none
Gelir Gider Programı RRS feed

  • Genel Tartışma

  • Selamlar,

    Gelir Gider Programı geliştiriyorum. Takıldığım yer  Alındı textBox'a yazdıldığında Gelir Tutarını Veritabanındaki GelirTutarına üstüne yazılsınÖrnek : 1,0000+textBox daki Sayı eklesin ,Durum 1(True) İse Eklesin 2(False) ise Çıkarsın istiyorum ve bunu datagridview de gösterme 


    Select Hayat From DevamEdiyor

    20 Mart 2017 Pazartesi 05:18

Tüm Yanıtlar

  • Açıklamanız biraz daha düzeltebilir misiniz? Ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım.



    20 Mart 2017 Pazartesi 11:57
  • GelirTutar Örnek : 1,000 TL Var Textbox'a Girdiğim Fiyatı buna dahil etsin

    Select Hayat From DevamEdiyor

    20 Mart 2017 Pazartesi 17:10
  • Gelir gider tablosu öyle olmaz. Sen sadece borcu tutuyorsun müşterinin tek bir borcu olacak gibi tutuyorsun oradaki tarihin pek bir anlamı yok çünkü ay bilgilerini ayrı ayrı zaten işaretlemiş sin. Onun yerine yıl koyabilirsin. 

    Yukarda müşteri ocak şubat mart aylarında ne kadar ödeme yapmışım diye sorsa cevabın yok adam illa aylık borcu 100 lira ise onu ödemek zorunda değil geldi 200 verdi almam mı diyeceksin.

    Bana göre gelir gider bilgileri

    1. Müşteri bilgileri (ad, soyad, ünvan adres telefon vs.)

    2. Müşteri Envanter bilgileri (müşterinin aldıgı mal tarihi alış fiyatı miktarı istersen kalan borcu. Birden fazla mal alabilir)

    3. Hareket bilgisi (Müşteri, Malı, ödeme tarihi, ödeme miktarı)

    istege göre buralara bilgiler eklenebilir işin mahiyetine göre.


    20 Mart 2017 Pazartesi 19:34
  • Selam,

    Program işleyişi bu şekilde her ay sabit gelir gelecek ama giderler farklı olacak örnek Ocakta 100 Geldiyse Şubat 100 gelecek bu şekilde.


    Select Hayat From DevamEdiyor

    20 Mart 2017 Pazartesi 19:50
  • o zaman gelir gider tablolarını ayır gelirleri sabit yap. Giderleri de benim tavsiyem gibi ay ay kalem kalem ayrıntılı olarak tut. Yalnız yukardaki örnegin doğru ise ocak ve şubat bekleniyorların var demekki gelmemiş. her halikarda gec bile gelse geliş tarihini tutman gerekir cünkü ocak-şubatta ödemedi martta üçünü ödedi aylık gelirlerin tarih koymazsan tutmaz.
    20 Mart 2017 Pazartesi 19:59
  • Alındı dediği zaman GelirTutar 'a Textbox'daki Birimi toplamasını yansıtacak ve Durum 1 ise gelir 0 ise gider olarak çıkarmayı düşünüyorum. Kadir GÜNEY bu şekilde tarif etmişti

    Select Hayat From DevamEdiyor

    20 Mart 2017 Pazartesi 21:32
  • Programınızın analiz ve tasarım hataları olduğunu düşünüyorum.

    Yine de cevap bekliyorsanız;

    Durum=1 için;

    UPDATE [ATbl] SET [GelirTutar]=[GelirTutar]+?1 WHERE [musteriId]=?2

    Durum=2 için;

    UPDATE [ATbl] SET [GelirTutar]=[GelirTutar]-?1 WHERE [musteriId]=?2

    sorgularını kullanabilirsiniz.

    ?1 parametresi textBox içerisindeki Gelir Tutarını,

    ?2 parametresi de Müşteri Id değerini almalıdır.

    22 Mart 2017 Çarşamba 07:08