, bir web sitesi geliştirmekteyim. Admin kısmını yapıyorum ve admin tarafından ana sayfadaki fotoğrafları değiştirmek istiyorum. 

     _IndexPage.Slider_url = _Database.reader[3].ToString();
                    _IndexPage.Img = System.IO.File.ReadAllBytes(_IndexPage.Slider_url);
                    _IndexPage.Base64 = Convert.ToBase64String(_IndexPage.Img);
                    _IndexPage.Img_Url = string.Format("data:image/jpg;base64,{0}", _IndexPage.Base64);
                    ViewBag.ImageData = _IndexPage.Img_Url;

    Bu şekilde veritabanından byte olarak fotoğrafı alıyor,

    <img src="@ViewBag.ImageData" /> şeklinde de ekrana basıyorum.

    Ancak ben bu resmin urlsini kopyalayıp baktığımda urlnin başında data:image/jpg geliyor devamı da aşırı uzun yaklaşık olarak 5000 karakter. Öncelikle şunu sormak istiyorum,

    bu çağırma işlemi doğru mu?

    İkinci olarak ise bu işlem doğru ise, fotoğraf urlsini nasıl değiştirebilirim?

    Son olarak veritabanına fotoğraf kaydetme taraftarıyım ancak web projelerinde bu iş, sunucuya fotoğrafı yükleyip veritabanına dosya konumunu kaydetme şeklinde mi yürütülüyor acaba? Kısacası web de fotoğraflandırma işi nasıl olmalı? Şimdiden teşekkür ediyorum..


    24 Kasım 2019 Pazar 02:45

Yanıtlar

  • Kensahai;

    bence çok kesin konuşuyorsun, hata yapabilirsin. Dediklerine göre şu soruları yanıtlarmısın;

    • dosyayı database koyunca şişen nedir? koymayınca bşişen bişey olmaz mı?
    • browser görsele ait byte'ların databaseden yada klasörden geldiğini nasıl anlıyor?
    • internet hızı ile sorgu süresinin ilişkisi nerededir?
    • outputcache nedir duydun mu?
    • tüm sorgular tüm tablo alanlarını içermek zorundamıdır?
    • siteye ait veriler yedeklendiğinde resim dosyaları da yedekleniyor mu?tablodan veri silinince klasördeki dosya da siliniyor mu
    • filestream diye bişey duydunuz mu?


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Utku Uludağ 25 Kasım 2019 Pazartesi 19:14
    24 Kasım 2019 Pazar 17:15
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • Veri tabanında url sakladı diyelim, bu adres bilgisi ile serverden cliente o dosyayı yine çekmek zorunda olacak. Bu durumda resmi getirmek için yine aynı zaman kullanılmayacak mı ? 

    Altan Özdemir

    24 Kasım 2019 Pazar 10:26
  • Kensahai;

    bence çok kesin konuşuyorsun, hata yapabilirsin. Dediklerine göre şu soruları yanıtlarmısın;

    • dosyayı database koyunca şişen nedir? koymayınca bşişen bişey olmaz mı?
    • browser görsele ait byte'ların databaseden yada klasörden geldiğini nasıl anlıyor?
    • internet hızı ile sorgu süresinin ilişkisi nerededir?
    • outputcache nedir duydun mu?
    • tüm sorgular tüm tablo alanlarını içermek zorundamıdır?
    • siteye ait veriler yedeklendiğinde resim dosyaları da yedekleniyor mu?tablodan veri silinince klasördeki dosya da siliniyor mu
    • filestream diye bişey duydunuz mu?


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Utku Uludağ 25 Kasım 2019 Pazartesi 19:14
    24 Kasım 2019 Pazar 17:15
    Moderatör
  • Verinin bir kısmını folder'e bir kısmını database'e yazmanın mantıklı bir açıklaması yok bende.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    24 Kasım 2019 Pazar 19:48
    Moderatör
  • Peki benim veritabanından fotoğrafı çağırma işlemim doğru mu acaba?
    24 Kasım 2019 Pazar 20:26
  • Peki benim veritabanından fotoğrafı çağırma işlemim doğru mu acaba?
    Hayır değil. Cihazı kendine uydurmaya çalışırsan cihaz kazanır.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    25 Kasım 2019 Pazartesi 07:00
    Moderatör
  • Peki benim veritabanından fotoğrafı çağırma işlemim doğru mu acaba?

    Hayır değil. Cihazı kendine uydurmaya çalışırsan cihaz kazanır.

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    Verdiğiniz örnek çok hoşuma gitti teşekkür ederim. Wpf uygulamalarında veritabanına byte[] olarak fotoğrafı kaydedip byte'ı convert ederek resim türüne dönüştürüp ekrana basıyordum. Ancak asp.nette nasıl yapacağım konusunda bir bilgim yok. Veritabanına fotoğrafları kaydedeceğim yine byte olarak ,byte convert ederek ekrana basmam gerekiyor. Ancak nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok yardımcı olabilir misiniz nasıl yapacağım konusunda?
    25 Kasım 2019 Pazartesi 11:08
  • anydesk id verirmisin? emailim altta

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    25 Kasım 2019 Pazartesi 11:41
    Moderatör