none
close ile dispose farkı nedir. aynı anda kullanılırmı? RRS feed

  • Soru

  • Merhabalara merak ettiğim bir konu var. performas açısından close ile evet kapatıyoruz dispose ilede bellekten siliyoruz. ancak şurada takılıyorum. close yapmasak sadece dispose kullansak olurmu? yoksa önce close yapıp sonra dispose mu yapmak gerekiyor. 

    Teşekkürler.

    1 Mart 2017 Çarşamba 13:16

Yanıtlar

Tüm Yanıtlar

  • Bunu genel olarak mı soruyorsunuz SQL bağlantıları için mi?

    pgnchess.com

    dergikapaklari.com

    1 Mart 2017 Çarşamba 13:32
  • Güzel soru.

    Close() birden fazla çağrılabilir, exception üretmez.  Eğer söz konusu nesne bir SqlConnection nesnesi ise, bir defadan fazla Dispose() çağırmak, exception üretir.
    1 Mart 2017 Çarşamba 13:32
  • halil bey yine beni yakaladınız :) maşallah...

    O gördüğünüz acemice olsa da projemi bitirdim. projemde kişi bağlantı sayısı hatası vardı fazla kişi bağlıyordu diğeri bağlanamıyordu.Pooling=True; Max Pool Size=100;Min Pool Size=0 ile onuda hallettim. pooling den önce sql bağlantıların bazılarını kapamamışım onları kapatırken aklıma geldi. sql bağlantıların sonuna close ve dispose yaptım. performansı arttı gibime geldi. ama doğrusu nedir o yüzden sizlere sormak istedim.


    • Düzenleyen CÜNEYT.A 1 Mart 2017 Çarşamba 13:50
    1 Mart 2017 Çarşamba 13:50
  • Ahmet bey biraz daha açıklayabilirmisiniz. yani sql sorguda close ve dispose kullanmalımıyız yoksa sadece close mu kullanmalıyız yoksa sadece dispose kullansak yeterlmi. veya bunları nerde kullanmayız. aslında önemli bir konu. veritabanı trafiği konusu, site performasın konsunda diye düşünüyorum. bir iş yapacaksak en doğrusunu yapmak lazım diye düşünüyoru. doğrusunuda sizler bilirsiniz.
    • Düzenleyen CÜNEYT.A 1 Mart 2017 Çarşamba 13:52
    1 Mart 2017 Çarşamba 13:52
  • Sql bağlantıyı bir kez kullanacaksanız Dispose.

    Birden fazla kullanacaksanız Close.

    Ama ben Using kullanmanızı tavsiye ederim.


    pgnchess.com

    dergikapaklari.com

    1 Mart 2017 Çarşamba 14:14
  • bunları nerde kullanmayız.
    ? Bunun cevabını herhalde biliyorsunuz ya da ben anlamadım.
    1 Mart 2017 Çarşamba 14:19
  • tavsiye edebileceğiniz bir url varmı using konusunda?
    1 Mart 2017 Çarşamba 16:30
  • tavsiye edebileceğiniz bir url varmı using konusunda?
     
    using(SqlConnection con= new SqlConnection()){
                
    
                }


    Kullanımı bu:) Dispose demenize gerek yok. Kendi otomatik dispose eder.



    pgnchess.com

    dergikapaklari.com


    • Düzenleyen Halil TAŞ 1 Mart 2017 Çarşamba 16:41
    • Yanıt Olarak İşaretleyen CÜNEYT.A 2 Mart 2017 Perşembe 05:39
    1 Mart 2017 Çarşamba 16:40
  • halil bey bende sqlconnection bir metodun içinde. bu usingi nasıl entegre edeceğiz?


        //VERİTABANI BAĞLANTISI OLUŞTURMA
        public SqlConnection baglan()
        {
            SqlConnection baglanti = new SqlConnection(@"Data Source=.;Initial Catalog=.;User ID=.; password=. ;Pooling=True; Max Pool Size=100;Min Pool Size=0");
           
            baglanti.Open();
            return (baglanti);
           
        }


    • Düzenleyen CÜNEYT.A 2 Mart 2017 Perşembe 05:50
    2 Mart 2017 Perşembe 05:50
  • using(var connection = baglan())

    {

    //kodlar

    }


    2 Mart 2017 Perşembe 06:05
    Moderatör