none
Bu nesne için parametresi olmayan oluşturucu tanımlanmamış. RRS feed

  • Soru

  •  static IEnumerable<string> GetCurrentCode()
            {
    
                using (SqlConnection conn = new SqlConnection(ConnectionString))
                {
                    if (conn.State != ConnectionState.Open)
                        conn.Open();
                    using (SqlCommand cmd = new SqlCommand("Select CurrentCode from UserProfiles", conn))
                    {
                        IDataReader rdr = cmd.ExecuteReader();
                        var currentCodes = DataReaderMapToList<string>(rdr);
                        return currentCodes;
                    }
                }
    

      public static List<T> DataReaderMapToList<T>(IDataReader dr)
            {
                List<T> list = new List<T>();
    
                while (dr.Read())
                {
                    T obj = Activator.CreateInstance<T>();
                    foreach (PropertyInfo prop in obj.GetType().GetProperties())
                    {
                        if (!object.Equals(dr[prop.Name], DBNull.Value))
                        {
                            prop.SetValue(obj, dr[prop.Name], null);
                        }
                    }
    
                    list.Add(obj);
                }
    
                return list;
            }

    Bu kodu çalıştırdığımda 
    Bu nesne için parametresi olmayan oluşturucu tanımlanmamış. hatası alıyorum bunu nasıl giderebilirim?
    11 Eylül 2019 Çarşamba 08:32

Tüm Yanıtlar

  • Hata mesajı açık değil mi? UserProfil sınıfını paylaşırsan ilgili satırı boyayalım.

    www.cihanyakar.com

    11 Eylül 2019 Çarşamba 11:15
  • Bence Activator.CreateInstance<string>() yüzünden bu hatayı alıyor.

    @İbrahim Enes: bu kodların herhangi bir satırı hakkında bir bilgin var mı? ne işe yaradıklarını biliyor musun? Yoksa biyerden c/p mi yaptın?


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    11 Eylül 2019 Çarşamba 11:29
    Moderatör
  • Problemi çözdüm sadece currentcode seçmek istediğim için string kullanmıştım ancak olmadı userprofile oluşturdum tip olarak onu verdim çözüldü.
    11 Eylül 2019 Çarşamba 11:52