none
pixele handle degeri atamak.. RRS feed

  • Genel Tartışma

  • Merhaba arkadşalar..  ekran üzerinde örnegin 20,20 koordinatına (pixeline) handle atayabiliyormyuz  BÖYLE BİŞEY YAZILIM DÜNYASINDA MÜMKÜNMÜDÜR... teşekkürler.


    Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun

    21 Ağustos 2012 Salı 11:51

Tüm Yanıtlar

  • Günceldir... (:

    Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun

    23 Ağustos 2012 Perşembe 10:38
  • Senin de sorularini anlamak cok guc oluyor. Ne demek pixele handle atamak? win32Api'de GetPixel, PutPixel, GetWindowDC, GetCursorPos vs var ama sorunla iliskili mi onu bile kestiremiyorum.

    GetPixel(GetWindowDC(0), 20, 20)

    gibi.

    void Main()
    {
      var ptr = GetDC( IntPtr.Zero );
      var pixel = GetPixel(ptr, 20,20);
    }
    
    [DllImport("user32.dll")]
    static extern IntPtr GetDC(IntPtr hwnd);
    [DllImport("gdi32.dll")]
    static extern uint GetPixel(IntPtr hdc,int nXPos,int nYPos);

    23 Ağustos 2012 Perşembe 12:48
    Yanıtlayıcı
  • Merhaba cetin bey öncelike ileginize cok teşekkür ediyorum :) Olayı şöyle anlatayım.

            [DllImport("user32.dll")]
            public static extern int FindWindow(string lpClassName, String lpWindowName);
            [DllImport("user32.dll",CharSet=CharSet.Auto)]
            private static extern int SendMessage(IntPtr hWnd, int wMsg, IntPtr wParam, IntPtr lParam);
            public const int WM_LBUTTONDOWN = 0x0201;
            public const int WM_LBUTTONUP = 0x0202;

                int WindowToFind = FindWindowex"windows media player içindeki button");
                MessageBox.Show(WindowToFind.ToString());
                long lngResult = SendMessage(WindowToFind , WM_LBUTTONDOWN, IntPtr.Zero, IntPtr.Zero);
                lngResult = SendMessage(WindowToFind , WM_LBUTTONUP, IntPtr.Zero, IntPtr.Zero);

    Örnegin windows media player içinde buttonun HANDLE DEGERİNİ ALIYORUM ATIYORUM  236392 HANDLE DEGERİ BU OLSUN DAHA SONRA BU HANDLE DEGERİNE SENDMESSAGE YÖNTEMİ İLE FARE CLİCK ATTIYORUM BU SAYEDE FARE İMLECİNİ KULLANMADAN TIKLAMA YAPTIRABİLİYORUM.. benim yapmak istedigim ise..  EKRANIMIZIN POİNT (NOKTA) KOORDİNATI var örnegin.  20,20 noktası altında ne varsa ona tıklayabiliyoruz fare imleci ile. ben her koordinatın bi handle degeri olursa oraya sürekli fare imleci kullanmadan tıklama yaptırabilrim bu sayede 2. bir sanal farem olur.. BİR PİC PROGRAMLAMA SAYESİNDEDE 2. MAUSEM OLUR  die düşündüm.... TEŞEKKÜRLER :)



    Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun

    23 Ağustos 2012 Perşembe 14:13